Slik går no dagan!

Det er sjelden stille her hjemme om dagen nå. Ebbie og Pia leker og leker når de begge er våkne og jeg tror begge to har like mye glede av det. Ebbie henter en draleke og går bort til Pia og byr henne opp til lek. Så springer de sammen og drar i hver sin ende, mens jeg står og ser på og koooser meg.

Fant er sjelden med på den leken. Han har «jaktleken» med Ebbie som sin store aktivitet. Jeg klipper klør, sjekker tenner og ører og driver med håndtering av Pia, for det er viktig å forberede henne på dette.

Fredag kveld reiste vi inn til Maridalen for å legge spor for hundene. Mine opprinnelige planer for kvelden ble det dessverre ingenting av, men spor ble en fin erstatning. Jeg ville gjerne at Fant skulle få litt kvalitetstid med meg, fordi han synes det er vanskelig å ha en liten valp hjemme. Han er jo, som alle vet, en vokter og må passe på at de tingene som har verdi for han, IKKE kommer Pia til gode. Jeg må også passe på hva som ligger framme, derfor blir det litt slitsomt for oss begge. Det jenker seg til etterhvert, bare Pia blir litt større.

Ebbie imponerte meg med å huske hva hun skulle gjøre når selen kom på. Litt rusten var hun nok, men hun jobbet veldig bra. At jeg hilse på en liten hund da jeg la sporet og Ebbie ikke brydde seg om det da hun gikk, forteller vel hvor flink hun var. Fant går jo som en gud og måtte som vanlig holdes igjen. Pia fikk «finne» godbiter og en skål med litt kattemat ute i lyngen og da var hun fornøyd, også. Vi gikk en liten kveldstur etterpå, og Pia hoppet og spratt sammen med Ebbie og Fant.

Lørdag morgen fikk jeg en mld fra Birgitta, hvor hun spurte om jeg ville møte henne og Bambi, Silje og Lola til et lite valpetreff. Bambi er tre mnd gammel, Lola er 10,5 uke gammel  (begge er dansk-svenske gårdshunder) og Pia er nå blitt 9 uker gammel. Vi møttes på en kafè  på Oksenøya hvor det er lov til å ha med seg hunder, og så fikk disse tre springe, leke og kose seg.

Fant og Ebbie ventet hjemme og syntes nok at det var litt dumt, men da jeg kom hjem etter en times tid, var de bare kjempeglade, begge to. Da de fikk være med i bilen og bilen stoppet i Maridalen, var alenetiden hjemme glemt og gleden kom fram i kroppene deres.

Ebbie fikk et ganske langt spor, hun greide seg veldig bra og måtte kun jobbe litt ekstra i et par av vinklene. Ei leike som belønning i slutten, var supert. Vi leika med den, kasta den hit og dit og hadde skikkelig drakamp med den. Vi tok også et par søk etter leika, og Ebbie lot seg villig være med på dette. Det ersååå morsomt å jobbe med henne. Jeg blir så innmari glad av å trene med henne.

Fant gikk et supert spor, som vanlig. Han må holdes igjen, han er altfor ivrig i sporet, men storkoser seg. Det er flott å kunne ha en slik aktivitet sammen med han. En vinkel ble vanskelig, ellers krysset han asfalten som bare det og spiste villig vekk pølsa som lå i slutten av sporet. DET var kjempebra.

Til Pia hadde jeg lagt et lite godbitspor hvor en skål med kattemat lå litt lengre borte. Hun snuste faktisk litt i bakken etter goddisen

og så så hun skåla da hun var like ved. Yess, tenkte hun nok,  goddis i skogen i dag igjen.

Resten av kvelden koste vi oss i hagen. Ebbie og jeg tok ei lita treningsøkt/lekeøkt og hun er nok glad for at livet hennes nesten er slik det engang var. Trur eg…..  🙂

               

FIIINE HUNDENE MINE DET, TENKER JEG!!!

3 kommentarer om “Slik går no dagan!

 1. Silje og Lola

  Vi koste oss veldig på lørdag, det var veldig morro å leke 🙂 Håper vi kan leke igjen snart 🙂

 2. Camilla

  Ingen tvil om det, Hilde – du har fiiine hunder!! Jeg elsker å lese innleggene dine, og jeg lærer noe nytt nesten hver gang 🙂 Tusen takk, Hilde!!

  Gøy å se at dem tre koser seg så godt i lag – og du med. Kose dere videre!!

  Klemmer fra meg, Dimma og Snorre 🙂

 3. Jippi, godteri i skogen hele tiden jo… Hehe, hun tenker nok det ja 😉

  Så fint bilde av mor og datter på slutten, og kjekke pomsen i stolen! ❤ ❤

  Kjakji

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..