Turer «hit og dit»

Det har regna mye de siste dagene, men det har vært opphold og litt sol innimellom også. Pia og jeg har gått turer hver dag, og det er terapi å kunne gå i skogen og på fjellet igjen.

Vi gikk tur langs Pålsbufjorden en dag. Det er utrolig trist å se at fjorden så å si er helt tømt for vann. Jeg trodde ikke at det var lov til å tappe det ned så mye, for det er lovfestet at det skal være en viss fyllingsgrad i fjorden.

Denne dagen hadde jeg lagt igjen selen og båndet til Pia på Solbu, derfor gikk hun tur i halsbåndet sitt. Det er noe som jeg ikke liker å gjøre, for hunder kan få skader i halsregionen hvis de trekker i båndet. Nå gjør heldigvis ikke Pia det, men jeg gikk og passet på at båndet var slakt på hele turen.

Det er mye som dukker opp når underveis, og her ble nista vår fortært. Jeg har nesten alltid med meg nistemat/drikke på turene mine, for det er så fint å sette seg ned og å slappe litt av. Med Pia er det ingen sak å gjøre det, for hun synes det er helt greit. Birk har litt mere å gjøre på tur, og det er innmari vanskelig å ta det med ro. Men, vi jobber med det på hver eneste tur han er sammen med oss på, og det går helt fint å spise nista når han er med. Selv om ikke pausene blir like lenge da 😉

Det er nok lenge siden denne båten har vært i bruk, for den så veldig sliten ut. Det lå en kano under presenningen til høgre. Eierne skal nok ruste opp båthuset, for det lå mye nytt materiale like ved.

Da vi kom til Solbu igjen, satte jeg meg i Nutsikten i ly for regnet, mens Pia fikk et lite godbitsøk. Det var grått, hvitt og trist vær. Isen ligger fortsatt, men den blir tynnere og slipper mere og mere langs land for hver dag som går.

En av turene våre gikk mellom Pålsbudammen og avkjøringen ned til dammen. Det går en skogsbilvei innover og vi har gått der flere ganger. Nå var det fortsatt igjen litt snø på veien her og der, men det gikk veldig fint å gå der.

Vi gikk av veien og fulgte en sti som Turistforeningen har merka, og så vandra vi litt rundt omkring i området der.

Det er sååå deilig at det nesten ikke er snø igjen i skogen. Noe er det selvsagt, men nå kan vi gå tørrskodd en hel tur 🙂

Det ligger ei beingrind ikke langt fra skogsbilveien, og denne har vi sett et par ganger før. Pia synes at det er like spennende for det.

Jeg liker veldig godt å gå i Ljøtelende og i området før Langedrag. Jeg har da gått på en en gammel nesten gjengrodd skogsbilvei, noe som har vært veldig trivelig. I fjor opparbeidet Nore og Uvdal Kommune en skikkelig vei til de store skogsmaskinene som de bruker nå, for de har tatt ut mye tømmer i området der nå. Det er ikke det samme å gå på denne veien, men utsikten er jo like storslått som alltid heldigvis.

Vi fulgte veien et godt stykke, før vi tok oss en rast i sola. Vel hjemme på Solbu igjen, ble det tid til litt avslapping på Nutsikten. Nå var det mye bedre vær og utsikten er det aldri noe å si på dag.

Nå venter jeg på Karoline, Frode og Emmeline. De skal være på Kveldsro ei ukes tid, og det blir veldig fint å få litt selskap av dem. Nå ligger jo Kveldsro bare et «steinkast» fra Solbu, så det kommer til å bli fint.

En tanke om “Turer «hit og dit»

  1. Og nå er vi endelig her 😍 Så da blir det mange koselige dager sammen med mommo, for lille Emmeline 🥰😍 Og oss da selvfølgelig! 🤩
    Så kan vi gå noen fine turer sammen! Jeg vil gjerne til Pålsbu, elsker å utforske når det ikke er vann der 😁😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: