Ikke så mye…

som skjer på hundefronten om dagen. Det blir turer hver morgen og litt trening hjemme senere på ettermiddagen.  Vi har vært på sykebesøk hver kveld, men i dag hentet jeg Andreas hjem. Det var godt for han, nå må han bare ta tida til hjelp. Han har bursdag i dag, også!!! HURRRAA !!
Vi trener litt når vi går på tur, Ebbie og jeg. Innkalling og apportering, lek og latter, full fart!! Fant koser seg i flexi-bånd, han snuser og snuser og leter etter fugler. Han er kjempesliten etter turene våre. Han bruker så masse energi på å lete og å bruke snuta si. Det skal nok ikke undervurderes, nei. Vi trener også litt, Fant og jeg. Litt innkalling på slutten av turen, apportering og bæring av hansken min og litt på å gå fint i bånd.
Inne blir det gjerne litt lydighet på Ebbie: Utgangsstilling, innkalling fra sitt, dekk/bli etc. Noe freestyle har vi også begynt å trene på: håndtarget (riktig så flink), snurr og slalom, og hun er såå rask. Jeg vil ha dette så tidlig som mulig på kommando, så når jeg ser hun utfører øvelsen slik jeg vil, er jeg snar til å sette navn på.
Fant trener også litt freestyle inne: snurr, slalom, bukke, potetrykk (nytt navn – sette poten på foten som jeg setter fram når jeg går bakover) Vanskelig å se for seg kanskje, skulle nok ha et filmapparat og filmet litt. Ellers noe lydighet: lineføring, utgangsstilling, dekk/bli, sitt/bli (sammen med Ebbie). Jeg trener også på at en hund skal sitte i ro når jeg trener den andre. Det er ikke like enkelt, altså. Det er jo mye morsommere (og mere lønnsomt) å være med og trene. Jeg belønner dem for å sitte i ro og se på, også, slik at det også skal bli lønnsomt for dem.
dsc_00013
Nå skal vi lade opp til kurs i helga. Vi skal være deltagere, Karoline, jeg, Fant og Ebbie. Mosomt for meg å se det fra den «sida», også.
Det er et innkallings/båndtreningskurs, og går lørdag/søndag kl 10-16. Lange dager, men jeg håper at det blir lærerikt. Karoline skal være med og trene Ebbie (jeg også innimellom), og så skal Fant og jeg gå tur og trene på kontakt/ro på avstand fra de andre kursdeltagerne.

Det vi skal lære på kurset, er:

 • Hunden skal komme på innkalling når den er løs.
 • Gå fint i bånd.
 • Spørre meg om lov til å hilse på andre hunder, mennesker etc.

Det høres vel bra ut, vel. 🙂

dsc_00531

FANTERAMPEN PÅ TUR!! iKKE MYE KONTAKT MED MOR, NEI!!
Jeg håper det ikke kommer mere snø nå, og at været blir bedre i morgen.

4 kommentarer

 1. Karoline sier:

  Håper snøen forsvinner nå!!! For nå er jeg møkka lei. Kom ikke inn i garasjen istad, måtte bruke en planke til å skrape vekk snøen med. Fikk frem en 2 asfaltstreker, og fikk spunnet meg opp på dem… Veien inn i garasjen heller litt oppover, og vaktmesteren er på ferie så det var ikke brøytet… Kom meg inn tilslutt, etter mye banning og skriking i bilen! Haha, temperament? Jeg? Neida… 😛

  Gleder meg til imorgen! Jeg tar med kaffen! 😉

  Klemmer

 2. birgitta sier:

  Heldiggriser som skal på kurs!!!!

  Kos dere sammen, alle fire. Gleder meg til å høre hva dere har gjort!

  Birgitta

 3. Skal dere delta på kurs???
  Uansett,ønsker dere ei riktig god helg 🙂

 4. Skal bli artig å lese hverandres referat fra innkallingstreninga 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..