Balto og tilvenning til Mia og Piamor.

Jeg er så utrolig heldig at jeg får følge med på Balto og oppveksten hans. Han er en 4 mnd. gammel staff som Tina og Andreas eier. Han er en trygg og flott valp, og Tina er veldig flink til å sosialisere han og til å ta han med i forskjellige miljø. Balto er veldig trenings-ivrig og han tar trening veldig fort.

Se på han her, da ❤

Balto er sønn av Elli og han bor sammen med Buffy og Bajas. Bajas er endel sammen med Mia på Låplassen og de to er verdens aller beste venner ❤

Fine gjengen til Tina ❤

Vi jobber litt med å få Mia til å akseptere Balto, for hun er ikke så veldig glad i valper. Hun har litt dårlig selvtillit og Tina og jeg jobber med at hun skal bli trygg på han og at hun skal skjønne at Balto bare er snill og god.

Vi jobber ute, hvor vi kan få den avstanden som er viktig for at Mia aksepterer han. Avstanden vi jobber på, er der hvor Mia kan ta godbit og greie å være i ro. Før Mia går ut for å møte Balto, må hun være i ro. Jeg belønner at hun står stille på verandaen, deretter på trappa og så må hun være i ro ute.

Jeg belønner riktig atferd hos Mia (se på Balto, stå i ro med slakt bånd, kunne trene ved siden av han og gå forbi i ro og fred). Det går i goddis-belønning, for da får vi belønnet raskt og så er Mia veldig glad i godbiter. Når en hund tygger godbiter, virker det også beroligende på hunden. Det er viktig i en slik situasjon. Hvis vi skulle brukt ei leike, ville Mia gått opp i stress og vi hadde ikke fått belønnet så mange ganger og i så rask rekkefølge som jeg ønsker.

Balto får også søke litt etter noen godbiter på bakken underveis i treningen. Når en hund snuser i bakken (Balto), virker det beroligende på den andre hunden (altså Mia), og det gjør at Mia ikke går opp i stress når vi trener.

TIna og jeg tok ei økt søndag, og vi avsluttet da Mia kunne snuse på Balto når han sto med ryggen til og søkte etter godbiter. Mia var forholdsvis rolig og fokusert og ikke oppe i stress. Det er viktig å stoppe treningen på den måten og ikke når en hund er utagerende eller veldig urolig.

Pia må også bruke litt tid på Balto, for hun er jo ikke så veldig glad i valper. Hun forstår dem ikke helt, virker det som, og hun vet ikke hvor hun har Balto.

Det går seg helt sikkert til med trening og tålmodighet, og fokus på positiv og god trening.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: