Lekestund.

I dag er jeg mest glad for at «ungene» har lekt og kost seg. Ikke mye krangling fra Fant sin side. Han tillater at Ebbie leker sammen med han når han har hansken sin, han innbyr til lek og de har sovet nesten ved siden av hverandre. Han sier allikevel litt ifra hvis hun maser når han vil ha ro, men det er noe som hun må lære seg å respektere.

dsc_00031

dsc_00081

dsc_0014

dsc_0010

dsc_0020

Vi gikk tur i formiddag, og Ebbie fikk gå litt løs (dvs med båndet hengende etter seg – bare for min trygghets skyld). Hun har fin kontakt, kommer på innkalling, følger etter meg når jeg snur og går en annen vei og bråsnur når jeg sier «bra» (dvs at det ordet nå er blitt en betinget forsterker). Men hun er bare sååå glad i mennesker, så hvis det kommer noen mot oss vil hun springe iveg for å hilse. Så nå må jeg lære henne at: når du ser det kommer et menneske mot oss, betyr det at du tar kontakt med meg, og så får du enten «værsågod» eller «ikke hilse».

Fant tilbyr også «fot» når vi går på tur, og han vil gjerne trene litt. Han begynner å få fin kontakt og bryr seg ikke lenger om de/det vi møter på tur. Noen hester krysset veien foran oss i dag, og begge hundene sto stille og så på dem. Ingen lyd, bare nysgjerrighet.

De ble med som «ventehunder» mens jeg var tre timer på kontoret. I dag var ikke Ebbie med meg inn, jeg ville nemlig sjekke om hun taklet venting i bil. Det gjorde hun, flinke jenta. Det er så greit med hunder som er stille og rolige i bilen.

Vi skal en liten tur ut i kveld. Det blir bare en liten luftetur med litt innslag av innkallings- og «sitt» trening på Ebbie, Fant skal trene litt feestyle og få leke litt med ballen sin.

Nå ligger de og sover litt etter lekestunden. Tipper de kommer til å sove godt i natt – også!!

2 kommentarer

 1. Berit sier:

  Det er så moro å lese i bloggen din Hilde! Og så oppdaterer du den ofte, med så mye turer og trening og lek og kos at jeg nesten mister pusten :-). For et fint liv Ebbie og Fant har! Veldig flott å se at det går så bra med Ebbie og at dere virkelig har funnet tonen dere imellom. Gleder meg til neste rapport.

  Berit

 2. birgitta sier:

  Hei!

  Så fine leke bilder, det er godt for sjelen å se på!
  Tenker Fant er glad for sin nye søster(ikke at det var noe galt med de gamle a!hi hi)

  Birgitta

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..