Sol og fint vær.

Det har vært sol og ikke så kaldt denne uka, men torsdag kom kulda. Det var 19 kuldegrader ved 08.30 tida og Pia og Anton var ikke lenge ute da jeg slapp dem ut på morgenen. Det gikk bare noen minutter, så satt de på trappa og ville inn igjen. Pia bjeffer når hun vil inn, men Anton er jo så stille av seg og sitter bare og ser inn på kjøkkenet til meg. De får servert frokost, jeg ordner meg og så blir jeg med dem ut. Det synes de er veldig koselig og da står de ute og venter på at jeg kler på meg ytterklærne.

Vi gikk en deilig tur tirsdag i strålende sol og 5 – 6 kuldegrader. Da koser Piamin seg også. Hun fryser veldig lett og vil dessverre absolutt ikke ha på seg potesokker. Da står hun helt stille, dermed basta 😉

Anton er jo en fuglehund, og lytter når han hører fuglene som kvitrer ute. Her er det derimomt et ekorn som han snuser etter. Det bor nemlig et ekorn like i nærheten og det er stadig å se rundt denne steinen og buska.

Vi gikk fra Solbu, opp til Buvassbrenna Hyttegrend, ned til Solbu igjen og litt langs Buvatn. Her har jeg tråkket en liten sti som går langs vannet. Det er fint her sommer som vinter og det er en liten benk som jeg pleier å sitte på. Så kan hundene få snuse litt rundt og kose seg.

Det er tydeligvis viktig å følge med på hva mamsen driver på med, selv om jeg bare sitter i ro og ingenting skjer.

Pia sin sele sitter aldri helt riktig 🙂

Jeg legger alltid inn litt trening i løpet av dagen. Det går i triks og de «vanlige» øvelsene som vi jobber med. Noen ganger blir det bare litt trening andre ganger blir det litt mere og lengre økter. Det er så utrolig flott å se hvor ivrige de er. Anton jobber så bra og Pia logrer og koser seg.

De sover godt når kvelden kommer, bestevennene ❤

Vi gikk en ettermiddagstur onsdag ved Breivikåsen og fikk en fantastisk solnedgang med på kjøpet. Det var mye å snuse på og spor etter både hare, rådyr og elg.

Anton sin pels skinkte om kapp med sola.

Anton fant noen et par tuer uten snø, hvor det sto igjen tyttebær fra i høst. Disse forsynte han seg av. Han er kanskje som Birk, for han forsyner seg av både blåbær og tyttebær rett fra lyngen. Det blir spennende å se om Anton gjør det samme når bærene blir modne neste høst.

Det var stille og fredelig i Breivik. I høst gikk Pia og jeg en tur litt lenger opp i åsen (til høgre i bildet). Det er en fin merka sti der og nå har de kjørt opp ei skiløype i samme terreng. Det var slakt og fint å gå der. Jeg tror at jeg skal prøve å gå en skitur der seinere i vinter. Pia blir ikke med, for hun blir 11 år om et par mnd. Anton skal ikke trekke denne vinteren, for han er for ung til det. Men kanskje Birk vil bli med? Han blir 2,5 år gammel i slutten av januar og er en skikkelig trekkhund. Men, da blir jeg kanskje liggende i skiløypa et eller annet sted 🙂

Nå skal de fir-beinte få siste lufting for kvelden, og så skal vi legge oss. Nå er det jammen meg snart helg igjen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: