Trening, tur og veterinærbesøk.

Pia startet på et «gå fint i bånd-kurs» mandag kveld. Det går over tre ganger og vi er seks deltagere på kurset. Pia trenger egentlig ikke å gå på dette kurset. Jeg vet hvordan vi trener på å gå fint i bånd, hun er ikke utagerende når vi går på tur, hun fokuserer lett på meg når jeg ber henne om det , men hun trenger å trene sammen med fremmede hunder. I og med at dette kurset bare går over tre kvelder, passer det perfekt for meg akkurat nå.

Pia overrasket meg virkelig. Hun pleier vanligvis ikke å ville ta godbiter eller å bli fokusert på meg på trening, før etter ca 10 minutter. Mandag tok hun kontakt med meg med en gang hun kom ut av bilen og jeg var heldigvis klar med både «belønningsord/klikker» og en goddis.

P1070775

Vi trente på «kontakt», «kontakt under baklengs marsj» og «værsågod til godbitskål». Pia kan dette, men jeg hevet kriteriene slik at hun fikk noe å strekke seg etter. Dvs. på kontakten, måtte hun holde fokus lenger enn vi har trent på før, på «kontakt u. baklengs marsj», måtte hun gå nærmere meg enn hun har gjort før og kontakten måtte være tilstede hele tida. Brøt hun kriteriene jeg hadde satt meg, senket jeg dem litt slik at hun skulle lykkes neste økt. Pia ble belønnet med både godbiter og lek, og leken kommer seg, den også. Hun ble heller ikke distrahert når et par andre hunder ble belønnet med pipeball og leke, noe hun har hatt problemer med før. Det blir spennende å se hvordan hun oppfører seg neste kurskveld. Den er ikke før om fjorten dager.

Pia bjeffer vanligvis endel hvis vi står stille og ingenting skjer. Denne gangen bjeffet hun kun to ganger på en hel time. Hun la seg også ned og hvilte ved siden av meg, kikket på de andre hundene som trente like ved henne og var helt avslappet. Hun ble bare belønnet med litt ros innimellom. Hvis jeg belønner henne med godbit når hun ligger og slapper av, kommer hun inn i «treningsmodus», og det vil jeg ikke at hun skal. Vi har trent endel på dette og nå har Pia også modnet og treningen bærer frukter. Herlig!

P1070780

Hundene og jeg gikk en Maridalstur mandag og de sprang løse og koste seg. Det helt utrolige skjedde, for Fanterampen tråkket feil da han vasset i vannet og plutselig bele det så dypt at han måtte svømme. Ja tenk, Fanterampen vår SVØMTE. Jeg oppmuntret han og heiet på han, mens Pia bjeffet nervøst. Han syntes det var så morsomt, så han svømte rundt og spiste blad som duppet i vannet og gikk faktisk uti og svømte et par ganger til. Det gikk liksom et lys opp for han, og han likte det faktisk. Det var innmari artig å se og jeg håper at han svømmer seinere, også.

Tirsdag ble det en tur på Øvrevoll Galoppbane før de var ventehunder da jeg hadde en privattime i heelwork to music. En hyggelig time, som privattimene er. Vi reiste deretter inn i Maridalen hvor hundene fikk springe litt løse, så var de ventehunder en gang til, mens jeg jobbet litt. Etter dette reiste vi hjem og tok kvelden.

I dag, onsdag, har Ebbie vært hos veterinæren. Hun har fått problemer med blinkhinna på det venstre øye sitt. Det er kommet opp på øye og hun går og kniper det igjen. Hun ser nok dårligere, også, men hun er flink og tapper som vanlig. Vi reiste til veterinær Torill, og Ebbie ble grundig undersøkt i nesten en time. Det var bedøvelse, rensevæske, dråper for å åpne opp og tørking og pirking med q-tips. Makan til jente, sier jeg bare. Hun sto helt stille og ble undersøkt og jeg ble som vanlig utrolig imponert over henne. Se på de ørene hennes, da……  😉

IMG_6472

Torill fant ikke ut hva som forårsaker dette. Hun så ingen fremmedlegemer eller andre skader på øyet. Ebbie fikk en sprøyte med rimadyl og så skal vi se det ann til i morgen. Er hun ikke bedre da, skal hun til en øyespesialist. Jeg håper at Ebbie slipper det, og at det ser bedre ut i morgen.

Det ble bare en liten tur på Eiksmarka på hundene i dag. Vi får ta en liten treningsøkt i hagen i kveld, eller reise til Nadderud for en tur og litt trening. Jeg ser ann hvordan det går med Ebbie, tenker jeg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..