Siste dagen i august.

Søndagen ble en liten hviledag for oss alle. Vi gikk ingen tur, det ble bare kos og lek i hagen. Jeg kjørte en tur til REMA for å handle middag og tok en stopp på Låplassen. Hundene og jeg har hatt ei travel «tur-uke» og en hviledag gjorde godt. I hvert fall for meg 🙂 Jo forresten, jeg jobbet med regnskapet og bilag for Eidal Invest for det første halvåret og fikk sendt det inn til regnskapskontoret mitt. Det var det deilig å få gjort.

Mandag og siste august dagen. Nå nærmer det seg høst og den aller beste årstida for meg. Herlig 🙂 Jeg slapp ut hundene i hyttehagen på morgenen, uten at jeg ble med dem ut selv. Jeg pleier alltid å bli med dem ut, men nå er det nesten tomt for sauer her oppe. Jeg hørte ingen bjeller og så ingen sauer langs veien eller på jordet og da følte jeg meg trygg på at Pia og Birk kunne få gå ut, uten at jeg ble med dem. Birk fikk på seg langlina allikevel. Da føler jeg meg litt mere trygg på unghunden vår ❤

Etter at jeg hadde tatt litt kontorarbeid på mac`n for butikken, og skrevet en mail (referat) fra en privattime, reiste vi ut for å gå på tur. Her har vi gått så utrolig mange ganger før, men det er like trivelig å gå der hver gang.

Det er blitt endel bedre utsikt mot Nutenutan etter at det er hogd, men noen busker skygger fortsatt for utsikten.

Da vi kom til Solbu igjen, satte jeg meg ut på verandaen i sola og koste meg litt. Hundene var trøtte og fornøyde etter turen og slappet godt av sammen med meg.

Vi spiste middag, hundene og jeg, før vi gikk ut og koste oss i fineværet. Det var så utrolig fint vær og veldig deilig å bare sitte ute i sola og høre på lydbok og å nyte en stille og fredelig ettermiddag.

Jeg la inn ei treningsøkt før vi gikk inn for kvelden. Vi trente på «pote på musematte». Det har Birk aldri gjort før. Pia slengte poten på og visste akkurat hva hun skulle. Jeg kastet derfor noen godbiter til henne som hun kunne søke etter, mens Birk og jeg trente. Etter fire klikk hadde jeg lært han å legge seg på musematta 😉 Herregud, at det går ann. Jeg klikket for at han tok poten sin på, og tenkte ikke på at han la seg oppå samtidig. Han er superrask til å lære, den gutten. Nå må jeg trene bort «dekken» på musematta og bare belønne at poten kommer på.

Vi trente også på håndtarget, som jeg skal bruke under apportering. Det er vanskelig for han. Ikke det å touche handa mi, men å gjøre det med lukket munn. Han gaper over hånda mi, hopper og spretter rundt meg for å få godbiten. Den får han selvsagt ikke før han har alle fire beina i bakken.

Etter det, trente vi på «legg deg/dekk». Jeg jobber alltid med frivillig atferd før jeg setter på kommando. Dvs. at jeg får hunden til å utføre den atferden jeg vil ha (med så lite hjelp som mulig), før jeg navngir atferden. Birk begynner å skjønne det, og uten så altfor mye hjelp, la han seg fint ned flere ganger. Han fikk et klikk når han lå nede og belønningen fikk han også da. Jeg har også et «fri-signal» som betyr at han kan få forlate posisjonen og så starter vi på nytt. Han fikk også belønning flere ganger etter hverandre i rask rekkefølge, før han fikk gå ut av posisjon. Birk er så utrolig rask, derfor er det viktig at belønningene kommer i rask rekkefølge, ellers får han tid til å reise seg opp igjen.

Etter en liten pause i treningen, jobbet vi litt mere med «legg deg/dekk». Nå hadde han mange frivillige «dekker» foran meg og vi kunne derfor trene litt på at han skulle ligge litt lengre uten fri-signalet sitt. Det er kun snakk om sekunder enda, altså 😉 Jeg måtte le litt av han, for noen av «dekkene» ble avsluttet med at han ålte seg litt frem i gresset i valpestilling. Han er en skikkelig raring, den godeste Birk ❤

Pia koste seg også. Hun rygget, snurret, gikk slalom mellom beina mine og trente på «dekk» sammen med Birk noen ganger. De ble trøtte etter treningen og sovna ganske tidlig for kvelden. Det er deilig med fred og ro utpå kveldinga.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..