Herlige kurshunden Ebbie!!

Ebbie er en super hund å ha med seg på kurs. Ingen krangling med andre hunder, ingen redsler når det kommer mennesker bort for å hilse, hun gjør oppgavene vi får til punkt og prikke, hun har kontakt med oss som trener henne og hun er stille og rolig i bilen når vi har pause. Fant var også med i dag. Han var stille og rolig, fikk et par lufteturer og så litt på de andre hundene. Ingen bjeffing fra hans side.
dsc_0096
Vi begynte med å belønne all kontakt med oss, uten at vi maste på hundene.  Ebbie er så flink, at vi måtte ha flere pauser innimellom. Hun fikk jo så mange belønninger at jeg var redd hun skulle bli både mett og kvalm før vi knapt hadde startet. Hun så sjelden bort på de andre hundene og hadde fokus på Karoline.
dsc_0051
Vi trente også på innkalling, og Karoline og jeg døpte om ordet «kom» til «turbo». Et helt nytt ord, og forventningen skal være at det alltid kommer en super belønning når hun hører det ordet. Jeg er litt trøtt, så jeg orker ikke å skrive så mye mere om det.
dsc_0028
Vi hadde teori i pausene, bla om shaping, stimuluskontroll og viktigheten av god belønning. Vi klikket også hverandre, for lettere å skjønne hvordan hundene våre har det under trening. Det er som jeg alltid sier: «veilede og ikke villede». Legg opp øvelsene slik at det blir lett for hundene å komme fram til sluttmålet, uten frustrasjon (piping, bjeffing, snusing etc).
dsc_00331
Mat og drikke smakte godt etter noen timer. Det var kjempekoselig å ha med seg Karoline på kurs. Vi trente mye to og to, og da var det fint at Karoline og jeg kunne trene sammen. Vi har ledd masse i dag. Vi trente litt på skift, og Karoline var kjempeflink både til å oppfatte hvordan ting skulle gjøres og til å gjøre det riktig.
dsc_0088
Vi trente båndtrening etter pause og litt innkallingstrening til. Det begynte med «følge-trening».  Ebbie skulle lære seg at det lønte seg å holde seg nærme meg, fordi jeg kunne gå i alle verdens retninger, akkurat som en full mann. Når Ebbie kom i riktig posisjon ved min/Karolines venstre side, klikk/belønn. Neste oppgave gikk ut på at Karoline skulle stå på 10-15m avstand og friste noe voldsomt med leke/goddis. Jeg og Ebbie skulle gå mot henne, og hun fikk bare komme helt inn til Karoline, hvis hun gikk i slakt bånd. Vi måtte tilbake til start igjen noen ganger, men hun klarte det flere ganger. Flinke jenta vår, det!  🙂 Vi byttet på etter en stund, slik at jeg var den som fristet og ropte på henne, mens Karoline gikk med Ebbie i slakt bånd mot meg.
dsc_0070
Tilslutt skulle vi gå en liten runde med hundene etter hverandre, og gjøre det samme på tur. Ingen framdrift når hunden dro i båndet. Ellers sa Knut instruktør det samme som jeg sier. Under trening bytter vi på med sele og halsbånd. Sele= nå kan du gå som du vil, halsbånd= nå skal du gå fint/vi trener.
En sliten gjeng sitter nå i stua. Ebbie sover i sofaen på pleddet sitt, jeg er inne på data`n, mens Fant ligger nesten oppi ryggsekken og passer på hva som er oppi den.
dsc_0100
TAKK FOR I DAG, BESTESTORESØSTER.
Jeg skal kose meg med et par glass rødvin i kveld, da tenker jeg at jeg slokner fort!!!

3 kommentarer

 1. Gry og Milli sier:

  Så gøy å lese Hilde. Dere er kjempeflinke! Jeg ønsker meg «en Hilde» i Vestfold:o)

  Jeg synes Ebbie ser så «fornem» ut. Men den lange, slanke halsen og de smale ansiktet.

  Det høres jo ut som om alt går kjempestrålende. Så moro!

  Kos deg med rødvinen, det høres ut som om den er ærlig fortjent:o)

 2. birgitta sier:

  Hei!

  Moro å trene hund! Så flinke dere er alle fire!

  Birgitta

 3. Karoline sier:

  Søte snuskeberta mi!! ❤ Det var kjempe gøy på kurs! 😀

  Nå venter jeg spent på dagens oppdatering 😉 Kommenterer mer der!!

  Men vi har vært kjempe flinke alle sammen!! :D:D:D

  Klemmer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..