Ny LP motivasjon.

Jeg har vært litt lei «vanlig» lydighet i det siste, og lagt mest vekt på kreativ lydighet, turer og kos. Nå i det siste har det snudd litt, og jeg kjenner at jeg er blitt mye mere motivert for LP trening. Jeg trente så mye med Ebbie for at hun skulle klare å fungere i konkurranser (både i rally og LP), men hver gang vi stilte i en konkurranse, endte det med at hun nærmest krøyp ut av ringen. Absolutt ikke noe morsomt hverken for Ebbie eller meg.

Etter Bø og rally-konk i fjor , fant jeg ut at vi begge to trengte en pause. Vi har derfor «bare» kost oss med treningen de siste mnd., gått turer, lekt masse men også trent endel. For Ebbie elsker virkelig å trene og hva hun kan, den jenta!!! Det er bare så synd at hun ikke klarer å yte når vi skal konkurrere. Nå er ikke det det viktigste for meg heller, men det hadde vært morsomt å lykkes en gang, i en eller annen hundesport.

DSC_0103

I og meg at jeg har brukt så mye tid på at Ebbie skulle bli klar for å konkurrere, har jeg ikke trent Pia så mye som jeg egentlig burde. Hun deltok på et grunnferdighetskurs hos Aase i høst, vi trener triks osv, men jeg har ikke «lagt sjela» mi i treningen. Det er lov til å si det, synes jeg. I og med at Ebbie ikke skal ut i konkurranser dette året, har jeg nå fått motivasjon til å bruke mere tid på Pia.

DSC_0133

Pia er ikke så rask som Ebbie, men hun er mye mere «hardfør», hun faller ikke sammen hvis jeg trekker pusten på en anderledes måte, og hun tåler at jeg er litt mere bestemt i stemma når vi trener. Jeg fikk også litt mere «LP -input» da jeg pratet med Gry for fjorten dager siden. Hun går på et bronsemerkekurs med sin minste, Tjorven, som er omtrent like gammel som Pia. Gry var kjempemotivert og syntes at det er så utrolig morsomt å trene lydighet, derfor fikk jeg også litt blod på tann.

DSC_0082

Nå har jeg derfor meldt Pia og meg på et kurs hos Aase, Canis, som starter i mars. Vi er egentlig ikke helt klare for kurset, men snille Aase legger det opp slik at vi kan delta på det nivået vi er på nå. Kurset går på Lahaugmoen Hundesenter, og det heter  Konkurranselydighet, klasse 1 + 2, så dette blir spennende.

DSC_0134

I og med at jeg nå «kaster» meg ut i LP treningen igjen, har jeg funnet fram NKK`s lydighetsprøver og grunnferdighetsskjemaet til Pia.

P1060213

P1060214

Her trengs det å jobbes, ser jeg!

Fant og Ebbie har også hvert sitt G.F. skjema. Jeg blir alltid like overrasket over hvor mange grunnferdigheter Fanterampen har inne, og det siste halve året har han blitt mye mere fokusert og konsentrert når han jobber.  Han kan til og med sitte i ro ute og bare kikke på livet. Det er godt for han det, å få ro i kroppen.

DSC_0160

Jeg skal også ha en privattime med Aase om litt. Til da må jeg ha gått gjennom Pia`s  grunnferdighetsskjema og funnet ut hva vi skal trene på. Vi er egentlig ganske så ferske, men det gjør jo ingen ting. Da kan det vel strengt tatt bare gå en vei – forhåpentligvis.

Nå sitter jeg og leser gjennom LP klasse 1 og 2, kommandoer, utførelse og dommeranvisning, for det må ihvertfall være klart til Pia og jeg skal starte på kurs. Så, nå gleder jeg meg. Jeghar nok hatt godt av denne pausa, kjenner jeg.

RIKTIG GOD HELG, ALLE SAMMEN!

6 kommentarer

 1. Så bra! Jeg gleder meg til å starte kurset ! Alltid moro med engasjerte kursdeltagere. Nå nærmer det seg freestylekurset også som jeg skal gå med Zaffie hos deg, så vi kommer til å se mye til hverandre i tiden fremover 🙂

 2. Så gøy at jeg klarte å inspirere deg bittelitt Hilde, og enda morsommere at du fant et kurs! Jeg kommer til å følge med dere, og kjenner jeg deg rett, så kommer du sikkert til å drysse ut noen gode tips vi kan stjele☺. Jeg tror jeg har funnet min og Tjorvens «greie». Er supermotivert og må stagge meg selv for ikke å trene for mye. Skal opp til merket om to uker, og kjenner at jeg vil det veldig. Litt uvant, for jeg pleier å være relativt avslappet til sånt. Plutselig hopper vi et par skritt tilbake i treningen, men når vi mestrer det igjen, ja da er en ny seier vunnet. Du og Pia kommer til å bli superflinke og ha masse kvalitetstid sammen.

  Klem fra meg og jentene

 3. Ja, jeg ble veldig motivert av deg og Tjorve-lorva, Gry, og det er så utrolig morsomt at du er så ivrig.
  Jeg hadde egentlig tenkt å finne et bronsemerkekurs, men det var ingen som passet meg. Da dette kurset dukket opp, ble jeg kjempeglad!!
  Tips underveis skal bli, og så kan du også tipse meg, vet du!!

  Klem til deg og alle på Glenne!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..