Skreddarstølen og Jar.

Torsdag gikk turen til Skreddarstølen. Det ble ikke så lange turen, men vi koste oss lell. Det er et par fine støler som ligger der, og jeg tenker alltid tilbake på «gamle dager» når jeg går der. Den gang det var liv og røre her, med kuer og sauer og budeier som passa på bølingen sin, slik at ingen ble skadet eller ble borte i fjellet.

Her gikk det hester for to-tre år siden. Kanskje kommer de tilbake i sommer? Det er så flott å se at stølene blir brukt.

Her er det alltid så fint og velstelt.

Rasch har hatt kalver på vøllen her, men nå er han blitt pensjonist. Det er litt stusselig at det ikke er noen dyr som beiter her. Men, kanskje kommer det noe krytyr litt seinere i sommer.

Torsdag fikk jeg vasket vinduene på Solbu. Dvs. ikke utvendig i veslestugu og soverommene oppe. Da må jeg stå på en stige og det tør jeg faktisk ikke 🙂 Jeg skal nok få tatt dem seinere i sommer, hvis noen hjelper meg med å holde stigen 😉

Fredag vendte Pia og jeg nesa hjem til Jar. Det er mye å holde i orden der om sommeren , men det er veldig trivelig arbeid.

Jeg har mange fine plasser å kose meg på. Både i «hundehagen» og på verandaen foran huset. Nå begynner det å bli grønt i hagen, og det er veldig fint å sitte og slappe av mellom «slaga».

Her skal det lukes ved gjerdet og rundt epletrærne og ellers skal jeg kose meg på verandaen.

Jeg har tenkt endel på trening med Birk. Han er så utrolig morsom, spretten og glad når vi trener og jeg ender veldig ofte opp med å le av han og så blir det bare tulletrening. Jeg er blitt (trodde aldri at jeg skulle si det) litt lei av freestyle og rally-trening, og jeg tror at jeg må ha noen konkrete øvelser å trene på. Jeg har derfor hentet fram igjen LP-øvelsene til sølvmerket, nå kaller de det for «begynnerklasse», og så skal vi trene på dem. Ellers blir det turer og sportrening, som vanlig 🙂

Her er øvelsene. Øvelse 1, tilgjengelighet, er forandret fra at dommer skal kunne sjekke tenner, til at dommer skal kunne ta på hodet til hunden. MYE bedre!

Jeg har fått veldig mange tips til trening gjennom instruktørkurset (Besta starten, Siv Svendsen og Maria Brandel) som jeg deltar på online nå, og vi skal trene etter mye av det som de beskriver.

Det er ikke så dumt å sitte ute en tidlig lørdag og kose seg med LP-øvelser 😉

Det er en varm lørdag på Jar. Pia finner ikke helt roen for jeg driver på litt her og litt der. Hun er blitt veldig avhengig av meg etter at Ebbie døde. Hun savner nok ikke Ebbie, men det er viktig for henne å ha en som er sammen med henne og som hun er trygg på. Birk er den som hun trives aller best sammen med nå, og vi skal passe han om ikke så lenge. Det blir koselig, det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: