Solbu, regn og turer

Søndag kom Pia og jeg til Solbu igjen. Jeg hadde besøk av jentene til Tina på Jar i helga, og jeg kjørte dem hjem søndag. Etter middag og kos på Låplassen, reiste Pia og jeg videre til Solbu.

Mandag regna det, men det var litt opphold innimellom. Pia og jeg var en tur på Nes og lufta Mia, jeg handla på REMA 1000 og var innom en annen butikk. Etterpå kjørte vi forbi Tunhovd og litt videre på veien mot Skurdalen. Vi gikk en fin tur til et par tjern og til Pålsbufjorden.

Det ble litt dårlig bilde, fordi jeg tok det rett fra mac`n min.

Vi gikk først inn til Storetjønn og tok en bitteliten pause, før vi gikk ned til Pålsbufjorden.

Det er mye vann i fjorden nå, og det er så utrolig fint å se. Det har regna endel i det siste og det klukket i bekker og myr. 

Vi rusla litt rundt langs land, før vi gikk tilbake til Storetjønn. Nå var det tid for nistemat og litt hvile. Pia og jeg delta nista mi, og så slappet vi av en liten stund. Det var litt utrygt med været og jeg turde ikke sitte så lenge. 

Pia er så «rar». Hvis vi stopper opp bare en liten stund, for at jeg skal se på utsikten eller bare få igjen pusten min, piper hun. Jeg tror at hun har lært det av Fanterampen, for det gjorde han i hele sin levetid. Når vi derimot raster, spiser nistemat og slapper av, da legger hun seg ned og er helt stille. Det er veldig godt at hun er så flink til å roe seg når jeg gjør det.

Vi gikk fordi Mellomtjønn tilbake til bilen og da ble vi overrasket av regnet. Regndråpene plasket i vannet.

Det var heldigvis bare litt småregn til å begynne med. Det begynte ikke å regne skikkelig, før vi var ca 100 meter fra bilen. Det var vel fint beregna, vel. Vi gikk en koselig tur, selv om turen ikke ble så veldig lang. Det var heldigvis ikke så varmt som det har vært de siste dagene og det var veldig fint å gå på tur. 

Det har regna hver dag nå og jeg håper at det blir litt bedre snart. Jeg må klippe plena for den har blitt ganske lang igjen. Selv om jeg klippet den da jeg var her sist. Nå er det så vått i gresset at det ikke går å klippe den.

Det er fint med blomster i hyttehagen nå. Jeg skal plukke med meg noen og sette i en vase inne. Da er det sommer 🙂

Himmelen er et skue i seg selv noen ganger. Skyene kommer og går, de er mørke og lyse om hverandre. Å sitte stille og å se på fargespillet gir ro i sjela.

Tirsdag regna det også. Jeg var optimist, laget nistemat og pakket sekken. Jeg kjørte nedover mot Rødberg for å sjekke om det var opphold den veien, men det var det ikke. Da snudde jeg og kjørte samme veien tilbake. Det ble bare enda mere regn og det hølja ned. Det var veldig grått og det så ikke ut som at det skulle bli opphold med det første.

Jeg kjørte derfor til Solbu igjen. Akkurat da vi stoppa, ble det et lite opphold i regnet. Jeg tenkte først på at vi kunne gå tur langs veien og deretter oppover mot Krafsen. Jeg var bare så innmari sulten og måtte ha litt mat først. Jeg satte meg på benken foran hytta og spiste nistemat, mens Pia fikk et lite godbitsøk. Jeg har jo alltid med litt godt i sekken til henne også, når vi går på tur.

Mens jeg satt slik og koste meg, kom det et skikkelig regnskyll igjen. Da rusla vi inn igjen, Pia og jeg. Det ble ingen ordentlig tur på oss på dagen, men jeg greide å få inn en aldri så liten kveldstur. Det gjorde godt å få rørt litt på seg.

I dag, onsdag, er planen at jeg skal vaske litt på Kveldsro og rydde og støvsuge i kjelleren på Solbu. Jeg har laget nistemat i dag også, og jeg er skikkelig optimist med tanke på tur i dag. Det regner nå, men det kan jo hende at regnet gir seg litt om et par timer. «Time will show» 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: