En suuuuuper dag!

Onsdagene prøver jeg å ta meg fri fra kontorjobben min, og kun gjøre trivelige ting. Trivelige ting, er såklart det samme som «hundeting».

Birgitta og jeg hadde vært så heldige at vi hadde fått leid kurslokalet til Canis Oslo på Lahaugmoen og vi hadde lokalet helt for oss selv. Det er Aase Ramsrud og Sissel Larsen som står for driften av lokalet. Det er så flott der!! Kjøkken, toilett, flott treningshall, god parkeringsplass og hyggelig plass å slappe av på, med matpakka si. Vi var der i to timer og alle våre seks hunder, fikk trent og kost seg. Vi håper å få leie det maaange flere ganger, det er helt sikkert.

Det er ikke så gode bilder, dessverre. Jeg hadde glemt igjen fotoapparatet mitt hjemme.

IMG_4230

Fanterampen ble med inn først, og han hadde faktisk fokus og klarte å trene litt. Jeg tror han synes det var greit å få sett hvordan det så ut der, og hva jeg og «søsknene» hans skulle gjøre etter at han var ferdig der inne. Når jeg kom ut til bilen for å bytte hund å trene med, lå han ihvertfall fint og avslappet i buret sitt og bare koste seg. Det gjør han alltid, forresten. Han er en utrolig flink «ventehund», men han får alltid sitt , han også. Vesle hjertet mitt!

IMG_4234

Jeg byttet på å trene med Pia og Ebbie. Det ble en trening på hver av dem før matpause, og en trening på dem etter at vi hadde spist. Vi trente faktisk endel lydighet i dag: feks. lineføring, vendinger, stå, avstandsdirigering, avstandsbelønning/værsågod men også noen freestyle-øvelser. Triksetrening løser litt opp den litt mere «stramme» LP-treningen, synes jeg.

IMG_4240

Vi lo litt, Birgitta og jeg, for vi hadde planlagt treningen vår altfor dårlig. Jeg hadde faktisk tenkt å ta med meg permen min, der jeg har grunnferdighetsskjemaene til alle tre hundene. Jeg ville nemlig bruke det for å finne ut hva jeg skulle legge vekt på under trening. Den permen, ja den lå igjen hjemme!!

IMG_4235

Fant gikk en liten «aleneluftetur» med meg og Birgitta sine tre fir-beinte etter trening. Han gikk så fint og tilbød «gå fint i bånd», mot goddis, han hoppet og spratt og var kjempeblid.

IMG_4246

Hundene har vært trøtte i ettermiddag og sovet og slappet av. Fant og Pia er skikkeig bestisser, og de kan både sove ved siden av hverandre og bare slappe av sammen.

IMG_4263

Pia har gjennomskuet han, for han er ikke så morsk og streng som han prøver å være – nemlig.

IMG_4255

I går lekte Fant og Pia så mye «draleken», at Fant flata helt ut utpå kvelden. Han har ikke vondt i tennene sine nå, ihvertfall, slik som han kan dra, rive og slite i lekene sine.

IMG_4221

Torsdag skal Fanterampen til Martine og David og være der til over helga. Pia og jeg skal på rally-kurs hos Birgitta, for Pia trenger all den treningen hun kan få sammen med andre hunder. Nå begynner hun virkelig å bli flink til å jobbe selv med andre hunder tilstede. Det er veldig sjelden hun bjeffer under trening nå og hun tilbyr stadig vekk både «kontakt», «rygge», «stå» og «bukke». Hun er ei morsom jente.

IMG_4190

Ebbie sitt øye er blitt veldig bra. Jeg er akkurat ferdig med å dryppe henne, pga såret under øyelokket. Stingene ble tatt for ei uke siden og huden hadde grodd utrolig fint sammen. Nå er hun bare litt hoven over øyet, og hun er helt seg selv igjen. Fine, snille jenta mi!!

6 kommentarer om “En suuuuuper dag!

  1. Hehe! De er skikkelig bestisser Pia og Pomsen 🙂 De er så søte! Så bra øyet til Ebbie så ut. Det ser nesten ikke ut som at hun har vært syk i det hele tatt.

  2. Ååå så deilig med sånne fridager der en bare kan kose seg med hundetrening! Jeg synes det er så utrolig god avkobling fra alt annet, bare tenke på hund og hva en skal gjøre. Sånne fridager er gull verdt! Vi ses nok på Lahaugmoen om ikke så lenge:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: