Kos med tvillingsøster Mie

Denne helga har Mie og Kjell vært på sitt kjære Karibu. Hytta ligger i Buvassbrenna Hyttegrend og det er bare 12 minutter å gå dit fra Solbu. Vi går turer sammen når vi er her begge to, sommer som vinter.

Fredag kveld kom Mie en tur til meg på Solbu og vi satt ute og koste oss i Nutsikten, til langt på kveld.

Jeg hadde vært på polet og kjøpt ei flaske vin som vi koste oss med. Det var varmt og godt, og veldig fint å kunne sitte litt i ly for sola og nyte utsikten mot Nutenutan. Pia var så snill og grei og lå bare og sov og slappet av sammen med oss ❤

Lørdag hadde vi bestemt oss for å gå en tur på andre sida av Buvatn, til det som vi kaller for Skvalpeskjæret. Det er ei grunne i Buvatn med noen steiner som står opp av vannet, som har fått det navnet. Skvalpeskjæret ligger like utenfor der hvor vi pleier å raste og det er grunnen til at vi sier at vi skal på tur til Skvalpeskjæret.

Det ble en fantastisk flott tur, i strålende sol. Vi hadde med oss nistemat, jordbær og vin og vi skravla og lo om hverandre.

Pia er så grei å ha med seg på tur. Hun roer seg fort og gjør som hun får beskjed om. Her har hun lagt seg ved siden av meg for å hvile seg litt.

Det er terapi å sitte slik. Å skravle og le med Mie, sitte og se ut på vannet og lytte til fuglene som kvitret. Det var også godt å tenke på at Ebbie ikke var alene på Solbu mens vi var på tur, selv om jeg selvsagt aller helst ville hatt henne med meg. Hun hadde ikke greid å gått denne turen nå, lille vennen min ❤ SOM jeg savner henne ❤

Vi gikk samme veien tilbake igjen, og endomondoen viste at vi hadde gått omtrent akkurat 7 km. Jeg glemmer veldig ofte å sette den på når jeg starter turene mine, men denne gangen satt jeg den på da vi startet turen fra Solbu.

Det er fin utsikt fra Skvalpeskjæret.

Mie gikk hjem til Karibu etter turen, mens Pia og jeg slappet av på Solbu. Utpå kvelden ble jeg litt rastløs, derfor tok jeg med meg Pia og gikk en tur til Karibu og Mie. Vi satt ute og koste oss utover kvelden, og Pia var så snill og grei. Jeg har ikke pleid å hatt med meg hundene mine når jeg har gått bort på besøk, for det har vært litt vanskelig å ha med seg to – tre hunder bort. Jeg har ikke likt å sette igjen en av hundene på hytta og tatt med meg en av de andre bort. Nå når det bare var Pia tok jeg henne med meg. Hun var så snill, grei og rolig, og det var bare koselig å ha henne med. Det var så fint å tenke på at hun ikke var alene på Solbu, for det tror jeg ikke at hun hadde likt.

Søndag, og det har regna hele dagen. Det har vært litt opphold innimellom og da har vi vært ute i hyttehagen og lufta oss litt. Vi har ikke gått noen lang tur eller hatt noen treningsplaner, for Pia har hatt en hviledag. To dager i uka har hundene mine det. Det skal ikke alltid skje noe.

Jeg har allikevel ikke ligget på latsida. Jeg gjorde Kveldsro klar for gjester (vaske, støvsuge, pusse speil, ordne senger osv), jeg var på Nes for å hente en barnestol som skulle opp dit og jeg har jobbet med årsregnskapet til Eidal Invest. Det var bilag som skulle letes frem, kontoutskrift som ikke var kommet frem til regnskap (jeg hadde sendt dem før, fant jeg ut) og mailer som skulle sendes litt «hit og dit». Vi gikk forresten en koselig kveldstur da, og det var godt for både Pia og meg.

Så et lite hjertesukk fra meg. Sauene kom til Buvassbrenna i dag. Jeg liker det ikke, for jeg bekymrer meg så utrolig mye for dem. Jeg er redd for at de skal bli påkjørt når de går langs veien. Bilene kjører så utrolig fort og så tuter de som om sauene skjønner at de skal flytte på seg. Det er lam som er kommet bort fra mamma`n sin og som breker og springer rundt på jordene og veien og så er det selvsagt noen som faktisk ikke greier seg gjennom sommeren.

Jeg har bla. hjulpet ei søye som lå i ryggleie. Da greier de ikke å reise seg opp selv og kan dø hvis de ikke får hjelp. Jeg fant ei søya borti veien for noen år siden som var drept av et eller annet rovdyr. Juret var bla. spist på, og det tror jeg at bjørner gjør. Vi har jo bjørn i området, som kommer fra Flå og som går over fjellet her. Jeg har selv sett bjørnespor i Ljøtelende, selv om det er noen år siden nå.

Det er sauer og lam som halter og har vondt og jeg får like vondt inni meg, hver gang jeg ser det. I fjor var det et lam som lå borti vegen som var påkjørt og det var bare så utrolig vondt å se.

Nå er bøndene som har sauene sine her oppe flink til å sjekke dyra sine, og kommer med en gang hvis det er noen som gir beskjed om at noe har skjedd med dem. Det er stor trafikk her om sommeren, for det er mange som skal til Langedrag. Jeg er alltid glad når september kommer og dyra blir hentet og fraktet hjem.

Nå er det i hvert fall stille rundt her og sauene har antageligvis lagt seg på jordet for kvelden. Nå skal Pia og jeg også krype til køys etter en kjempekoselig helg på Solbu ❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..