To trøtte hunder og en trøtt mamma!

Vi har vært på tur på Storøya med Birgitta og jentene hennes i dag. Det ble en fin tur hvor hundene lekte, sprang rundt etter hverandre, kranglet litt, fikk litt av nistematen vår og vi koste oss alle  sammen.  Vi møtte flere hunder, og det gikk kjempefint. Birgitta tar Tutta i bånd når vi møter andre hunder, men makan til snill «Tuttahund» har jeg aldri vært borti. Løse hunder kommer helt bort til henne, og hun sier ingenting. Bare står der sammen med Birgitta og oppfører seg helt eksemplarisk.

Ebbie kom på innkalling når hun var på vei mot en annen løs hund, og det imponerte meg. Fant er heldigvis ikke kranglete, men han har høy haleføring og stor selvtillit, og går gjerne rett på de møtende hundene. Men mer enn det blir ikke. Det utarter seg aldri til slossing eller krangling og det er så deilig. Det var en flott tur i så måte, løse hunder og mennesker å hilse på. Fant taklet det kjempefint og det gjorde Ebbie også

Birgitta og jeg skravler fælt. Vi løser verdensproblem, diskuterer hundetrening (bombe!!) susser på hundene våre og koser oss værre.

Da vi kom hjem etter noen timer, fikk hundene griseøre og tørrfisk, jeg koste meg med resten av tur-teen, og så slappet vi av. Jeg har fri fra arbeid onsdager, og pleier heller ikke å ta på meg noen privattimer disse dagene. Derfor er onsdagene «gull verdt» og herlige, avslappende dager.

Vi har egentlig ikke trent noe spesielt i dag/kveld, men det er nok en aldri så liten hvit løgn. Ebbie blir trent i å ikke komme etter meg når jeg går feks på kjøkkenet og hun ligger i stua og sover. Hun skal ligge i ro når vi spiser og hun får heller ikke lov til å jage gamlekatten vår, Mons ( 14,5 år). Hun skal også lære seg at Fant og hun ikke skal leke, selv om Fant rører litt på seg og går over gulvet. Hun lærer fort, kriteriene blir vanskeligere for hver dag som går, og hun er morsom å trene med.

I dag har jeg merket at hun har slappet bedre av.   Hun la seg frivillig på kjøkkengulvet da jeg laget mat, og hun lå stille da Mons listet seg stille forbi henne. Fant er så rolig inne. Han sover, koser seg med meg på sofaen, går til godteskapet og dytter på det (da åpner det seg  nemlig av seg selv og det kommer goddis ut. Hmmm….).

Nå er det sengetid, og det er blitt ro i stugu!!! I morgen skal vi på tur og arbeid og så blir det en kveldstur kombinert med litt lydighetstrening. Men først skal jeg og «ungene» sove godt sammen i «storesenga». Arne er på skiferie denne uka, derfor har vi tre hele senga for oss selv. Til så lenge!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..