Tur, trening, Martine og Fant!

Jeg har hatt et par gode dager nå, både treningsmessig og turer.

Vi gikk en tur rundt golfbanen på Østern Bruk, Røa, i går (onsdag), og hadde en god opplevelse.

Fant har jo hatt en tendens til å utagere på andre hunder når han går i bånd, og på denne turen møtte vi tre hann-hunder uten eier i nærheten. Det er liksom noe arrogant og «jeg bryr meg ikke» over noen av de hundeeierne vi møter på, her i Bærum. Plutselig sto det 3 andre hann-hunder rundt oss, og bare en eier var å se. På 300 meters avstand, og hun kom i sneglefart mot oss. Marko gikk løs og han er jo en engel, som han alltid har vært, når det er andre hunder som vil hilse. Fant gikk i flexi-bånd, jeg turde ikke å slippe han. Ikke tror jeg han hadde kommet på innkalling og han hadde kanskje sprunget mot de møtende folkene og bjeffet og prøvd å jage dem. Det får han jo ikke lov til.

Fant var bare kjempeflink. Han klarte å ta kontakt med meg, «bra»/belønn, og å snu ryggen til de andre hundene for å trene med meg. Flinke gutten, han!!

Marko er tryggheten selv, så han snuste bare litt på de andre hundene og så snudde han ryggen til dem og gikk!! Da gikk Fant og jeg også, og jeg ble bare såå glad!, for Fant kom uten å gi fra seg en lyd til de andre hundene!!  «Gutta boys» gikk litt «tandem-lineføring» når vi gikk fra hundene, og det syns jeg var så morsomt!! Det er som jeg alltid har sagt: trening helper, uten trening ingen fremgang!

På kvelden en treningøkt med Birgitta og jentun hennes. Marko var hjemme, for jeg orket ikke at han skulle sitte i bilen og bjeffe. Det er noe han har begynt med på sine «gamle dager», og jeg synes det er så slitsomt å høre på. Innkalling fra sitt, apportering, lineføring, felles dekk og sitt, lineføring med avstandsbelønning, kontakt og ball-lek, gikk som en lek. Nå er Fant nesten altfor ivrig, og da begynner han å bjeffe i ren frustrasjon. Ballen var nok en litt for god belønning i dag. Skulle nok kjørt med godbiter først, og til slutt trent innkalling, og da med ballen som forsterker.  Men morsomt, det er det.

Han ble så sliten etter en times trening, at han la seg på gulvet med pipebelønningen foran snuta. Det har jeg aldri sett at han har gjort. Han er jo blitt tre år, og dermed både eldre og modnere, så avslapping er nok greiere for han nå.

dsc_0038I dag (torsdag) har jeg hatt det litt travelt, men en formiddagstur fikk vi allikevel til. Vi gikk en times tid i skiløypa på Kjelsås,(det er ikke løype der nå, da) og etter dette, reiste jeg for å jobbe noen timer på kontoret. Stille og rolige gutter i bilen.

I kveld har jeg hatt nest siste kurskveld på grunnkurset. Vi gikk til CC-Vest for å få litt forandring på treningsplassen. Jeg forklarte om bruk av belønning/ kriterier på en ny treningsplass/ hva vi kan forvente av hundene våre, og så gikk vi igang. Fin trening, med ivrige og flinke eiere/hunder.

Etter dette hadde jeg en privattime med en hund som er redd for andre hunder, og FOR en trening det var. GJENNOMBRUDD !!! Eier er bare såå flink til å trene og til å være akkurat det vesle i forkant som hun skal være. Marko var figuranthund, og det klarte han som vanlig med glans! «Gamle Ørn», det er gutten til mamman sin, det!!

Takk til alle kursdeltagere i kveld, og den supre privattimen. Det er slike kvelder som gjør at jeg synes hundetrening/kursing er både morsomt og givende!!!

Nå må jeg legge meg. Gutta boys sover alt.

dsc_00421Bildene er av Martine og Fant. Martine har halsbetennelse og da må Fanterampen trøste henne litt. Gode gutten…

2 kommentarer om “Tur, trening, Martine og Fant!

 1. Hei!

  Takk for koselig hilsen på bloggen, sender den rett tilbake!
  Stakkars lille Martine på veien gikk, god bedring lille Martine mor!
  Marko høres ut som en prima figuranthund! Makko mann!!

  Ha en god dag, vi ses til søks arbeid på søndag. Vi tar litt menneske søk også a!
  Kan vi si kl ti? for jeg skal på gårdshundtreff etterpå?

  Birgitta

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: