Turer her og der.

Da vi var hjemme på Jar for ei ukes tid siden, gikk vi flere koselige turer. Jeg hadde faktisk ikke trodd at det var så mye snø i Maridalen som det var, og derfor ble det ikke til at jeg la spor til Anton og Pia.

Vi gikk turer bla. i Maridalen, på Nadderud en kveld, på Haslum Kirkegård og et par runder i nabolaget.

Inne koste vi oss og slappet av og hundene sto oppe og kikket ut på fuglene som nå har begynt å kvitre ute.

Vi reiste til Solbu igjen, for jeg hadde avtalt et par privattimer på Nes og på Tunhovd. En time torsdag (som gikk veldig fint) og en time i morgen, mandag den 28. mars.

Det var kaldt om natta de første to nettene og da gikk det veldig greit å gå tur i «løypa» vår. Anton flyr over snøen og er i sitt ess når han kan springe løs og kose seg. Han er oppmerksom på meg og ser etter hvor jeg er hele tida. Jeg maser lite på han når vi går og lar han selv sjekke ut hvor jeg er.

Pia er veldig glad i å ligge på verandaen og slappe av. Etter tur legger hun seg gjerne og sover en stund der.

Vi fikk til et par turer i skogen mens snøen bar i den løypa som jeg har holdt oppe. Nå er det litt kjedelig her, for det er vanskelig å gå turer i skogen pga. våt snø og det er heller ikke bart der. Lørdag kjørte vi derfor til Rødberg og gikk tur nede ved dammen.

Vi fikk også trent på passering av andre hunder, for vi møtte tre stykker på turen. Vi gikk langt ut til siden, og jeg sto foran Pia og Anton mens jeg belønna for at de var stille og ikke ville dra seg bort til dem. Anton bjeffer bare på støvsuger`n og når jeg mopper og det er jo veldig deilig. Pia bjeffer veldig sjelden når vi møter andre hunder og hun syntes at godbitene som hun fikk, var veldig gode. Det ble derfor veldig fine passeringer og fin trening.

Det var veldig mye å snuse på for hundene.

Anton i fint driv. Han er en flott cockergutt, lillebror ❤

Det var godt å sove litt etter turen.

Anton og jeg trener litt triks, bl.a. «slalom», «åtte», «snurr», gå rundt meg og deretter inn mellom beina mine. Det går også i litt enkel lydighet (dekk/bli og utgangsstilling) og avlevering av apport/leike. Han er blitt veldig flink til å komme inn til meg og slipper sjelden apporten før jeg får den i hånda. Hvis han gjør det, sier jeg «takk», da tar han apporten/leika opp fra bakken og så strekker jeg hånda litt lengre frem for å gjøre avleveringen enklere. Han er veldig flink, vesle gutten.

Pia og jeg trener også på triks og hun trener også enkel lydighet innimellom. Vi har ikke fått trent noe nosework den siste uka, men det er planen å gjøre det seinere i dag. Jeg tror vi skal ha en av ukas hviledager (hvor vi ikke går tur) i dag, og da er det greit at de får brukt hodene sine litt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: