Flott RallyMix kursdag!

Dagen startet med pakking av sekk, deretter bare det avgårde til Øvrevoll galoppbane hvor alle hundene gikk sammen på morgentur. Veddeløpshestene var ute og sprang på banen, noe Pia syntes var skikkelig morsomt! Fant reagerer ikke lenger -» øvelse gjør mester», og Ebbie er jo så enkel å ha med seg.

Vi startet dagen med litt mat i lokalet til GoodDog, hvor vi skravlet om både det ene og det andre, angående hund. Jeg hadde spist før jeg reiste, for jeg må være sikker på at at jeg tåler maten og at jeg ikke blir syk. Vi reiste så til Frognerparken og begynte å trene på skilt.

Her er det hundene til Tess som venter på at matmor skal gjøre seg ferdig med å sette opp skilt.

P1070589

Vi fikk forklart skiltene (noe vi også gikk gjennom fredag kveld), før vi gikk skiltene med hundene. Her er det Malvina som «tegner og forklarer».

P1070591

Ebbie var superflink, blid og fornøyd og hun var verdens aller beste kurshund.

P1070594Her trenes det.

Jeg har sett at Ebbie i det siste har hatt vondt i hoftene og skuldrene sine. Da hun etter en gooood stund begynte å vegre seg når vi trente, skjønte jeg at hun hadde vondt. Hun strekker ikke ut bakbeina ordentlig og hun halter på venstre bakfot. Venstre framfot «slenger» også litt når hun går. Hun må en tur til kiropraktor igjen, ganske så fort! Ebbie fikk derfor slippe å trene og fikk kose seg i buret sitt den siste trenigsøkta. Jeg er utrolig glad for at jeg har trent så masse på at hun synes det er greit å være der, for det gjør det så mye enklere for meg. Hun sovna en stund, fikk komme ut og slappe av sammen med meg, og så gikk vi et par turer for å putte penger på parkometeret. Jeg gikk skiltene/banene uten henne, slik at jeg ihvertfall skulle trene på å planlegge og å lære meg skiltene.

Verdens aller, aller beste, snille og gode Ebbie!!

P1070595

Det er veldig synd at Pia har løpetid akkurat nå, for da hadde hun vært med på denne kurshelga! I morgen skal Ebbie slippe å være med og ligge mye i bur, da skal jeg få låne Tess sin Ralph, når vi har praktisk trening. Jammen meg godt at det går ann å «låne» hunder, når ens egne av forskjellige årsaker ikke kan delta på kurs.

Etter den praktiske treningen reiste vi tilbake til Bygdø Alle og til GoodDogs lokaler. Vi hadde gruppearbeid og gikk gjennom både sekvenser og kursinnhold. Nå begynte jeg å bli ganske så trøtt, og jeg følte at jeg ikke fikk deltatt så mye som jeg burde. Morsomt, det hadde vi det ihvertfall. De er en utrolig hyggelig gjeng som deltar på kurs. Vi ler og koser oss, diskuterer og utveksler erfaringer. Veldig lærerikt å sitte og prate med andre instruktører.

1185945_627318680625647_1838602459_n

Kurset var ferdig kl. 18.30 og jeg reiste det forteste jeg kunne hjem. Pia og Fant hadde vært alene fra morgenen av (kl. 09.15) og til Martine og David kom en tur til Jar. De plukket noen kirsebær, luftet hundene og tok deretter med seg Fanterampen tilbake til Majorstua. Der skal gullgutten være til torsdag eller fredag. Vi får se hva uka bringer.

Pia hadde sovet da jeg kom hjem i kveld, og hun er kjempeflink til å være alene hjemme. Jeg liker absolutt ikke å etterlate hundene mine hjemme, jeg vil aller helst ha dem med meg. Ebbie skal få slippe og ligge i bur i morgen, det er bedre at hun er hjemme hvor hun kan strekke på seg, røre litt på seg og ligge godt og mykt i senga.

Ebbie blir kanskje pensjonert fra kurs hvor hun må prestere over tid. Det er UTROLIG trist, men jeg ser jo at kroppen hennes dessverre ikke klarer det. Jeg ønsker ikke at hun skal belaste den unødvendig. Vi skal fortsatt trene, kose oss og gjøre alle de morsomme tingene vi gjør sammen, men på hennes premisser. Jeg kjenner at jeg faktisk blir lei meg nå…..!

Morgendagens planer på kurset er å se på RallyMix filmer, se på dømming, dømme selv og å lage baner. Jeg har jo laget endel rallylydighetsbaner før, derfor regner jeg med at det kommer til å gå bra. Deretter bærer det til treningsbanen i Frognerparken. Vi skal trene på å gå baner, vi skal trene på å dømme hverandre og vi skal avslutte kurset med en konkurranse. Det er derfor kjempedumt at Piamor har løpetid og at Ebbie ikke har en kropp som fungerer. Jeg får låne en hund slik at jeg får trening i å konkurrere, men jeg skulle selvsagt ønsket at det var en av mine egne hunder jeg deltok med. Uansett, en flott erfaring.

Nå er det kvelden, sofaen er inntatt og jentene er trøtte. Jeg regner med at Fanterampen har det suuuuuupert sammen med Martine i kveld.

2 kommentarer

  1. Lykkelige snusken i buret sitt!! 💜
    Trist at du aldri skal få gjort noe med Ebbie på kurs/konkurranser… Men det viktigste er at hun har det bra! 👍

  2. Snusken koser seg alltid i buret, hun. Hun sov godt der ei stund, selv med mange hunder og mennesker som tråkka rundt. Ja, det er litt synd, men vi skal nok kose oss med de tingene hun elsker å gjøre, og ha mange morsomme og trivelige treninger fremover. Det viktigste er jo at hun har det fint, som du skriver.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..