Sliten mamsen og Pomsen.

I dag har jeg hatt det ganske travelt, som så mange andre også sikkert har hatt. Jeg hadde planer om å reise en tur på kontoret for å jobbe litt, også, men i dag strakk ikke tida til.

Gulvvask, pakking og levering av julegaver, klesvask, støvtørking, rydding, laget delfiakake (dermed er de sju glutenfrie slaga i hus!), innkjøp av juletre med Andreas, skriving av julekort (ja, jeg vet jeg er seint ute), resirkulering av papir, hermetikk og glass (som skal kastes i de respektive containerne på Jarhuset i morgen) og vanning av blomstene!! Gutta boys fikk ingen formiddagstur heller, så dagen bare forsvant for meg.

Middag til tre, gryterett og ris, deretter litt kaffe og avslapping før jeg og gutta boys endelig fikk oss en velfortjent (!) tur. Jeg tok bilen til Granfos Næringspark. Vi miljøtrente litt i parkeringshuset på CC-Vest. Marko bare går og snuser og koser seg, mens Fant kikket rundt seg på alle bilene og menneskene som hastet rundt, men han var rolig og hadde lite stress i den vesle kroppen sin. Vi gikk litt lenger og da møtte vi en nydelig, svart svensk lapphund som gikk løs. Jeg liker ikke å møte løse hunder når mine to går i bånd, og denne har jeg hatt en negativ opplevelse med før.  

Grunnkurset mitt trente på CC-Vest den siste treningsøkta nå i desember, og da kom den samme hunden rett inn i gruppa, og forstyrra noe så veldig!!  Eieren hadde ingen innkalling på hunden sin, den virra rundt alle hundene på kurset, utfordra en alaska-husky som ikke ville hilse, krangla med  en snill og god schapendoes og ville ikke gå sin vei. Har du ikke kontroll på hunden din, skal du heller ikke ha den løs, slik at den kan forstyrre eller være andre til besvær, hundelovens paragraf 3. Det hjelper ikke at det ikke er båndtvang, vi har et ansvar som hundeeiere allikevel.

Vel, jeg gikk med mine hunder i bånd, og denne hunden kom springende i full fart mot oss. ÅÅhhh, jeg blir så irritert. Marko og Fant oppfører seg fint med løse hunder de, men jeg synes at hundeeierne ikke skal la hundene komme helt inn til oss og forstyrre oss på turene våre. Marko slipper jeg, han går jo ingen steder lenger, men Fant må jeg ha i bånd. Jeg har ingen ordentlig innkalling på han, jeg er redd han skal springe og bjeffe på fremmede mennesker og jeg er redd for at han skal bli påkjørt av alle bilene.  Jeg vil derfor ikke slippe han, og liker derfor heller ikke at andre løse hunder kommer spurtende bort til oss. Men her i byen bryr ingen seg om det, og de lar bare hundene springe rett bort og forstyrre og så må vi som har kontroll på hundene våre ta støyten. Jeg visste at M og F ikke ville utagere på denne hunden, men jeg ville gjerne se om hundeeieren tok ansvar for hunden sin.

Da hunden sprang i full fart inn i mine to, gikk jeg foran M og F og viste tydelig at jeg ikke ville at han skulle komme bort. Jeg holdt gutta boys bak meg og stoppet hunden med kroppen min så lenge jeg kunne, men til slutt klarte jeg ikke mere og måtte la den få hilse på gutta boys. Det gikk jo bra, men eieren lot som ingenting og gikk bare videre. det er ikke greit å passe på sin egen hund, når andre bare gir blaffen. Neste gang skal jeg be henne kalle inn hunden sin og fortelle at mine hunder har en smittsom sjukdom (skabb??), kanskje pipa får en annen låt da.

Lysaker Stasjon: sitt/bli når mange mennesker med trillekofferter passerte, lineføring når vi passerte passasjererne og det å sitte og slappe av når mor prata i telefonen. Ikke enkelt, men det gikk ganske bra, allikevel!

Nok om det!

Etter turen, trente Fant og jeg på innkalling med avstandsdirigering (stå, sitt og dekk) og dette gikk ikke så aller verst. Jeg la nok kriteriene litt for høyt til å begynne med, derfor gikk jeg inn og hjalp litt mere og belønna litt oftere. Det gikk bedre og jeg fikk flere atferder å belønne. Etter dette trente vi innkalling med stå og belønning med ball som ble kasta bak han når han stoppet. Dette fungerte veldig bra. Han stoppet uten å gå noen skritt etter kommandoen og han sto i ca 5 sekunder før jeg kasta ballen. Framskritt.

Litt lineføring med ballbelønning som ble kasta bak meg når han gikk fint, fungerte også bra. Jeg kasta ballen bak meg, for at han skulle tenke mere «bakover» og ikke gå så langt fram ved venstre fot som han pleier å gjøre når vi trener på lineføring/fri ved fot.  Han har nemlig en tendens til å gå litt for langt fram på disse øvelsene.

Det er kjempemorsomt å trene når Fant er slik i slag. Marko satt i bilen og venta, han var litt sliten etter turen vi gikk først. Nå sover Fant, mens Marko piper og går hvileløst rundt i stua. Det er ikke normal atferd, dessverre, og det er tydelig at han ikke har det helt som han skal. Han har vært generellt urolig i hele dag, slitsomt for meg, men sikkert enda verre for han.

Oppdatering vedr korthårscollien Ebonie: Vi skal reise til Sverige på nyåret for å hilse på henne. Jeg er kjempespent og gleder meg masse. Men nå må jeg legge meg: sov godt til alle!!

2 svar til “Sliten mamsen og Pomsen.”

 1. Ekkel opplevelse med laushunden. Veldig glad det ikke var meg! Vi har hatt en fin tur med Kango i Nesbyen idag :o)

  Nå vil vi bare ønske deg og dine ei riktig god jul, og ett godt nytt år! Takk for fine opplevelser i året som har gått.
  Det blir spennende å høre mer om Ebonie…

  Juleklem fra oss

 2. Hei!

  Har truffet hunden du snakker om mange ganger, null kontroll der!

  Morro at treningen med Fantemann gikk så fint.

  God jul til alle sammen!

  Birgitta

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: