Slitne, flinke hunder.

Nok en fin kursdag er over, og vi har satt oss godt ned i sofaen for å slappe av litt. Da må det jo skrives et lite referat fra dagen.
dsc_01332
Den begynte jo litt tidligere pga at vi skrudde klokka en time fram, men det gikk egentlig ganske greit. Karoline kom litt før kl halv 1o og vi reiste rett til Skullerud Skole. Vi begynte med litt innkallingstrening. Vi la på litt mere forstyrrelser enn vi hadde i går. Nå trente 3 hunder ved siden av hverandre. Vi trente også på å kalle inn hundene når de sto sammen med en annen hund. Vi brukte det innkallingsordet vi begynte å bruke i går, men jeg skal nok gå tilbake til å plystre på henne. Hun snur på en «fem-øring» da, det gjorde hun ikke med det nye ordet. Det er klart at det også må øves inn like mye som plystring, men jeg kommer nok til å benytte meg av plystring/fløyte.
Litt båndtrening igjen, før vi trente på sitt/bli med «omvendt lokking. Det har Ebbie og jeg trent på før, så den saken var grei. Jeg bruker «værsågod» som frisignal, mens Knut mente at «kom» var en bedre kommando.Jeg var nok litt uening her, jeg vil bruke det ordet som jeg bruker til andre øvelser også. Ordet betyr jo at du kan gå ut av posisjon, og jeg vil ikke at Ebbie skal måtte komme til meg hver gang hun skal «fri`s» ut.
dsc_0119
En liten runde på utfartsparkeringen med Karoline og Ebbie(båndtrening/passeringstrening), mens jeg gikk en fin tur med Fant. Han var så flink i dag. Vi trente også på å gå fint i bånd ved passering av mennesker og hunder. Han bryr seg ikke lenger om mennesker, men hunder er han mere interessert i. Han gikk fint forbi, hadde kontakt og gikk med slakt bånd. Han skulle liksom vise at han også er en flink kurshund, og det er han jo!! Stille og rolig i bilen er han også. Ingen utagering på de andre hundene når jeg tok han ut av bilen i dag, bare et godt og rolig kropps-språk.  🙂
Etter dette var det båndtrening . Tre hunder gikk slalom mellom tre hunder som satt med tre meters mellomrom. Sitt/bli på de som var figuranter.  En kjent øvelse!
dsc_0131
Mat og drikke hører også med. Jeg var ihvertfall kjempesulten etter å ha trent, gått masse og vært ute i påskevær noen timer.
Vi gikk etterhvert ned til utfartsparkeringen igjen. Der traff vi både hester, hunder, skiløpere, mange hunder, unger med kjelker, skravlende damer osv. Flotte forstyrrelser, og Ebbie klarte seg kjempefint. Karoline gikk med henne igjen, mens Fant og jeg tok en ny liten tur/treningsrunde.  Karoline har vært kjempeflink til å trene og Ebbie brydde seg hverkan om meg eller Fant, da vi passerte hverandre på parkeringsplassen. Nå begynte vi å bli riktig så slitne alle sammen, så noen gikk litt fortere opp til bilene sine igjen, men Karoline holdt ut.
dsc_0152
dsc_0161
dsc_0172
dsc_0168
Siste oppgave var at tre eiere skulle sitte med tre meters mellomrom og rope og friste hundene som gikk slalom mellom dem, med goddis/leker etc. Vanskelig oppgave, men det gikk da på et vis.
dsc_0181
Vi pratet også litt om viktigheten av å ikke få lov til å hilse på alle hunder vi møter, dvs å «dra» seg bort til andre hunder. Der er vi enige, Knut og jeg, hunden skal vente på et «værsågod» fra eier, for å få tillatelse til å hilse på hunder, mennesker etc. Variabel forsterkning ble også tatt opp, og der var det egentlig ikke noe nytt.
Det har vært ei flott helg, mye takket være at Karoline ble med oss. Det har vært kjempekoselig. Ebbie er også en flott hund å gå på kurs med, og Fanterampen har også vært snill og god. En flott helg er nå snart slutt. Nå venter jeg på Arne som kommer fra hytta snart. Han reiste opp i går ettermiddag etter jobb, for å male, støvsuge vegger og tak, vaske skap, sverte to ovner, lute lister og andre ting. Han er flink, han. Hva han rekker å gjøre på et lite «øyeblikk». Nå kan jeg bare hente alle kjøkkentingene fra annekset og sette det rett inn på det nye kjøkkenet. I påska blir det litt jobbing, men mest kos. Ungene og kjærester skal opp også, det er utrolig hva dusj og inne-do kan gjøre.

6 kommentarer

 1. Karoline sier:

  Her var det mange fine bilder!! 😉 Det var kjempe gøy på kurs idag, og vi var sååå flinke alle sammen! Vi hadde den beste kurshunden! Hihi!!

  Jeg blir gjerne med på flere kurs med deg! 😀 Masse å lære, og nye steder å trene på!

  Klemmer ❤

 2. Vil tro dere hadde den aller aller beste kurshunden, ja 🙂

  Syns det er godt gjort av Hilde og sette seg ned å skrive fyldig referat etter en slik dag…jeg ble HELT utslitt etter vårt kurs. Mye å tenke på, og utrolig artig.
  Håper vi får noen treningskvelder snart 😉

 3. Gry og Milli sier:

  Jeg tenkte det samme som Nøve, at du orker å sette deg ned å skrive et flott referat fra kurset deres. Jeg var utslitt (og hadde ikke, som Nøve, 3 timer å kjøre hver vei)…

  Vi hadde det fint, men det var veldig mye teori… Jeg forstår at det er viktig, men det må kunne gjøres mer effektivt. Vi satt sikkert og tok i mot informasjon i 4 timer, inne, uten hundene….

 4. snorredimma sier:

  Det her så jo ut til å ha vært et kjempe-fint kurs. Et flott referat – snappet opp noen fine tips her….:-)

 5. hilde sier:

  Takk for koselige kommentarer.
  Ja, det er slistomt å være så mange timer på kurs, men så lenge det er morsomt og lærerikt, går det greit. Jeg tenker jo på deg, Nøve, som måtte kjøre såå mange timer hjem etter endt dyst.
  Vi skal nok finne både en og tre kvelder å trene på, på Låplassen. Hytta er ferdig nå ganske snart, så da blir det mange turer opp til Solbu.

  Jeg er enig med deg Gry, at det kanskje ble litt mye teori, særlig fordi dere bare hadde denne dagen å trene på. Den praktiske biten er jo så viktig. Jeg synes jeg lærer best når jeg praktiserer selv. Det er fint å ha en instruktør som kan se på meg, og veilede meg når jeg trener.

  Snorredimma, så koselig at du er innom og leser. Jeg er inne på siden din, jeg også.
  Kurset i helga var veldig bra, vel verdt pengene sine.Det neste kurset jeg kan tenke meg å gå på, må nok bli agility. Det liker de aller fleste hundene, og så har vi det så morsomt sammen med beste-vennene våre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..