Endelig ….

Ja, ENDELIG er Nesbyen Hundeskole i gang igjen. Hundesykdommen høsten – 19, gjorde at de tre siste kurskveldene på to kurs ble avlyst og Covid- 19 satt en stopper for kurs i – 20. Nå har vi endelig fått klarsignal til å holde kurs igjen. Vi følger smittevernreglene, m.h. til. avstand, hilsing og håndvask.

Denne gang har jeg med meg Tina som hjelpe-instruktør og det kommer til å bli så utrolig bra. Jeg har jo ingen hund som kan hjelpe meg nå, slik som jeg hadde da Ebbie levde. Hun var den «fødte» hjelpeinstruktør, og hun er savnet hver eneste dag ❤

Nå skal altså Tina hjelpe til på kursene i høst, og det blir kjempefint. Hun skal vise øvelsene som vi skal jobbe med, enten med Balto eller Buffy og det kommer til å gå veldig bra. Med Tina på laget kan vi også dele gruppa i to, og da blir det ikke så mye ventetid på eier/hund i løpet av kurskvelden.

Jeg har tre fulle kurs i høst og jeg kunne nok ha fylt opp enda et kurs. Jeg har bare ikke tid til det akkurat nå. Kursene skal planlegges (det er to valpekurs og et «best hver-dag kurs») og det tar tid. Jeg lager et litt annet opplegg denne høsten, og det krever litt mere av meg. Det er viktig å fornye seg for en instruktør, også. Selv om det er to valpekurs, er det ikke sikkert at opplegget kan være likt for begge gruppene. Det er forskjellige hunder og eiere som deltar og det må jeg ta hensyn til.

Et kurs starter tirsdag 24. august og et onsdag den 25. august. Den 9. september starter det siste valpekurset. Det er totalt 18 stykker som skal delta på de tre kursene i høst. Jeg har bestemt meg for at Tina og jeg skal lage skikkelig gode kurs, både når det kommer til teori og til praktisk trening.

Jeg skriver teorien min selv og sender den ut i bolker. Det tar litt tid å skrive alle «artiklene». Noen har jeg jo skrevet før, men det er veldig ofte noe som jeg må inn og rette opp eller skrive på en litt annen måte. Deltagerne får både praktisk lekse + leselekse på mail hver uke, slik at de skal være best mulig forberedt til neste kurskveld.

Slik ser det ut når jeg planlegger en kurskveld 🙂 Det er mye som skal med samtidig som jeg skal gjøre det enkelt å forstå for deltagerne og jeg skal også planlegge hvordan Tina skal vise frem de praktiske øvelsene. Tina er så ivrig og engasjert og hun er også veldig flink til å trene egne hunder.

Jeg deltar nå på online-instruktørkurs med «damene» som har skrevet disse to bøkene og jeg får lov til å bruke det som jeg lærer av dem.

Vi skal ha en bolk med klo-klipp en av kveldene på alle tre kursene og det er det Tina som skal ha ansvar for. Da hun var daglig leder i dyrebutikken på Gol, klippet hun klør omtrent hver eneste dag.

Det blir noen hektiske, men helt sikkert morsomme og fine uker. Kursdeltagere pleier å være veldig trivelige folk og vi holder ikke på mere enn ca 1,5 time hver kveld. Det er planleggingen som tar tid og å legge opp treningen slik at alle føler at de blir utfordret og at de kommer videre i treningen.

Det blir ikke så mye tid til å være hjemme på Jar før kursene er ferdige i høst. Det er jo dumt med hensyn til barnebarna mine, Emmeline (nå 5 mnd. gammel) og Mathias (2,5 år gammel). Jeg får ta det igjen seinere i høst ❤ Det er jo viktig at mommo´n deres er fornøyd og glad, for da har hun mere overskudd til kos og hygge når hun møter dem. Nevnte noen mommo sine egne unger? Hehe…. de spiller plutselig «annenfiolin» når det er kommet barnebarn i «hus» ❤

En tanke om “Endelig ….

  1. Hurra for fulle kurs, det blir nok noen kjempe fine kurskvelder med deg og Tina 🙂 Heldige deltakere!

    Det er helt greit at du koser deg med kurs i høst. Vi vil gjerne at mommo skal holde seg frisk, og da er det tryggere for deg på Nes enn hjemme! ❤
    Vi sees plutselig når vi er oppover en tur, eller du tar deg en lyntur nedover, man vet jo aldri med deg 😉

    Kjakji

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: