Skytterkollen og trening.

I dag hadde vi en fin tur på Skytterkollen. Noen få kuldegrader og mye snø, sol som tittet frem fra buskene og ingen hunder eller mennesker så langt øye kunne se. «Ungene» snuser og leker omhverandre. Fant vil helst jakte, men når Ebbie erter han lenge nok, starter han jaktleken med henne. Da springer hun først og han etter henne. Det ble jo litt trim av dette, da.

Ebbie har en fantastisk evne til å komme inn til meg og holde fokus på meg. Men det hører jo til de egenskapene hun har. Med to cockere, Fant som ekstrem fuglehund, er jeg jo ikke akkurat bortskjemt med det. Fant vet jo også hvor jeg til enhver tid er, men innkalling er vanskelig for han.

Da vi gikk hjem, hadde de skyteøvelse på skytebanen, derfor tok jeg Fant i bånd. Jeg ville ikke at han skulle springe avgårde dit. Ebbie fikk bare båndet på seg, men hun holdt seg nærme meg. Hun tålte skuddene bra, men jeg så at hun hørte etter og hun holdt seg helt nærme meg. Flinke jenta.

Hun kom på alle innkallingene mine i dag, og da ble hun belønnet med godbit. De gangene hun kom uten at jeg hadde ropt, fikk hun belønning i form av ros og klapp. Jeg har også betinget ordet»bra», slik at når jeg nå ropte «bra» når hun var i fullt sprang fra meg, bråsnudde hun og kom mot meg for å få en godbit. Det har jeg aldri opplevd før. Og jeg har trent på dette, altså!!! Da vi kom hjem fikk Fant et griseøre ute i hagen, mens Ebbie fikk et godbitsøk (tørrfor) inne. Hun sitter/blir mens jeg legger det ut, og har nå begynt å skjønne hva oppgava går ut på.

Ungene sov godt etter turen. Ebbie legger seg nå på teppet sitt i sofaen eller i senga på gulvet. Fant lå ved siden av mamman sin. Nå prøver hun bare av og til å komme opp i sofaen, hun begynner tydelig å skjønne at det ikke nytter.

Vi reiste til Granfos for å trene med Birgitta og jentun hennes og Anne Cathrine og Extra (aussie). Birgitta og jeg gikk en liten luftetur først, mye bånd og hund, litt irriterende. Ebbie er litt forsiktig med Tutta, har nok litt respekt for henne nå. Fant gikk og pep. Kanskje det var noen med løpetid som hadde gått rundt i området?

Trening med Fant:

 • Tramp på musematte, deretter «sitt» på musematte. Gikk bra, dette kan han.
 • lineføring høgre og venstre side. Går fint, litt pipete og lite fokus, men alt i alt greit.
 • Innkalling fra sitt med stå: står som bare det, men litt liten fart synes jeg. Må nok passe på å ha med ball og trene innkalling noen ganger for fartens skyld. Jeg tok ikke med ballen for Fant er så «eiesyk» og skal passe på tingene sine. Da gjør han utfall og blir ukonsentrert.

Jeg synes han var pipete og bjeffete i dag, og da er det ikke så morsomt å trene med han. Men vi hadde det morsomt allikevel.

Trening med Ebbie:

 • Fokus stående foran fører. Gikk veldig bra, bare vi hadde avstand til de andre hundene og trente med ryggen til.
 • Fokus under baklengs marsj. Hun er flink til dette også. Samme som over.
 • Sitt fra stående foran meg. Dette klarer hun veldig bra. Hun har godt fokus og ser på meg med sine fine, mandelformede øyne.
 • Sitt under baklengs marsj. Kjempefint, men fortsatt med ryggen til de andre.

Alle øvelsene her gjør hun frivillig, dvs jeg bruker ingen kommando, de skal jeg legge på senere.

Jeg må trene mye kontakt med Ebbie når det er forstyrrelser rundt oss. Men hun er enkel å få kontakt med så det skal ikke bli så vanskelig. Jeg må begynne på avstand der dette går, og trene meg nærmere og nærmere forstyrrelsene.  

Fant har begynt å spise maten sin samtidig som Ebbie og han spiser skåla si tom. Det er det lenge siden han har gjort, så Ebbie har en positiv innvirkning på han, på det området. Jeg kan jo avlive myten om at alle cockere elsker mat.

2 kommentarer

 1. Karoline sier:

  Ja den myten har du avlivet for lenge siden… 😛 Men Marko elsket min mat da, fordi jeg alltid puttet så mye godt i den det! 😀 😉

  Så bra at treningen med Ebbie går bra, hun er sååå flink! Si til henne at jeg kommer hjem om 1 natt. Da skal vi kose oss i sofaen å se på Mord og Mysterier!! 🙂 Kombaja!!!

  Klemmer

 2. birgitta sier:

  Hei!

  Turen på skytterkollen hørtes deilig ut! Fint å ha med egen lekekamerat på turen!
  Moro å treffe dere på trening a!
  Ha en god dag!

  Ole

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..