Litt søk på torsdagens tur

Det er så fint nå, for nå kan vi faktisk gå både på bar bakke og på skare. Jeg pleier å trene innkalling på hver tur, for det er det kjempeviktig at de kan. Ellers er jeg veldig glad i å trene spor og søk når vi går i skogen, for da får hundene brukt sine «små grå», også. Mental trening er viktig, for da blir hundene så deilig slitne. Å kombinere tur og mental trening, er noe av det morsomste jeg vet om.

Torsdag fant jeg fire leiker og fire merkebånd, jeg lasta Pia og Anton inn i bilen og så kjørte vi igjen inn til Ljøtelende. Der er det jo så fint å gå tur nå og så holder skaren meg fremdeles. Jeg parkerte bilen langs veien, tok med meg leikene og merkebåndene og gikk alene inn i skogen. Jeg la ut leikene i et ganske stort område (det dannet omtrent en firkant, med ei leike i hvert hjørne) og jeg hang merkebåndene i trærne som sto like ved de utlagte leikene. Det var viktig å merke hvor leikene var, for de skulle ligge ei stund og det er fort gjort å glemme hvor de var. For at jeg skulle vite at hundene var på rett vei, måtte jeg vite hvor jeg hadde lagt ut de fire objektene.

Søket fikk ligge og gogjøre seg mens jeg reiste til Rødberg for å kjøpe meg nye øredobber 😉 , og etter en time og 10 minutters liggetid, satte vi i gang.

Anton tok sporet etter meg med en gang han gikk ut av bilen og jeg måtte holde han igjen i båndet, slik at han ikke bare skulle ruse avgårde. Han er jo så sterk og jeg måtte virkelig holde igjen i båndet for ikke å blir dratt overende.

Det var første gang jeg gjorde dette med han, og jeg visste ikke hvordan han ville oppføre seg. Kanskje hadde han gjort dette med Cecilie og fam. før, men det hadde jeg ikke spurt Cecilie om ❤ Pia vil aller helst trene og bare kose seg sammen med meg, men hun var med og søkte litt, hun også.

Ikke hør på stemma mi, den lever sitt eget liv når jeg trener 😉

Jeg hører at jeg maser endel om «takk», dvs. at Anton skal ta opp leika og levere i hånda mi. Et par ganger er det litt vanskelig å få tak i leika og så er det noen godbiter som jeg har kasta på bakken, som forvirrer han. Det skal jeg lære av, og tenke på hvordan jeg skal gjøre det enklere for han neste gang.

Guri malla, så morsomt som det var. Jeg likte at Anton jobba og ikke ga opp, at han gikk videre og leite etter de andre leikene, etter at han hadde funnet en, og at han ville leike og ta godbiter etter funn. Det at han er så fokusert på treningen og meg når han er ute i skogen, er også utrolig fint.

Turen gikk videre, Anton sprang rundt sammen med Pia, vi trente to – tre innkallinger, tok oss en rast på en stubbe før vi gikk til bilen igjen.

Ellers har vi en treningsøkt etter «hyttekontoret» mitt hver formiddag. Anton og jeg trener på «pote» (gi labb i hånda i minst 3 sekunder + fri-signal), «tunnelen», vendinger på stedet, å gå fot noen meter m. kontakt og nå må jeg legge en liten plan for avleveringer av apport m. forstyrrelser.

Pia jobber videre med ryggingen sin, vi setter sammen forskjellige kjeder av triks som hun kan på kommando (rygge, bukke, snurre, gå rundt meg, touch og andre triks).

Det er kanskje ikke så rart at Pia og Anton er trøtte etter en slik dag. Det at de får brukt hodene sine er så utrolig viktig for trivsel og for en god psyke.

Jeg bruker også hodet mitt om dagen. Jeg følger jo nosework-kurset online og «boosta kontakt og samarbete-kurset». Fredag skal jeg høre på et webinar som heter «belønningsutvikling » m. Tobias Gustavsson. Vi som har deltatt på Canis sitt instruktørkurs før, har fått tilbud om å bli med på det webinaret + et annet i neste uke. Det takket jeg ja til.

Det er fint å få litt oppfriskning og nye tanker om viktigheten av leke-og godbitbelønninger og andre ting. Ebbie og jeg deltok forresten på et helgekurs i «viktigheten av lek» med T. Gustavsson for noen år siden, og jeg har lært veldig mye av han.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: