Enda mere morsomt!

Rask oppdatering av en morsom treningesøkt med Birgitta, Tutta og Tia!

EBBIE: 4 søk med pinne på ca 10 cm. Utgangsstilling, deretter kasta jeg pinnen fra meg. Ut på «værsågod», henter pinnen og kommer inn for å avlevere i front. Holder pinnen helt til jeg sier «takk». Frister med goddis under nesa hennes. Slipper hun, tar jeg godbithånda bak ryggen, deretter venter jeg henne ut til hun igjen tar opp pinnen. Jeg gjentar prosedyren og nå holder hun helt til jeg sier «takk»

Jeg satt henne i utgangsstilling/bli, gikk ifra ca 15m og kastet pinnen fra meg. Gikk inn til henne igjen, deretter fikk hun «værsågod», hvorpå hun sprang ut og fant pinnen. Jeg tok imot henne med håndtarget og ledet henne inn i utgangsstilling, og jammen kom hun ikke helt inn med pinnen i munnen, og ventet til jeg sa «takk» for avlevering. HURRA !! Det var første gangen at hun gjorde dette. Jeg gjentok det tre ganger, og alle gangene leverte hun fint i utgangsstilling. Det var kjempemorsomt!! Jeg måtte ta meg sammen for å stoppe treningen mens alt gikk som best. Det er jo bare såå forsterkende for meg, når treningen «flyter» slik som den gjorde i dag.

Sporet la jeg med tre vinkler og jeg la en pinne ca halvveis. Hun logret da vi skulle gå og skjønte tydelig hva som var oppgava her. Hun går sporet riktig, men har litt for store slag ut til høgre/venstre. Vingler også litt i vinklene enda, men det ordner seg nok etterhvert. Hun tråkket over pinnen, jeg stoppet opp og holdt henne litt igjen, ventet en stund, deretter viste jeg med hånda mot bakken at det lå noe der. DA skjønte hun hva hun skulle gjøre og tok opp pinnen til meg. Fiskekake i slutten av sporet…… namnam!!

Rundering: jeg hadde tatt med meg løsbittet og tenkte å trene litt med det.

DSC_0012

 • Jeg la det på bakken foran henne. Hun tok det opp, og avleverte på mitt «takk». 4-5 ganger.
 • Jeg kastet det fra meg, hun hentet det og avleverte. Flinke jenta.
 • Deretter tok Birgitta løsbittet, sto kanskje 3m fra meg og holdt bittet nærme bakken. Ebbie sprang ut og tok bittet fra Birgitta, kom og avleverte hos meg og fikk belønningen inne hos meg.
 • Birgitta fjernet seg litt lengre fra oss, og vi gjentok det en gang til. Like flinke Ebbie.
 • Det samme gjentok vi en gang til, men istedetfor at jeg belønnet inne hos meg, sprang vi ut til Birgitta etter avlevering og hun ble belønna av Birgitta.
 • Nå gikk Birgitta ut og gjemte seg litt bak ei buske på ca 15-20m avstand. Ebbie sprang ut til henne, tok løsbittet uten å tvile et sekund på hva hun skulle gjøre, inn til meg for avlevering og deretter sprang vi ut til Birgitta for å gi henne belønningen sin. Tørrfor er godt, altså. Vi gjentok dette et par ganger, tror jeg, og så ga vi oss.

Fytterakkern så morsomt. Vi har jo trent litt hjemme på apportering og avlevering, men at hun skulle være så flink i dag, var nesten helt utrolig!!!

2 tannvisninger. Ebbie satt i utgangsstilling mens Birgitta kom bort for å se på tennene hennes. Hun satt helt i ro, og oppførte seg akkurat slik hun skulle. Hun kjenner jo Birgitta, men allikevel..

Fellesdekk på parkeringsplassen. Jeg ville prøve hvor lenge hun kunne ligge, vi har jo ikke trent så masse på dette. Hun rullet over på skinka etter en stund, men lå i 1,5minutt. Nå vet jeg omtrent hvor leg skal legge inn «støtet».

Birgitta: vi lurte på hvorfor hundene våre var så slitne og trøtte i ettermiddag. Når jeg har skrevet ned alt vi trente på i dag, skjønner jeg egentlig hvorfor.

 

5 svar til “Enda mere morsomt!”

 1. Å, jeg vil også være med dere i skogen og trene med lille snusken! Hun er jo så flink skjønner jeg!! 😉 Det er bra at dere koser dere sammen, alle sammen! Også liker jeg at dere er flere sammen i skogen, tilfelle det skjer noe… 😛 Hihi…

  Eksamen imorgen, men det skal nok gå strålende! 🙂

  Nattaklemmer

 2. Hei.

  Vi må ta med Karoline som figurant, da blir nom Ebbie fornøyd!
  Lykke til i dag Karoline!
  O g lykke til med klippen, Fantemann. Tenker du blir trett jeg!

  Trude

 3. Ja jeg vil være med som figurant!! 🙂 Kombaja! 😉

  Eksamen idag gikk kjempe bra! Bare eksamen på tirsdag igjen, så er jeg ferdig!! Skal bli sååå deilig! 🙂

  Klemmer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: