Dagens trening og litt til.

I dag skal hundene få ei økt hver. For at vi skal få en effektiv trening, skal den derfor være «planlagt og tilrettelagt».

FANTERAMPEN:

  • Vi skal jobbe med «sitt/bli + kontakt» og løse ut med å leke etterpå.
  • Jobbe med skiftene mellom posisjonene i RallyMix.
P1080131
 
EBBIE & PIA:
  • Jobbe med skiftene mellom posisjonene i RallyMix.
  • Trene på å «gå bak» meg. Det synes begge to er vanskelig. Jeg har tenkt å lokke dem de første repetisjonene, slik at begge to skjønner hva de skal gjøre. Etter noen få repetisjoner, fjerner jeg hjelpen. Det er spesielt viktig å hjelpe Ebbie i gang når det gjelder nye øvelser. Hvis hun ikke helt skjønner hva som forventes av henne etter et par gangers øvelse, mister hun all selvtillit og så går hun bare sin veg. Den trenden vil jeg veldig gjerne snu. Pia er lettere slik og hun jobber egentlig bare på.
  • «Sitt/bli» mens jeg gjemmer leken i snøen. Frisignal til å finne og å apportere leka. Vi skal leke draleken og kose oss når de kommer tilbake med den. Det blir en fin avslutning på treningen.
P1080123

Ellers leker hundene i hyttehagen om dagen, Fant graver etter mus og vi tar noen godbitsøk innimellom. Det er ikke så lett å gå på ski her nå, for løypene er blåst igjen. Jeg har sparket en tur med Fant og Pia, for at de skal få litt fart i kroppen, mens Ebbie har fått slippe. Hun er ikke så glad i å være ved siden av sparken.

Vi gikk tur i skogen en dag. Det var høy snø enkelte steder og da fikk hundene (og jeg) brukt kreftene våre. Det var litt mindre snø under buskene og der ble det både sprunget og snust skikkelig. Der hadde nemlig reinsdyra beitet og sovet, og det var innmari spennende, må vite.

IMG_7307 IMG_7317 IMG_7321 IMG_7323 IMG_7328 IMG_7334 IMG_7337

Vi reiser hjem søndag formiddag, for nå blir det noen jobbedager på meg. Jeg reiser opp til Solbu i slutten av uka, for da skal jeg holde et par privattimer. Det går «slag i slag», og slik skal det vel også være.

2 svar til “Dagens trening og litt til.”

  1. Ja, det er deilig med skikkelig vinter. Sporterrenget er helt supert. Jeg går mye spor her når det ikke er snø. 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: