Lite tå kort.

Mia ble med oss til Jar lørdag. Andreas og Tina var her allerede, for de kom hit fredag kveld. De skulle i barnedåp søndag, til en barndomskamerat av Andreas. Han var spurt om han ville være fadder til veslejenta, og det hadde han takket ja til. Det ble litt hektisk da de skulle skifte, for Andreas hadde tatt med seg feil skjorte. Vi fant frem bunaden til Arne og den gikk rett på. Selv om den var litt kort på armene og i beina, gikk det fint å låne den.

Det var et kjempefint par som reiste til Haslum Kirke søndag. Tina i helgestakken sin og Andreas i Arne sin bunad. Det var veldig spesielt for meg at barnedåpen var i samme kirke som mamma og pappa gifta seg i, for mange herrens år siden. Nå sto barnebarnet deres i samme kirke, stram og fin i hallingbunaden ❤ De hadde vært veldig stolte av Andreas hvis de hadde fått oppleve det. Nå døde de jo da Andreas bare var 3 år og 9 år gammel.

Jeg var barnevakt for Mathias lørdag kveld og det gikk kjempefint. Mathias syntes det var helt greit at mamma og pappa gikk og vi koste oss masse. Det var lørdag og da hadde vi lov til å spise goddis og å kose oss. Vi tegna litt, bygget togbane og så på Askepott på tv. Det var lenge siden jeg hadde sett den filmen og denne versjonen var kjemepfin. Jeg tror at jeg koste meg like mye som Mathias gjorde ❤

Det gikk veldig fint med leggingen også. Mathias måtte dusje en ganske lang stund, så måtte jeg lese tre bøker på senga (kjempekoselig), før jeg slukket lyset og jeg sa: natta Mathias, han svarte: natta mommo, vi gjentok det et par ganger og så hørte jeg ikke mere fra han. David kom hjem rundt midnatt og da reiste jeg hjem til Jar igjen.

Søndag hadde Mia, Pia og jeg hviledag. Da Tina og Andreas reiste i barnedåp og Arne reiste på butikken, ble det endelig litt fred og ro for de fir-beinte. Mia la seg godt tilrette i sofaen og sov så godt at hun snorka 😉

Det ble stille i huset, da Andreas, Tina og Mia reiste hjem til Låplassen ved 19 – tida. Pia syntes nok at det var litt godt. Hun er blitt litt redd for Mia, etter at hun beit henne i øret i sommer.

Mandag ble det rydding og vasking på badet oppe. Jeg kasta 3 fulle bæreposer med gammelt «skrot» etter ungene og jeg skrubba skap og hyller. Noen skap hadde jeg rydda ferdig for et par år siden, men det sto altså igjen noen skap/skuffer. Jeg tørka støv i vinduskarmer, på bilder, jeg pussa noen vinduer og skifta et par lyspærer. Nå er jeg helt ferdig med ryddinga på badet + på kontoret og i loftstua. Deilig. Jeg prøver å ta rom for rom når jeg er hjemme, og det er utrolig deilig å se at det blir så fint og koselig. Selv om huset er gammelt nå, er det jo et koselig hus, synes jeg.

Etter at jeg hadde vaska og rydda litt + gjort kontorarbeidet mitt, reiste Pia og jeg for å gå tur på Haga Golfbane. Det er et supert utgangspunkt for fine turer og det er mange som lufter hundene sine der. Nå er det jo så stort og åpent der, slik at vi kan unngå andre hunder, hvis vi vil det. Noen greier jo ikke å kalle inn hundene sine, men lar dem bare springe bort til alle de ser. Med Pia går det heldigvis ganske så bra. En gang måtte jeg stille meg foran henne og jage bort en hund, mens eieren bare gikk videre uten å bry seg. Det er absolutt det aller verste jeg vet, og jeg koker av irritasjon innvendig ;-(

Bildet er fra sist gang vi gikk tur på golfbanen, ikke mandag.

At det ikke er båndtvang, betyr faktisk ikke at hundene kan springe overalt og bort til hvem som helst. Det er jo ikke hunden sin feil at den gjør det, men eieren som burde trene mye på innkalling, gå fint og å passere andre (hunder, mennesker, syklister osv.) uten å være til plage for andre. Noen eiere burde lære seg å ta hensyn til andre og å sette seg godt inn i hva hundeloven virkelig «sier».

Så kom tirsdagen, med støvsuging, kontorarbeid og tur og privattime i Maridalen. Det var så fint, med sol og temperatur rundt 0 grader. Pia var i form og koste seg.

Det er så utrolig flott å ha privattimer med dedikerte hundeeiere og å vite at de trener på det som vi jobber med. Da får de fremgang i treningen og vi kan jobbe videre neste gang vi møtes. En privattime ble til to, men det var fordi vi pratet og koste oss innimellom. Det hører faktisk med når vi trener hund.

Da vi kom hjem til Jar igjen, tok Pia og jeg ei lita pause. Det ble middagstid og mørket kommer jo tidlig på denne tida av året. Det var trivelig å slappe av i loftstua og se på de fine fargene på himmelen. Det er ikke lett å se det på disse bildene, da.

Pia sov og koste seg ved siden av mamsen sin.

Nå har jeg akkurat hørt på et webinar om hund og om litt blir det et godbitsøk og enkel trening på Piamor i hagen. I morgen blir det helt sikkert enda en god dag……:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: