Birk blir kjent med familien sin <3

…. og vi blir kjent med han.

Birk startet forrige uke på valpekurs i Asker. Han er en utrolig ivrig og fokusert valp, og jobber på som bare det. Han hopper og spretter og logrer hele tida. Jeg er imponert over hvor fokusert han er på Martine og meg, når det er 6 andre hunder og eiere til stede. Han elsker godbitene som han får, og det er det viktigste når vi skal trene en liten valp.

På de to kurskveldene som har vært, har vi trent på å sitte i ro, «innkalling», «kontakt», «sitt/bli», «legg deg», «snurr» og onsdag kveld startet vi på øvelsen «å gå fint i bånd». Det som var morsomt, var at vi trente på en måte som jeg aldri har vært borti før (og jeg har deltatt på mange kurs, altså) og den metoden skal vi fortsette å trene på. Vi får lekse etter hver kurskveld, og både Martine og jeg trener på denne når Birk er sammen med oss.

Her er Birk på kurset. Det er Martine som trener han, mens jeg er ivrig tilskuer.

Ellers ligger jo fokuset nå på å få Birk innlemmet i flokken. Birk går løs på tur med Ebbie og Pia, hundene trener litt sammen og de søker etter godbiter sammen i hagen.

Her er vi på tur i Ljøtelende en dag i forrige uke. Pia passer på at han ikke går for langt fra oss.

Det er mye å smake på og å utforske for en liten valp.

Her søker de etter godbiter på Låplassen.

Birk er også veldig tilpasningsdyktig. Han roer seg fint både på Solbu, på Låplassen, hjemme på Jar og på Vøyenenga hos Martine m. fam. Han er en kjempesnill valp og han er glad i alle som han møter. Det gjør meg så utrolig glad, og jeg håper så inderlig at det vil fortsette slik.

For øyeblikket er han som valper flest. Han biter i hender og alt som er i hans vei, og vi jobber med at han ikke skal få noen positiv respons på det. Det blir derfor noen time-outer i valpegrinda hvis han ikke greier å gi slipp på bitingen sin. Han er veldig ofte sliten og trøtt da, og trenger hjelp til å slappe av og å sove litt. Han piper litt, slapper deretter av og sovner. Han får absolutt ingen respons på pipingen sin. Det er ro som gir Birk tilgang til «goder», som f.eks å komme ut av valpegrinda, og ikke det å pipe/ule eller å mase. Det er en prøvelse noen ganger, men slik er det å ha valp i familien. Jo mindre vi styrer med det, jo fortere går det over.

Ellers er jeg mer på Jar om dagen, det er mindre pendling på meg. Jeg har allikevel noen privattimer i Hallingdal fremover. Jeg prøver å få dem samlet, slik at det ikke blir så mye «hit og dit». Det er fint å ha bedre tid på butikken og også hjemme. Jeg får sett ungene litt mere, jeg finner mere ro, og det er kjempekoselig å gå kveldsturer på Jar igjen.

Ebbie er dårlig til beins nå, stakkars. Hun greier ikke å gå så lange turer lenger. Hun får derfor en dag hvor hun går en liten tur med Pia og så venter hun litt i bilen, mens Pia og jeg går enda lengre. Hvis hun orker, får hun da en liten luftetur på kvelden med Pia og meg på Jar. Ellers er hun hjemme sammen med Arne og slapper av. Den andre dagen blir det en litt lengre tur i skogen og lufting i hagen på kvelden. Det fungerer greit for øyeblikket.

Her er Pia og Ebbie på tur i Maridalen onsdag, før de ble «ventehunder» i bilen, mens jeg var på jobb. De er fine, jentene mine ❤

Det er koselig å rusle rundt Sandermosen Stasjon. I skogene bak har både Fant og Marko gått mange turer og de var godt kjent i området her. Pia og Ebbie har ikke gått fullt så mange turer her, men det er fordi jeg har vært mye på Nes i den tida de har vært sammen med meg. Jeg gleder meg til Birk og jeg skal utforske skogen igjen. Sammen med Piamor, selvsagt.

Her kikker Pia på toget som suser forbi.

Den nedlagte Sandermosen stasjon. Noen tog stopper her hver dag.

Jeg har selvsagt kikket inn vinduene her. Det ligger mye historie i veggene.

Ellers er det meldt snø en av de første dagene og jeg har raket litt i «hundehagen». Jeg har ikke rydda bort alle utemøblene enda, for her pleier jeg å sitte hver kveld.

Etter en lang og begivenhetsrik onsdag, tok vesle Birk kvelden. Det er omtrent som når småunger endelig har sovna etter en lang dag, veldig godt for mor ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..