Oppdatering lydighetstrening!

Vi trener jevnt og trutt, noen minutter hver dag. Nå er det jo FOKUS, UTGANGSSTILLING OG BAKPARTSKONTROLL som står i fokus.

I helga var Ebbie på utstilling , og da bodde Karoline her hjemme og passet henne.  (Les dagboka til Ebbie, på www.romsais-apollo.no ). Da holdt jeg kurs på Nes, men Fanterampen og jeg fikk trent littegrann freestyle og litt innkalling med sitt/dekk/stå, poteløft og lineføring på hytta.

Teksten som hører til bildene, står over bildene.

Her hjemme trener vi nå på KONTAKT under baklengs marsj. Hun går med vilje litt over på min venstre side, da har hun riktig posisjon når jeg snur meg og får henne inn i «fot».

DSC_0009

Fokus/utgangsstilling. Litt for langt fram, ser jeg.

DSC_0014

og bakpartskontroll. Fant rygger best ved siden av meg, mens Ebbie rygger omtrent hele tida ifra meg. Hun kan til og med rygge rundt en stol!!!!  Ikke sant, Berit?

DSC_0023

Fant trener også på å rygge mellom beina mine. Jeg flytter meg stadig lengre bakover fra han, dermed må han rygge lengre og lengre for å komme gjennom beina mine.

DSC_0030

Ellers trener vi på snurr

DSC_0036

og danse ved siden av meg.

DSC_0035

Jeg har ikke begynt å trene så mye freestyle med Ebbie enda, det går mest i lydighetstrening med henne. Men hun er veldig flink når det gjelder håndtarget, og potetarget (musematte).

I kveld trente vi også på fri ved fot/lineføring, og hun kan nå gå litt lengre strekker med nogenlunde god kontakt. Det går bedre og bedre. Må bare strekke belønningen litt etter litt. Vi trener også på» innkalling fra sitt» med innkomst i utgangsstilling. Det begynner hun å skjønne nå. Må bare passe på at jeg ikke belønner de skjeve innkomstene, og de som er enten for lang framme/bak. Det betyr at jeg må terpe mere på utgangsstillingen i sin helhet. Men vi er på god vei!

Vi har ikke fått trent noe på tannvisning enda, men Ebbie har vært på to utstillinger og da har jo dommeren sjekket tennene hennes. Det har gått bra, har jeg skjønt.

Målsettingen jeg har satt, har jeg klart å følge så langt. Skal bare trene mere på «tannvisning», så nærmer vi oss der også.

 

3 svar til “Oppdatering lydighetstrening!”

  1. Hurra, Pacific Blue!! 🙂

    Lille snusken er kjempe flink til tannvisning, mamma! Hun bare står der, og venter… Jeg gjorde det på henne 2 ganger før hun skulle stilles ut, også gjorde dommeren det. Og hjemme i hagen igår sjekket jeg tennene hennes! 🙂

    Ebbie er kjempe god til å rygge, hun rygget jo nesten rundt hele stolen til berit. Jeg så rompa hennes på andre siden av stolen… Hihi, da var hun fornøyd da, når hun endelig fikk en godbit!!

    Nå skal jeg legge meg, og tenke litt på eksamen og hva jeg skal si… Er ikke før på torsdag, men skal jo på skolen imorgen så da faller det jo vekk en hel dag der…

    Sove godt! Drømme søtt! Susse snusken og pomsen mellom øynene! ❤ Nattaklemmer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: