Lørdag og søndag.

Lørdag ble det en stille og rolig dag på oss. Pia og Anton koste seg mest ute i hyttehagen, mens jeg tok dagen med ro. Det ble et par godbitsøk på dem, en liten biltur til Nes for å fylle drivstoff og så hilste Anton på Tina, som var med staffen Mia og Andreas på Kveldsro. Jeg hadde egentlig tenk å bli med dem på tur, men så har Mia løpetid nå. Da var det best at vi ikke utfordra Anton på det 🙂

Anton syntes nok at det ble en litt kjedelig lørdag, men det hadde han ikke vondt av.

«Stakkars meg, altså» Hilsen Anton, den forsømte 😉

Vi trener fortsatt på bl. a. håndtarget. Jeg har tenkt å bruke den i apporteringstreningen. Det har jeg benyttet meg av med stort hell, på Fanterampen min, Ebbie og Pia. Nå følger Anton etter hånda mi når jeg drar hånda bort fra han, og så toucher han hånda mi når jeg stopper å bevege den. Han får alltid belønningen i håndflata, for da blir hånda attraktiv for han.

Anton og jeg trener litt hver dag. Det er så morsomt med han, for han er så ivrig og veldig lett å belønne. Både med leik og med godbiter, utifra hvilke øvelser som vi trener på.

DETTE TRENER VI OGSÅ PÅ:

  • «Snurr» og «spinn» og nå går han helt rundt av seg selv i full fart.
  • Slalom mellom beina mine går også veldig fint nå, han vet hva han skal gjøre og vi kan gå fremover med flere steg. Nå skal jeg legge bort lokking med godbiter til å bruke håndtarget.
  • Vi jobber fortsatt med «følgetrening» (at jeg rygger bakover og han følger etter v. mitt venstre kne). Nå har jeg begynt å snu meg og belønne når Anton kommer inn i riktig posisjon (v. mitt venstre kne).
  • Å sitte og vente på «værsågod», som er mitt fri-signal. Sammen med Pia.
  • Utgangsstilling.
  • Innkalling når vi er på tur. Jeg sier først navnet hans, for han responderer så fint på det. Når han er på vei inn og når han er nærme meg, plystrer jeg i tillegg. Innkalling handler nemlig om å komme helt inn til meg og å bli hos meg helt til jeg gir dem en annen beskjed. Jeg bruker fløyte veldig mye når jeg er ute på tur og det er veldig greit at både Pia, Birk og Anton kommer på samme innkallingssignal.

Her er en litt dårlig film av det, som jeg tok på søndagsturen vår.

Ellers blir det noen morsomme situasjoner gjennom dagen, med en glad og spretten liten cockergutt. Jeg må jo si at Pia er veldig tålmodig, selv om hun kan si fra til han at «nå er det nok, lillebror» noen ganger. Det må hun så absolutt få lov til. Hun blir jo 11 år om et par mnd. ❤

Anton i full fart mot mamsen sin. Glade gutten ❤

Pia er også veldig glad i å trene, men hun er ikke så glad i å terpe for mye på de samme tingene. Det er derfor viktig å variere hva vi trener på, slik at hun ikke går lei. Hun er jo så flink og det er så fint å se hvor mye glede hun har av en treningsøkt hver dag.

PIA OG JEG TRENER PÅ:

  • Lengre strekker med fri-ved-fot.
  • Høgre + venstre vendinger.
  • Vi legger inn sitt/bli + frisignal med Anton
  • Vi trener på kjeder med triks (rygge rundt meg, snurre, bukke, slalom når jeg går bakover, rundt osv). Hun har veldig godt av å trene triks for da bruker hun mange forskjellige muskler og andre posisjoner enn ved LP- treningen.

Ellers ble det en veldig fin søndagstur i snøen. Vi brøyta oss vei i turistforeningens stier. Det var lett og fin snø og helt greit å gå tur der.

Anton måtte under flere busker for å snuse og for å undersøke nærmere. Det kunne jo hende at det lå noen fugler og «trykket» der, eller så hadde det nok helt sikkert gjordt det på et eller annet tidspunkt. Pia fulgte etter Anton, for hun ble så nysgjerring på hva han holdt på med.

Det var mye harespor rundt omkring og både elge- og reinsdyrspor. Det er utrolig mye rein i området, men søndag så vi ikke noe til dem. Bare spor. Jeg synes forresten at det er ganske ekkelt å møte på en flokk med reinsdyr, men jeg har enda til gode at de har gjort hundene mine og meg noe. Men, vi skal ha respekt for dyrene som lever i skogen.

Pia synes at det er så spennende når jeg helt «plutselig» bare blir borte for henne og at hun må snu og leite etter meg. At jeg blir borte, gjør sitt til at hundene blir mere opptatt av å sjekke ut hvor jeg til enhver tid er. Anton er veldig flink til å stoppe opp og å vente på meg, eller bare å sjekke ut hvor jeg er, og det er så utrolig fint. Men vi kan jo gjøre det litt spennende og morsomt, også. Når hundene gikk foran meg og snuste, sprang jeg et par meter bort fra stien og gjemte meg bak en stein eller bak ei buske. De stoppet opp og snudde for å leite etter meg. Det ble jubel og lek med vottene mine, da de fant meg. Vi gjorde det noen ganger og vi koste oss med denne leiken, både hundene og jeg.

Det er så koselig å finne på noe å gjøre når vi går tur, og at vi ikke bare «går» på tur. Det gjør også sitt til at hundene følger mere med på meg og at de velger meg også (ikke bare alt annet som dukker opp), og at jeg får en slags «verdi» for dem. Jeg prøver også å belønne dem for at de frivillig tar kontakt med meg, for å fortelle dem at jeg setter pris på at de gjør nettopp det. Det skal lønne seg å følge med på meg og på hva jeg gjør. Hvis jeg ikke har med meg en godbit (noe jeg som oftest har), bruker jeg bare stemma mi og litt kos. Både Pia og Anton er glad i det, og det viktigste er at de får en påskjønnelse for at de velger meg.

Denne uka skal jeg sette meg ned og planlegge aktiviteter og kurs v. Nesbyen Hundeskole . Fra februar blir «tur og trening» (for alle som vil, det er gratis) et par ganger i mnd, trening med LP-1 gruppa (for alle som vil bli med på litt mer målretta trening. Ikke kurs, for jeg trener også) og så gleder jeg meg utrolig mye til å holde 4 helger med hundetrenerutdannelse. Det kommer til å bli utrolig morsomt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: