Frognerparken!

Inspirert av Bigittas tur til Frognerparken i forrige uke, måtte jeg og gutta boys ta en tur i dag. Jeg hadde egentlig tenkt at de skulle fått springe litt i Maridalen i dag, fordi det har vært litt lite de har fått rast fra seg i skogen nå. Men i dag tidlig fikk jeg plutselig «rydde-dilla», og da kom vi helt skeivt ut med tida. Jeg rydda på vaskerommet, gangen oppe og i gangen nede. ÅÅhhh, det var så godt å få gjort. Når jeg kom ned dit i ettermiddag, kvakk jeg til- det var jo bare såå ryddig der. Det var til og med akustikk når jeg pratet (!),

Frognerparken ligger på veien til kontoret og derfor var det veldig greit å ta en times tur der. Marko går løs, som vanlig. Han er en engel å ha med seg, men han hører ingenting. Derfor har jeg et bånd på 2,5m som henger etter han, som jeg kan ta i og lede han når vi forandrer retning. Fant kan ikke gå løs, fordi jeg ikke har innkalling på han, og fordi jeg er redd for at han skal springe bort til mennesker og bjeffe på dem.

Det er mange duer og ender i Frognerparken også, så Fant hadde nok å følge med på. Jeg fant ut at jeg kanskje kunne bruke dem til noe. Derfor la jeg inn en «selvkontroll-øvelse».  Fant måtte sitte/bli når han så noen av dem, deretter fikk han frisignalet «værsågod» og lov til å springe etter dem. Da hang jo også jeg etter som et slips. Men han klarer det faktisk, og det er jo bra. Det er viktig å legge inn litt mental trening på tur, og dette var i tillegg ganske morsomt!!

I dag gikk vi forbi agility-banen som står i Frognerparken. Marko har vært der mange ganger før, og nå sprang han ned til banen, hoppet elegant over to hinder, sprang gjennom tunellen mens ørene hans blafret iveg. Han var så ivrig at jeg fikk nesten vondt av han! Fant kjente seg også igjen, og sammen tok vi noen hinder og så prøvde vi oss på mønet. Det gikk ikke så bra, så vi lot det være. Fikk belønnet at han gikk halv-vegs opp, men ga oss der. Hadde jeg jobbet mere med det, er jeg redd jeg vile ha tvunget han og da ville han huske mønet som noe negativt. Det vil jeg jo ikke. Vi får skynde oss langsomt.

Vi møtte mange hunder. Marko hilste på alle, på en rolig og fin måte, og Fant var også kjempeflink. Han går jo i flexibåndet sitt, og jeg passer på at det er slakt og at han kan røre seg fritt sammen med de hundene vi møter. Det er viktig, for da kan han bruke språket sitt og løse situasjonene alene. Jeg har også jobbet med at han skal forbinde hunder med at det skjer noe positivt hos meg, og det var tydelig at han hadde skjønt det. Han hilste fint på de andre hundene, deretter snudde han ryggen til dem og tok kontakt med meg. «Bra» og belønn. Frolic gikk ned! Det er så godt å se at stresset hans blir mindre og mindre og at selvtilliten hans vokser tilsvarende. Han hadde aldri kunnet spise frolic som belønning i en slik situasjon, for en stund siden. Noen mennesker var nok mere interessante enn andre, men han var rolig og ikke anspent i møte med dem. Vi møtte til og med ei dame med to hunder som kom sammen med en mann i rullestol. Marko ser jo bare på og går videre, og jammen gjorde ikke Fant det også. Jeg så at han var interessert og lurte på hva dette var for noe, men det kom ingen bjeffing og han sprang ikke bort med halen mellom beina.

YESS. Uten trening ingen fremgang!

Rolige gutter i bilen mens jeg var på arbeid. Vi trente litt inne i dag, også. Innkalling fra sitt, innkalling med stå, avstandskommandering (æsj, her bjeffer Fanterampen i frustrasjon. «Hva er det du vil bjeffing ?»)

Kveldstur på Granfos og natta herfra!!

3 kommentarer om “Frognerparken!

 1. Ååå, Marko er så herlig når han løper mot agility banen! Og løper rett igjennom pølsa… Da er han så fornøyd! Fikk han kakao med krem idag? Vet han hadde lyst på det.. :p Vi får ta en tur dit før jul eller etter! ❤ Også må vi finne en bakedag snart!

  Husk gavekalenderen din imorgen da! Jeg husker ikke hva du får…

  Klemmer

 2. Hei vennen.

  I morgen skal Martine være hjemme, og hun har spurt om ikke Fanterampen kan være sammen med henne. De har planer om tur og greier.
  Da skal Gamle Ørn og jeg gå en tur i Frognerparken helt alene. Vi skal minnes gamle dager, og så skal vi dele en kakao med krem. Det blir koselig for både han og meg.

  Jeg gleder meg som en unge til julekalenderen min. Du er snill da, som har laget en gavekalender til din «gamle» mor. Jada, jeg hører hva du sier akkurat nå: «du er ikke gammel, da». Vi finner nok en dag til baking på Kokkern. Si til Romsais at jeg har tatt av meg jakka før jeg kommer. Ellers kan jeg jo bare bruke sminken som du ga meg!!! Hihihihihi…..

  Klem og natta til dere alle, fra mamsen. Gamle Ørn snorker nå på sofaen. Deilig for han, det!

 3. Da får Martine og Pomsen en fin dag sammen, og du og Marko kan kose dere masse i frognerparken!! Skal fortelle Romsais det ja, men tror jeg setter han i buret før du kommer… Så slipper du å bli angrepet… 😛 Han kan heller komme ut etter hvert! Skal jeg kjøpe nøttemix til gløggen din?
  Jeg har ingen gammel mamma, bare en ung en! 😉 Og hun fortjener julekalender. Marko og jeg elsker å ha hemmeligheter sammen! Så nå må vi finne en perfekt julegave til deg! 😉 Han har vært veldig flink til å spare på ukelønnen sin, så han har en god del penger nå… Hihi!

  Skal opp tidlig imorgen, så dere må sove godt! Nattaklem fra alle her i Kokkern =)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: