Rydding, kos og tur.

Nå har jeg vært hjemme på Jar siden fredag og det har vært veldig godt. Lørdag passet jeg Mathias noen timer og koste meg med han ❤ Det er «full fres og stormende jubel» fra ende til annen. Han er helt lik Martine da hun var 2,5 år gammel. Han er full av egenvilje, initiativ, han er bestemt og vet hva han vil. Men for en snill og god gutt som han er. Han prater, leker, tøyser og tuller og sier masse rart 🙂 Nå gleder jeg meg til Emmeline blir litt eldre også, slik at vi kan prate litt sammen og få litt bedre kontakt ❤

Jeg har brukt dagene til å rydde i skap og skuffer og det er blitt tre søpplesekker på tre dager. Jeg hadde en skikkelig ryddesjau i bodene/skapene for noen år siden også, men det ble vel egentlig som en grovrydding å regne.

Ellers går det i vasking og litt kontorarbeid hver dag. Nå har jeg rydda så fint på kontoret i loftsstua, noen blomster har fått plass der også, så nå er arbeidsplassen blitt koselig igjen. Det er faktisk ganske deilig å ha en plass der arbeids-mac`n kan stå fremme hele tida, og jeg slipper å pakke mac´n opp og ned hver dag. Det gjør jeg nemlig når jeg er på Solbu.

Pia og jeg går turer hver dag. Noen ganger både morgen og kveld, andre ganger bare på formiddagen. Nå har det vært litt regn og sludd og da vil Piamin helst ikke ut om kvelden. Det er egentlig helt greit, for hun begynner jo å bli ei eldre frøken ❤ Hun sover endel og er blitt mere avhengig av meg. Jeg kjenner det igjen fra da Marko, Fant og Ebbie ble gamle. Pia trenger mere trygghet fra meg nå, og da skal hun få det.

Onsdag gikk dagens tur til Haslum. Utgangspunktet var Haslum Kirkegård, og så rusla vi rundt i en times tid.

Vi møtte tre hunder og alle gikk i bånd. Det er så deilig når den andre hundeeieren også tar ansvar og ikke bare går rett mot oss. En av dem jeg passerte, trente på passeringer med godbiter og masse ros. Det var så fint å kunne «hjelpe» dem ved at vi holdt god avstand og gikk i en bue forbi dem. En annen hundeeier spurte om hunden hennes fikk hilse på Pia. Det sa jeg høflig «nei» til , vi pratet litt og så gikk vi hver til vårt.

Ellers elsker jeg jo å planlegge kurs! Alle kursene som jeg holder, er mine egne. Nå planlegger jeg å holde et kurs hvor jeg kan få bruke enda mere av det jeg kan og vi kommer til å gå dypere inn i hundetreningen enn vi gjør på f.eks. valpekurs, hverdagslydighetskurs og andre kurs som jeg holder. Jeg tror at kurset vil gå over fire helger, to før sommeren og to etter, med mye praktisk trening. Det blir også en innleveringsoppgave underveis i kurset og en liten praktisk prøve siste helga. Det blir et opplegg som er litt likt det jeg laget da jeg var lærer ved Innlandet Hundesenter sin hundetrenerutdannelse.

Jeg har fått skriftlig tillatelse til å bruke Canis sitt «grunnferdighetsskjema», og det kommer til å bli brukt på kurset. Ellers er jo bøkene og sjekk-listene til Maria Brandel og Siv Svendsen også til inspirasjon. De er to utrolig driftige og flinke instruktører.

Fredag skal jeg passe Mathias noen timer fra morgenen av. Han er forkjøla og har hatt feber et par dager, og er hjemme fra barnehagen. Da passer det fint at mommo kan hjelpe til litt. Nå er jo kursene mine på Nes avsluttet og da er jeg jo mere hjemme på Jar igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: