Nybegynner nosework og «tunnelen».

Tirsdag ettermiddag hadde jeg en privattime på Låplassen. Ei flott jente med en engelsk setter unghund på 8 mnd. Ingenting gjør meg så glad som jakthunder som blir trent belønningsbasert, med oppegående og ivrige eiere. Det var glatt på tunet, men i «parken» var det flere bare flekker og vi fikk trent på både «gå bak» og starten på «avstands-sitt» + å bli kjent med både hund og eier og hvordan de har det i hverdagen.

Det som er det «gode» med coronaen, er at mange hundeskoler har laget onlinekurs som vi kan delta på, og som da ikke krever at vi må være fysisk tilstede på kurs. Nå har jeg kommet i gang med både Lahaugmoen Hundesenter sitt «nosework nybegynner, selvstudium» og Klickerforlaget`s «kontakt og føljsamhet».

Leksa som jeg har vedr. nosework treningen, er at hundene skal jobbe med søk i emballasje. Jeg reiste derfor til REMA 1000 og Tina og Andreas og henta noen kartonger fra butikken. Da jeg kom til Solbu igjen, kuttet jeg opp godbiter, la ut kartongene på snøen og la endel godbiter innimellom kartongene. Godbitene er Pia og Anton sine primærforsterkere, det de har aller mest lyst til å søke etter. Dvs. Anton elsker jo å leke, og hadde nok likt veldig godt å finne ei leike blandt kartongene. Hvis jeg skal bruke ei leike en annen gang, er det viktig at vi leiker mye etter funn av den.

Anton og Pia satt /sto så fint og venta, mens jeg la ut godbitene og det er jo faktisk en øvelse i seg selv. Jeg skulle egentlig la de søke en og en, men jeg lot de få jobbe sammen. Ja, jeg har langline på dem begge to fortsatt, for jeg er livredd for at de skal hoppe over gjerdet og på veien. De kan jo egentlig bare spasere over, fordi snøen når helt opp til kanten av gjerdet.

Se så fine de er,. Gullene mine ❤

Det var kanskje ikke så veldig lurt å la kartongene ligge på snøen, for de sklei jo litt rundt, men det gjorde egentlig ikke så mye. Hundene søkte så fint og fant godbitene likevel.

Jeg skal finne ei bruskasse, en isboks og et par andre ting, til neste gang vi skal trene. Da blir det litt mere utfordrende for Pia og Anton. Det var nosework-leksa som vi hadde. Vi skal selvsagt jobbe mere med den i tida fremover.

Så var det Klikckerforlaget sin lekse som vi skulle gjennomføre. Kurset heter: «kontakt og føljsamhet». Vi jobber med øvelser som hundene skal synes er morsomme, spennende og så skal de skal få en positiv forventning til oss, både på tur og ellers i hverdagen.

Leksa vi har trent på, skal fortelle hunden at det lønner seg å vende raskt om og komme fort inn til meg, når jeg sier navnet til hunden. Det jeg la merke til, var at det var endel kvister osv. på bakken, som kunne forveksles med godbiter. Derfor ble det noen ganger litt mye snusing, før de vendte seg om og kom mot meg.

Det var første gang vi trente på dette, og jeg syntes at de var riktig så flinke. Pia liker ikke å vente ute når jeg trener andre, og måtte fortelle det ganske så høylydt. «Hundetrenerkåpa» var som vanlig på, når jeg er ute med hundene. Den er stor, varm og god 🙂

Piamin jobbet også bra, og koste seg med treningen.

Trøtte små ❤

Nå skal vi hjem til Jar noen dager, og da blir det kos med barnebarna ❤ Det skal bli bra!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: