Dagene går, høsten er her.

Jeg skal si at dagene fyker avgårde nå. Sommeren er definitivt slutt, selv om vi de siste dagene har hatt mange og tjue varmegrader på Solbu. 

Jeg har startet opp med kursene på Låplassen igjen og nå er det tre kurs som er i full sving. To av kursene er allerede «halvgåtte», mens det siste har hatt en kurskveld (av 6). Jeg får kjempegod hjelp av TIna og Balto, som viser øvelser og som har gode innspill.

Her er forberedelsene i full gang.

Pia og jeg rusler på tur som før. Når det er så varmt som det har vært denne uka, orker hun ikke å gå så veldig langt. Hehe… ikke jeg heller, for den saks skyld. 

Vi har også hatt besøk av Birk ei ukes tid. Det var mens Pia hadde løpetid, men heldigvis reiste han hjem til Vøyenenga akkurat den dagen da løpetida startet på de aller verste dagene.

Der Birk er, der er Pia også.

Vi går kveldsturer langs Buvatn og Pia får gjerne et lite godbitsøk, mens jeg sitter og koser meg og slapper av.

Vi rusler gjerne tur på Kirkegården også. Vi har ei flott kirke på Nes.

Ellers har Pia fin utsikt til sauene på Brenna og hun er alltid glad når hun finner et sokkepar som hun kan bære på.

Nå er heldigvis sauene på vei ned fra beitene sine her oppe, og det er helt fantastisk. Det er blitt kjørt i hjel ca 12 sauer/lam på vegen fra Rukke til Langedrag. Kanskje enda flere også. Det er dypt tragisk.

Når jeg ser hvordan det blir kjørt på veiene her, er det egentlig ikke noe rart at det skjer. Biler kjører i full fres, selv om sauene går langs vegen. Lastebilene dundrer forbi med ekstra henger bak. Ja, det er helt vilt å være vitne til. Derfor gråter jeg faktisk av glede for hvert lass med sauer som bøndene henter og kjører hjem igjen. 

Noe som dessverre ikke er så fint, er vannmengden i Tunhovdfjorden og Pålsbufjorden. Det er som et krater nå og det er helt stille ved demningen. Ikke et bølgeskulp er å høre og det er noe jeg aldri før har opplevd. I hvert fall ikke så lenge jeg kan huske. 

Det er så innmari trist og utrolig stygt. Nå blir nok strømmen enda dyrere enn det den allerede er for tida. 

Det er i hvert fall ikke noe å si på fargene nå. Lyngen brenner i rødt og grønt og bjørka er blitt veldig gul de siste dagene.

Mandag gikk Pia og jeg en tur i Ljøtelende. Det er stille og rolig i skogen nå, ingen sauebjeller som klinger og ingen lam som bræker etter mamma`n sin. Veldig deilig! Vi har ikke møtt på noen reinsdyr heller, og her pleier det omtrent alltid å være noen.

Nå skal jeg gå gjennom kurset mitt som jeg skal holde i kveld, før Pia og jeg lufter oss litt. Vi har vært en tur på Breiviksåsen i dag og ved Pålsbudammen. Det er et fantastisk høstvær vi har nå. Vindstille og sol fra en skyfri himmel. Høsten er bare en så utrolig flott tid. Vi får lade opp til vinter og kulde, for den kommer om ikke så altfor lenge 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: