Vesle nyttårsaften :-)

Dagen startet rolig for meg og alle mine tre bestevenner. Vi kom til Låplassen torsdag kveld, etter at jeg hadde jobbet et par dager på kontoret.

Fanterampen er i godt slag om dagen, heldigvis. Han er blid og fornøyd, leken og opplagt. Han får smertestillende nesten hver dag, vi drypper øynene hans og steller munnen hans. Når det er i orden, er Fanterampen en lykkelig hund. Han koser seg veldig sammen med Pia og Ebbie. Han hopper rundt dem, flørter og tuller, og lager liv og røre i heimen. Han vokter på ting innimellom og kan være litt ufin mot dem,  men slik er livet med Rampen vår ❤ Pia og Ebbie går enten bort når det skjer eller så står Pia bare helt stille og venter til knurringen til Fant gir seg. Hun vet at det ikke er så alvorlig ment fra Fant sin side.

Jeg strikka ferdig ei lue samtidig som jeg så på Olsen Banden, Andreas kom innom med en kamerat, jeg svarte på et par «hundeskole-mailer» og etter det reiste hundene og jeg til Gol. Jeg skulle handle litt og fant ut at jeg skulle legge inn tur og trening med hundene samtidig.

Jeg parkerte ved lensmannskontoret og gikk en tur med Fanterampen først. Jeg liker veldig godt å gå tur alene med Fant. Vi koser oss alltid skikkelig 🙂 Etterpå gikk jeg samme turen med Pia og Ebbie. De er jo så samkjørte de to, og går ikke så mye «hit og dit» som veslerampen min gjør.

img_8233

Da vi kom til bilen igjen, lot jeg begge hundene være ute på parkeringsplassen. Jeg trente dem først en og en, og da måtte den andre sitte og vente på tur. Det er super trening. Jeg trente dem også samtidig. Da gikk det i felles sitt, dekk og stå + en kjede som besto av rygge + snurre + komme inn til meg og bukke. Det ble innkallingstrening + fri ved fot trening, også. Pluss å rygge rundt meg og andre triks. De var så flinke så. Pia ble litt distrahert av folk som gikk forbi, men ikke mere enn at jeg lett fikk henne inn i treningsmodus igjen.

Fanterampen fikk en liten treningsøkt etterpå, mens jentene ventet i bilen. Han var så ivrig at det var vanskelig å få han til å utføre øvelsene som vi trente på. Jammen var han flink, allikevel. Han snurra, rygga, gikk slalom mellom beina mine, poteløft (suuuperflink), high-five (som Martine har lært han), bittelitt lineføring og et par innkallinger. Han er så morsom å trene med, lillegutt, når han er så ivrig.

Jeg la merke til at det sto ei jente og kikket på oss mens vi trente. Da Fant ble satt i bilen, kom hun bort til meg. Da så jeg at det var ei som har gått på kurs hos meg i høst og som skal bli med på kurs til våren igjen. Det var så trivelig og vi fikk oss en fin prat.

Vel hjemme på Låplassen igjen, tente jeg lykter og lys ute og inne, Martine og David kom og hentet Fanterampen (de skal være på Solbu denne helga), Arne kom etter et par timer og så ble det en kveldstur på jordet med jentene. Ja, slik gikk den dagen.

Nå håper jeg at nyttårsaften går fint for seg. Ebbie er nemlig livredd for raketter. Mitt største ønske er at rakettene blir skutt opp når det er lov til å gjøre det (fra kl. 18.00 – kl. 02.00) og at vi slipper bråk og leven før det. Jentene mine skal ihvertfall luftes i bånd fra vi står opp nyttårsaften og også 1. nyttårsdag.

Jeg har planlagt litt mental trening på dem nyttårsaften. Jeg skal finne frem smellerbanen og så skal vi jobbe litt med 3 kasser i tillegg. Det er en stund siden vi har trent smeller, så det blir det nok god mental trening på jentene og også på meg.

Nå tar vi natta på Låplassen, etter en fin dag 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..