Torsdag. Spor, lek og tur.

Endelig er det blitt litt kaldere i været og jeg har overskudd til trening med hundene. Jeg har nemlig ikke det om sommeren, for varmen slår meg helt ut.

Birk og Pia er gode venner og Birk vil veldig gjerne være der som Pia er. Jeg må si at hun har stor tålmodighet med lillebroren sin.

Ute på tur, får Pia heller ikke gå i fred. Hvis hun finner en pinne som hun vil leke med, er lillebroren der og tar pinnen elegant fra henne. Da må selvsagt Piamor si i fra.

Pia og Birk leker veldig ofte, og Pia tåler mye av unghunden Birk. Hun sier ifra hvis det blir for mye, og det respekterer Birk. De har det veldig fint sammen, de to ❤

Torsdag møtte vi Andreas og Mia i Ljøtelende. Jeg hadde lagt et spor til Mia og til Birk, og så skulle Pia få trene litt søk og leke litt. Det liker hun nemlig veldig godt. I sporet til Birk la jeg et par leker som jeg ville se om han fant noe interesse i. Jeg hadde tenkt å leke med han, for å få opp forventningen i han til seinere spor.

Mia er en racer til å gå spor, litt mye på overvær, men det er noe som Andreas må lære seg og trene bort. Etterpå gikk Pia og Mia tur sammen, før Pia ble satt i bilen. Mia har nemlig løpetid og da kan ikke Birk være sammen med henne. Birk fikk en liten tur alene før vi gikk sporet. Det er viktig at hundene er luftet før de skal jobbe og prestere, så har de kun fokus på oppgaven sin.

Birk gikk sitt spor som en villmann. Det er lenge siden han har gått spor nå, og da ble det bare to – tre spor. Han er altså ganske så fersk i gamet 😉

Jeg tok en liten filmsnutt av starten av sporet. Det ble litt mye tull da jeg filmet samtidig som jeg skulle gå og jeg fikk derfor ikke veiledet han nok. Men her kan du i hvert fall se engasjementet hans. Han er en skikkelig kruttlapp i sporet.

Birk snuste bare på lekene som jeg hadde lagt ut, han markerte dem. Jeg prøvde å leke med dem, men det syntes han ingenting om. Det forstyrret mere en det gjorde han glad.

Det jeg lærte av dette sporet, var at neste gang jeg går spor må jeg:

Holde han igjen i sporet, han får ikke gå så fort. Hansker er påkrevet.

Utslagene må ikke være mere enn ca 5 meter til hver side.

Han kan få et mye lengre spor med flere vinkler neste gang, for han trenger utfordringer.

Godbiter i sporslutt er ikke viktig, ikke leker /godbiter i sporet heller. For Birk er belønningen å få lov til å fortsette å gå.

Vi kan leke og kose oss etter at Birk har gått sporet og har roet seg ned. Først da er han motivert til det.

Etter at vi kom til Solbu igjen, laget jeg middag og hundene fikk kveldsmaten sin . Jeg holdt igjen litt på for-mengden, for det blir alltid et lite godbitsøk utpå kveldinga.

Vi slappet av inne, jeg svarte på private mailer og gikk gjennom litt kontorarbeid. Det er virkelig deilig å ha hjemmekontor i disse tider. Karoline tar seg av oppgavene mine som jeg ikke gjør, når jeg ikke er på kontoret. Da vet jeg at alt er under kontroll der også 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..