Det er fortsatt kaldt på Solbu.

Nå har kulda igjen satt sitt grep. Etter noen få dager med litt mildere vær og mere snø, ble det kaldt igjen søndag. Det er – 22 grader når vi står opp og så blir det ca 15 grader når sola har varmet litt. Pia orker ikke å være ute i så kaldt vær, derfor blir det lange dager inne på oss nå.

Jeg måtte måke snø forrige uke, for det kom endel. Jeg har en liten elektrisk snøfreser som jeg bruker eller så bruker jeg den store snøskuffa. Det er fin trim for armene og jeg ble faktisk støl i armer og skuldre. Det har jeg ikke vondt av.

Det blir fint når det er måkt. Jeg synes det er fint at «gårdsplassen» er fri for snø, for da er det så fint for hundene å være ute. Et godbitsøk er det også lett å få til.

Den vesle «hjelperen» min er ikke av de sterkeste og snøen som står igjen (omtrent midt på bildet), ble for hard for snøfreseren min. Når snøplogen kommer og kaster snø over gjerdet fra veien, blir den veldig hard og tung å fjerne. Jeg fikk måkt den bort tilslutt, også.

Det kom noen cm. snø, og det var godt å få måkt frem bilen.

Bilen har heldigvis startet hver dag, selv om det har vært kaldt. Vi tar oss en kjøretur nesten daglig, Pia og jeg. Som oftest reiser vi til Nes, men vi har tatt oss et par turer til Gol og til Rødberg. Da hører jeg på lydbok og koser meg.

Vi fikk gått noen turer da det var litt mildere. Vi gikk kveldsturer langs veien mot Tunsen og vi gikk turer til Kveldsro.

Jeg tok bilen og kjørte til Pålsbu og så gikk vi langs Fjølabuvegen et godt stykke.

Det var fint og gå der og Pia og jeg koste oss veldig. Endelig ble det en tur hvor vi ble slitne, begge to.

Vi gikk også en tur opp fra Tunhovdvegen mot Fjellset. Det var litt tyngre å gå, for veien var ikke så godt brøyta. Vi gikk ganske langt opp, men utsikten fikk vi ikke med oss denne gangen. Det var mye tåke og grått vær, men veldig deilig å komme seg ut.

Fineste Piamin ❤

Det står en gammel bom nederst ved veien. Jeg er jo litt nysgjerrig av meg og måtte kikke litt på hva som var der.

Ser du at det er et vepsebol til venstre der? Det er nok mange år siden denne var i bruk 🙂

Ellers passa jeg Mia i helga. Vi gikk en fin tur lørdag formiddag langs Tunhovdvegen. Det var sol og bare noen få kuldegrader. Det var veldig deilig. Da vi skulle gå kveldstur lørdag, var det igjen blitt veldig kaldt. Temperaturen hadde igjen sunket og nå var det – 16 grader. Det kjentes slik ut også, og turen ble ikke så lang som jeg hadde tenkt.

Mia var trøtt lørdag kveld og sov godt under pleddet. Hun fryser fort, veslejenta ❤

Det er viktig å være godt kledd i kulda 😉

Søndagen ble det bare lufting i hagen, raskt ut og inn. Det ble til at jeg så på sport på tv`n, mens Pia og Mia slappet av. Mia er veldig selskapssyk og vil veldig gjerne sove sammen med Pia. Noen ganger får hun lov til det, andre ganger ikke. Søndag var det tydeligvis helt greit ❤

Jeg hadde tenkt meg hjem til Jar igjen denne uka. Planen var å vaske og å rydde hjemme, og så skulle jeg besøke Mathias. Det ble det ikke noe av, fordi det nå er en oppblomstring av det muterte viruset. Jeg tør ikke å reise hjem når det er så utrygt som nå, da får jeg heller fortsette å være på Nes. Heldigvis kan jeg slå av en prat med Andreas og Tina på butikken og det er jo fint.

Jeg lengter etter å kunne være mere ute nå. Gå på ski, trene og leke med Pia og å gå turer. Det blir nok bedre om ei ukes tid, for kulda skal holde seg så lenge. Jeg klager ikke altså, for det er godt å være på Solbu i disse dager ❤ Nå er det heldigvis litt lengre lyst på ettermiddagen og vi går nok snart mot varmere tider. I mellomtiden gjør jeg litt kontorarbeid, strikker votter til Karoline og fingerlause til Mikael, jeg rydder og kaster litt og ser litt på tv på kveldene.

» – og slik går no dagen».

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: