Denne uka…

levde også sitt liv, slik som ukene vanligvis gjør.  Mandag ble det en flott tur i Maridalen, deretter på jobb, og så ble det en kveldstur med Inger og Isa. Martine hentet Fanterampen, for han skulle være på besøk hos David og henne, til torsdag.

Tirsdag kom det endelig litt snø hos oss, dvs. lite på Jar, men mye mere i Maridalen. Der gikk formiddagsturen vår, i vind, blæst og snø. Deilig.

IMG_3521

Martine kjørte og hentet Fant hos Hundefrisørene, og han ble klippet helt kort denne gangen. Han er så flink når han er hos Arild, og det er jeg så innmari glad for.

På kvelden reiste Pia, Ebbie og jeg til Sandvika, for Pia skulle på kurs hos Aase. Vi møtte en halvtime før, og deltok på kurset før Pia sitt. Pia var med og trente passeringstrening, og hun klarte det ganske så greit. Hun var veldig nysgjerring på den andre hunden, men etter at hun hadde fått «plassert» den, var hun fokusert på meg og treningen. Jeg trente også på at hun skulle ligge i buret sitt når Aase og den andre ekvispasjen pratet litt, og det begynner hun å bli flink til nå.

Da kurset til Pia startet, var Pia godt i gang, hun, og hun jobbet veldig bra resten av kvelden.  Vi trente på «frivillig stå» og «stå under baklengs marsj». Pia tenkte og tenkte, og tok oppgava ganske så fort. Vi trente også på et par moment i apporteringen, nemlig opptak og det å holde apporten (jeg brukte et løsbitt). Litt trøtt ble hun nok, for hun var ganske «seig» når vi trente på musematta, som siste øvelse. Ellers bjeffer hun utrolig lite nå. Den ene gangen hun bjeffet, var da jeg ble stående og prate med Aase litt og Pia kjedet seg. Den andre gangen, var da en annen hund ble belønnet med ball, og Pia ikke fikk være med på leken.

Hun er blitt flink til å ligge i buret sitt når vi har pause. Det som jeg synes er utrolig flott, er at hun også kan ligge foran meg når vi har pause, se på de andre hundene og være helt stille. Hun ligger i ro og er avslappet når Aase går gjennom øvelsene, og jeg belønner henne kun minimalt. Det skal nemlig være normalt å ligge slik, derfor vil jeg ikke «avbryte» med belønning eller annen mas fra min side. Når jeg roser henne eller gir goddis, er det når jeg ser at hun kanskje kunne tenke seg å reise seg opp osv. Da bryter jeg nemlig og hun blir liggende enda lengre.

Ebbie fikk trene litt etter Pia`s kurs. Vi trente på et par grunnferdigheter i agility, nemlig å gå rundt noe og fremadsending. Det er innmari vanskelig, synes Ebbie, for jeg har jobbet så veldig mye med at hun skal ha kontakt med meg og jobbe nærme kroppen min. Hun fikk to-tre søk i garasjen, også. Jeg la ut løsbittet bak noen biler en gang, og bak en søyle en annen gang og sendte Ebbie ut. Dette er en lek som hun elsker. Ebbie søkte bra, kom tilbake til meg og avleverte i utgangsstilling. Flinke jenta mi, det.

Onsdag reiste vi inn til Lier, for å trene på agilityleksene og Pias lekser fra hennes kurs. Birgitta, Tia og Bambi var der allerede, og de hadde satt opp noen hinder før vi kom. Ebbie og jeg jobbet fortsatt med å gå rundt noe og å følge «ledehånda». Vi prøvde oss på noen hindre, ett av gangen, før vi satte sammen to-tre stykker. Problemet med å jobbe på avstand, dukket som forventet opp. I og med at Ebbie elsker fart og spenning, jobbet hun på selv om hun feilet noen ganger. Hadde det vært i «vanlig» LP trening, hadde hun nok tatt halen mellom beina og gått sin vei. Det gjorde hun ikke nå, antageligvis fordi hun har et annet stressnivå (godt stressnivå) i kroppen når vi trener agility. Hun er lett å belønne med goddis, hun leker bra og somler jeg litt når vi skal leke draleken, hopper hun opp og småbiter i meg! Det er helt i orden for meg, jeg blir bare så innmari lattermild av det.

Pia synes det er innmari vanskelig å jobbe sammen med Tia og Bambi, og ville aller helst leke og leke og leke …. Jeg prøvde å trene litt på grunnferdighetsleksene hennes, som jo var planen, men ga det fort opp. Istedet kastet jeg ball over to hindre, og Pia hoppet elegant over dem. Hun gikk gjennom «tunnelen» og fikk ball-belønning og hun fikk leke litt med Ebbie etter trening. Kanskje Pia skal få trene litt agility også seinere, for hun hadde kjempefin fart over hindrene, og hun synes det var like morsomt som Ebbie.

De var trøtte resten av dagen og mor slappet faktisk litt av på sofaen. På kvelden ble det litt enkel freestyletrening på begge jentene. Litt ute i hagen og litt inne. Ebbie kan nå rygge to runder rundt meg og hun er helt sikker i øvelsen. Jippi!!! Trening hjelper!!

Torsdag kom Fanterampen hjem igjen, og gjensynsgleden var som vanlig, veldig stor. De er så glad i hverandre, disse tre, selv om de er forskjellige på så mange måter. Pia elsker bare storebroren sin og overfaller han med mange susser på snuta hans.

IMG_3574

Vi gikk en god Maridalstur alle sammen, jeg jobbet noen timer, før vi reiste hjem igjen. Det ble ganske seint før vi kom hjem, derfor ble det ingen kveldstur på oss. Fanterampen var ganske så trøtt og måtte sove litt på sofaen.

IMG_3589

Fredag var det igjen tid for en privattime i agility. Jeg gikk en tur med hundene først, trente litt innkalling og lineføring med dem alle tre, før vi reiste til Lier. Agilitytreneren vår er bare så utrolig flink. Hun passer på kriteriene til hver enkelt hund. Dvs. at hun gjør det vanskeligere med en gang Ebbie klarer oppgava hun har fått, hun senker dem litt hvis Ebbie feiler et par ganger etter hverandre. Hun er flink til å se meg også, og forteller meg hele tida hva jeg skal gjøre og hvorfor. Her er det Birgitta og Bambi som trener.

P1050824

Fredag trente vi på «tunnelen», «hjulet» og «pølsa». Det gikk kjempefint, og både Ebbie og jeg koste oss. Vi trente på føring på venstre side og på høgre side, det gjør vi med alt vi trener på.  Jeg gleder meg til neste time allerede, jeg.

Lørdag fikk hundene en hviledag. Det ble ingen tur, bare lufting i hagen og litt enkel trening inne. Jeg derimot, tørket støv, støvsugde, vasket filleryer og ryddet i kjelleren. Det var innmari godt å få gjort det. Jeg hengte opp julegardinene på kjøkkenet, laget glutenfri pizza til Arne og meg og så tok jeg kvelden.

Søndagen gikk Arne og jeg en kjempefin tur i Nordmarka. Det blir et annet innlegg!

P1050837

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..