Nok en fin dag.

Fant er litt forkjøla, derfor må vi ta det litt med ro om dagen. Han skjønner nok ikke «sitt eget beste», og hadde nok ønsket at vi hadde gått en tur på Skytterkollen. Anstrenger han seg, begynner han å hoste så i formiddag ble det en tur i bånd rundt i Øvrevoll området. Det er veldig greit for Marko, som koser seg når det ikke går altfor fort på tur.

Fant reagerer ikke på hester lengre, heldigvis. Han bare ser på dem, og deretter på meg. Han vet jo at hvis han oppfører seg fint, vanker det belønning hos meg. Når han er i ro og ser på meg, venter jeg noen sekunder, sier «bra» (for å belønne at han er i ro) og så får han belønningen sin. Nå er han så avslappet at han kan spise frolic-biter når vi går på tur, og det er jo kjempefint. Derfor: trening hjelper!!! Som jeg har skrevet så ofte før. Men jeg må innrømme at tålmodigheten min noen ganger har vært ganske tynnslitt.logrende-fant

I natt var Marko veldig urolig. Vi har jo soverom i kjelleren, men han var stadig oppe i stua og vandret rundt, før han kom ned og vandret rundt hos oss, også. Heldigvis sover Arne tungt, men det gjør ikke jeg. Det blir litt slitsomt for en gammel kropp å begynne med «nattevåk» igjen, så i dag våknet jeg med hodepine og så var jeg kjempetrøtt.  Men vi får holde ut nå til utpå nyåret, så får vi ta det deretter.

Gutta var ikke med meg på butikken/kontoret i dag. Jeg ville ikke at Fant skulle vente i bilen når han ikke er helt i form, derfor kjørte jeg dem hjem etter turen. Marko roer seg så lenge Fant er sammen med han, det er sikkert en trygghet for han. Jeg merker jo at han følger mye med på hvordan Fant oppfører seg. Med det mener jeg at Marko hører jo ikke at noen kommer hjem til oss. Det gjør jo Fant og da springer han for å ta imot gjestene, med kosedyret sitt i munnen, og da vet jo Marko at det kommer noen. Marko roer seg heller ikke alene hjemme hvis ikke Fant er sammen med han feks.

Kveldstur på Eiksmarka en times tid. God opplevelse med Fant. Vi gikk forbi tre hunder som trente, på ca 10m avstand og Fant oppførte seg bra. Han gikk forbi i slakt bånd, litt prating fra min side, jeg fikk kontakt og kunne belønne at han gikk sammen med meg, og at han ikke dro i båndet. Det rare var at etterpå møtte vi en gordon setter som kom mot oss på ganske lang avstand. Jeg så litt på kroppsspråket til hunden at den ikke var interessert i å møte oss, og Fant gikk rett opp i stress, mens Marko også ble litt stiv i kroppen. Det pleier ikke han å gjøre, så det var tydelig at de reagerte på språket til hunden. Vi møtte en eier med 2 hunder etterpå, og da roet jeg Fant (han måtte sitte/bli) før han fikk «værsågod» til å hilse. Tanker er, at masing/piping/utagering fra hans side, ikke gir uttelling, men ro ga han lov til å hilse på de andre hundene. Vi møtte en annen hund etterpå, passerte på ca 10 meters avstand og denne hunden så ikke Fant på engang. Marko bryr seg jo ikke, han er en engel!!!! Det er så rart hvordan hunder reagerer på hverandre, hvordan de bruker språket sitt og hvor vanskelig det kan være for oss å lese dem.

Turen sluttet med at vi gikk forbi de samme hundene som trente, Fant gikk greit forbi, han måtte sitte/bli på noen meter og ble belønnet med kjøttkake (bare en liten bit,da) når han satt i ro.

Nok en fin dag. Nå sover de, etter at Marko har vandret litt rundt i stua før han fant roen.

         2-sc3b8te-hunder

3 kommentarer om “Nok en fin dag.

 1. Masing og piping kan drive meg til vanvidd, Hilde! Ikke lett å være like konsekvent hver gang, og det straffer seg. Nå har dessuten Nalle begynt å mase HVER gang vi nærmer oss Nes, for nå har han håp om å treffe Kango der også… Jeg kan ikke stoppe bilen midt på rv7!

  Jeg skjønner nå at det er forkølelse som feiler Nalle også, forbandt brekkinga med det oppspiste kosedyret den første stunda. Nå er han nesten bra igjen, men harker litt når han får ferten av kattepusene på Sevre ;o)
  Og jeg som tenkte i mitt stille sinn på både hjerteproblemer og operasjoner…

  GOD BEDRING, FANT! Ha en fin dag alle sammen!

 2. Stakkars lille Marko som må være alene hjemme imorgen tiljeg kommer hjem! Vi skal kose oss sammen i 3 netter!! =) Kombaja! Da skal vi oppdatere dagboka som vanlig! Vi liker å vise deg hva vi har gjort… Husk å ta med kalendergavene på hytta da, eller kanskje du venter til du kommer hjem igjen!?

  Natta, sove godt alle sammen!!

  Nattaklem ❤

 3. Nøve: Nei, det å være konsekvent er ikke lett. Vi vet hvordan vi vil gjøre ting, men det er noen ganger ikke gjennomførbart. Hihi… forventningen hans til å reise til Nes er stor, og da er det jo viktig å gi beskjed til mamman sin. Jeg husker han kom på trening på Låplassen en gang og var klissvåt på snuta si!!

  Karolinemor: gavene er allerede pakket og ligger i baggen. Jeg tar med meg pc`n min også, slik at jeg kan lese hva dere gjør når jeg og Fant er borte. Martine er forresten hjemme litt nå, så han blir ikke så veldig lenge alene . Kos dere begge to. GID!! Klem fra mamsen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: