Joda, det står til liv!

Det blir ikke så mange innlegg her inne, ser jeg. Det er ikke det at hundene og jeg ikke opplever noe, eller at jeg ikke «skriver», for det gjør jeg. Jeg har en egen blogg  som heter «Hildeprivat», hvor jeg har skrevet stort og smått om det som opptar meg de siste fire årene. Det er min dagbok, og den er BARE min! Det er veldig godt å ha et sted hvor jeg kan skrive av meg både det ene og det andre, synes jeg!

Snøen er nesten forsvunnet i Maridalen og jeg har gått spor med hundene. Her er det Fantemann som er i fint driv. Jeg elsker å gå spor med hundene, skulle ønske jeg kunne gjort det året rundt.

IMG_5114 IMG_5134

Se hva Fant får som belønning i sporslutt!! 

Ebbie er mest glad i søk, og vi har hatt noen fine treningsøkter med det. Hun søker aktivt, hun er utholdende og hun søker etter flere gjenstander nå. Hun har også noen skikkelige «gledesruller» om dagen. Hun kaster seg rundt flere ganger på hver tur, og jeg ler like hjertelig av henne.

IMG_5198 IMG_5199

Pia er med på alt som er morsomt. Hun er ikke like flink til å gå spor, men jobber på som best hun kan. Det er kanskje litt urettferdig å si det, for det siste sporet hennes var faktisk ganske vanskelig. Det varierte fra snø til bar bakke, sporet krysset stien et par ganger og vi kom nok også over et rådyrtråkk. Hun ville ikke ha kattemat i sporslutt, men å leke med mamsen og å apportere, gjorde lykke.

IMG_5163

Hun går i beina til Fant hele tiden, for der han er – ja, der er det stor sannsynlighet for at det skjer noe morsomt!

IMG_5201

Ellers trener vi litt innimellom, det blir noe hver dag. Konkurranseambisjonene denne sommeren er lagt på hylla. Ebbie er ikke glad i den settingen, og Pia er ikke klar til å konkurrere i noe enda. Det synes jeg egentlig er litt godt akkurat nå, selv om jeg liker å ha noe å trene mot.

Pia er i en spøkelsesalder om dagen. Hun fyker opp for den minste ting og jeg må virkelig jobbe for å ikke bli irritert på henne. Jeg roser og belønner riktig atferd, men jeg har også begynt å si forsiktig «nei» til henne, etterfulgt av en annen kommando. Det virker som at det hjelper. Det er så innmari lett å bli morsk og å heve stemma, men det hjelper som vi vet, ingenting.

Pia er utrolig snill, hun er veldig flink med andre hunder og synes at fremmede mennesker er helt o.k. Hun er ikke overstrømmende glad, men hilser blidt og er enkel å ha med seg. Hun er ei skikkelig godjente og må hver natt ligge bak knærne mine, med snuta si på beina mine. Utrolig trivelig, men noen ganger blir det litt vanskelig for meg å snu meg. 😉

Jeg holdt freestylekurs forrige helg, på Lahaugmoen Hundesenter, ved Aase «Canis». 6 flinke hundeeiere og flinke hunder. Helga gikk som en røyk! Onsdag holdt jeg rally-intro kurs for Asker og Bærum Berner Sennen Klubb. Det var så koselig, for jeg «kjenner» noen der fra før.

Det har gått i møter og jobb de siste 14 dagene, så da fredagen kom og vi reiste til Solbu, kjente jeg at det var innmari godt. Vi har kost oss disse dagene!

IMG_5188

Det har vært ihvertfall tre årstider denne helga, men slik er jo april. Vi har gått turer i Ljøtelende med tvillingsøster Mie og i området rundt hytta, vi har trent litt og hundene har sprunget etter hverandre og kost seg i hyttehagen. Nå er det bare litt snø igjen, men isen på Buvatn har ikke gått. Den går nok ikke før rundt 17. de mai, som vanlig. Jeg har satt opp kompostbingegrinder langs vannkanten, slik at hundene ikke kan springe ut på isen. Det er så godt bare å kunne slippe dem ut, og la dem få kose seg. De har nesten to mål til rådighet, ikke rart at de (også) liker seg godt på Solbu.

I dag hadde jeg tenkt å gå på ski over vannet og seile avgårde på skaren med hundene. Dengang ei. Jeg våkna med en rygg som nesten måtte «brekkes» opp av senga og det var såvidt jeg klarte å karre meg opp for å slippe ut hundene. Det går seg som oftest til, det er heldigvis lenge mellom hver gang jeg er så dårlig i ryggen. Da jeg endelig begynte å bli litt mykere og ikke hadde så veldig vondt, begynte det å blåse og å snø. Da ble det en tur til Ljøtelende istedetfor på oss, noe som hundene ikke hadde noe imot. Ikke jeg heller, for den saks skyld. Vi har flott utsikt på turene våre i Ljøtelende.

IMG_5194

Det er så deilig å gå i skogen, mykt og godt, opp og ned, hit og dit og så er det så flott trening for rygg og bekken. Hundene koste seg de også, og vi delte nistematen jeg hadde tatt med. Jeg smører alltid en brødskive ekstra, for litt kos skal jo hundene også ha når vi har matpause.

IMG_5208

Arne er i Ischgl sammen med noen venner Det er siste innspurten før skisesongen takker for seg i år.  Det er godt for han å få noen fridager også, arbeidsuker på 75 timer er krevende i lengden.

Jeg blir på Solbu litt til, jeg, tenker jeg. Det er vel ingen «bombe» for dem som kjenner meg. Jeg er helt ajour med kontorarbeidet mitt, og det er jo fridag 1. mai. så – time will show.

Mange hilsener fra meg og mine tre fir-beinte!!

5 kommentarer om “Joda, det står til liv!

 1. Karoline eidal

  Bra dere koser dere på hytta, vær forsiktige 🙂 Hehe, elsker gledesrullene til snusken, DA koser hun seg ❤
  Pappa kan bare kose seg, Andreas og jeg har full kontroll på butikken, og det ble 7 timer på oss idag, men så er vi veeeldig ajour til imorgen da, og det er deilig! 😀

  Kos dikkon på hytta, regner med at du blir der til torsdag, og at vi kanskje sees på rema da!? 😉

  Kjakji ❤

 2. Kos dere alle sammen 🙂
  Kanskje dere har lyst til å komme til Torpo på tirsdag? Vi skal ta med rally-banen, og jeg tror flere har lyst til å prøve seg 😉

 3. Ja, det hadde vært trivelig. 😉 Kunne vært greit å kjøre i følge med deg, men du reiser kanskje rett fra jobb? Jeg kan møte deg på Gol?

 4. Ebbie smiler med hele seg, hun!! 😉 Pappa er heldig som har dere til å passe butikken, da kan han slappe helt av!

  Tjaaaa, torsdag sees vi kanskje? 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..