Lenge siden sist.

P1010335

Det er jammen meg lenge siden jeg har vært inne og skrevet noe i bloggen min. Sommeren er gått, jeg har hatt tre ukers ferie og kost meg med hundene og familien. Jeg har vært på Solbu i ferieukene mine, gått turer og trent litt. Det har vært veldig varmt, og jeg liiiiiider når det blir rundt 30 grader.

P1010691

P1010754 P1010729 P1010711 P1010549 P1010631 P1010787 P1010776 P1010816 P1010814 P1010476 P1010469 P1010409 P1010418 P1010306 P1010245 P1010720

Det har allikevel vært en flott sommer, med mye kos også hjemme på Jar. Jeg har hatt noen privattimer og de er alltid veldig givende. Flinke hunder og flinke eiere.

Fanterampen har byttet «base». Nå er han mest hos David og Martine og han nyter det virkelig. Jeg passer han i helger, når de er opptatt med noe og så er jeg blitt en liten hundelufter. Martine forteller meg hvilke dager hun har mye å gjøre, da svinger jeg innom Skøyen (de har flyttet i sommer) og henter Fant og så blir han med jentun og meg på dagens tur. Deretter blir han med som «ventehund» i bilen mens jeg jobber, før jeg leverer han hos David og Martine igjen. Dette har fungert veldig fint så langt, og han storkoser seg virkelig der. Martine og David har egen hage og Fant får gå ut og inn så mye han bare vil. De trener nå på at han ikke skal bjeffe på noen skolebarn når de kommer hjem og går nærme hagen hans.

Fant er blitt veldig glad i David og foretrekker noen ganger han fremfor Martine 🙂  På Skøyen jobber de i hagen, de planerer og gjør det så fint. Fant elsker jo «hagejobbing», særlig når det graves, og det har David gjort endel i det siste. David er derfor skikkelig «konge» for Rampen.

Forrige søndag var Pia på utstilling og hun gjorde det kjempebra.

unnamed P1010015 unnamed unnamed

Det jeg egentlig er mest fornøyd med, var hvordan hun oppførte seg utenfor ringen. Hun var såååå snill og grei. Hun bjeffet kun på Berit og Kit da hun møtte dem og var ellers totalt avslappet til all virak rundt henne. DET er noe jeg virkelig setter pris på, både hos henne og hos Ebbie.

Tirsdag kveld var jeg igjen i Kongsberg Hundeklubb for å være instruktør for freestylegruppa. Det er en kjempetrivelig og flink gjeng.  Det tar en times tid å kjøre hver vei, men det gjør ingenting. Pia og Ebbie ble med meg. Vi gikk en liten tur før trening og så var Ebbie  med som hjelpeinstruktør. Det er virkelig godt å ha en hund å vise med, synes jeg.

Jeg kjørte til Henie Onstad og gikk en kveldstur etter kurset og deretter bar  det hjem.

Onsdag gikk jeg en tur med jentun rundt omkring på Eiksmarka. Vi koste oss, Pia og Ebbie oppførte seg veldig fint og det er jo så hyggelig å gå rundt der. Etterpå reiste jeg inn til Martine og David og hentet Fanterampen. Jentun måtte vente i bilen, mens jeg tok Fant med på en tur i nabolaget. Det ble varmt og godt, og etter ca 50 minutter ga vi oss. Fant ble igjen på Skøyen, mens jentun og jeg reiste til Kjelsås for å jobbe litt.

Torsdag hadde Fant og jeg en alenedag, for jentun var med på hundelufting. De hadde hatt det kjempefint og det hadde Fant og jeg, også. Fant var alene hjemme da jeg hentet han, og han lå og sov så godt på sekken til Martinemor. Jeg kjørte inn i Maridalen og la et spor, deretter gikk Fant og jeg en tur mens sporet lå og «godgjorde » seg. Vi trente som alltid på «sit/bli» og det å roe seg i skogen. det er nemlig utrolig vanskelig.

P1010865 P1010859

P1010875

Fant var kjempeflink i sporet, men han hadde altfor høy fart i sporet – igjen! Det er jo ikke så bra, for da klarer jeg ikke å henge på han. Farten måtte derfor ned, og så gikk han flott videre til sporslutt.

P1010895

Nam…nam…. deilige godbiter i sporslutt.

P1010906

Vi slappet av litt etter turen og sporet, og Fant var trøtt da han ble lagt i buret etterpå.

P1010920

P1010922

Fanterampen ble kjørt hjem til Skøyen, før jeg reiste hjem til Jar. Der møtte det meg et par kjempeglade og fornøyde jenter. Takk for turen med dem, Gina Marie.

Fredag gikk jentun og jeg på Nadderud en tre kvarters tid, før begge fikk 15 minutters trening. Det gikk mest i fri ved fot og kontakt, pluss freestyleøvelser. Morsomt økt, flinke jenter. Etter dette reiste jeg til Skøyen for å hente Fanterampen, for han skal være hos oss i helga. Martine hadde gått tur med Fant, derfor kunne jeg reise rett på arbeid og jobbe noen timer.
Fredagskvelden gikk med til lek og kos, og de var så glade for å se hverandre igjen. Det ble litt mye uro en stund, da måtte den som bråkte mest, få en liten hvil i buret. En gang var det Fant, en annen gang var det Pia. Når jeg fjerner den som ikke klarer å styre seg, blir det fred i flokken med en gang. Noen ganger er det viktig å gå inn og avbryte dem, for jeg ønsker jo mest mulig ro inne.

Vi trente litt i hagen, hundene fikk kveldsmat og så var jammen meg den dagen gått, også. Dagene og ukene bare fyker avgårde, nå. Vi må passe på å nyte dem og kose oss så mye vi kan. Nå blir det fortere mørkt og telysene mine er igjen funnet frem. Jeg har også kjøpt mange nye inneplanter og det gjør det så trivelig å sitte inne på kveldene. Selv om jeg også må sitte ute i hagen en liten stund enda, før leggetid.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: