Torsdagstur langs Rødungselve

Etter at jeg hadde gått gjennom kursopplegget for torsdagskvelden, reiste vi til Tunhovd Kirke og parkerte der. Planen var å gå litt ned i bakken og opp en skogsbilvei langs Rødungselve. Der hadde vi traska et par turer i vinter, men vi kom ikke så langt da pga. all snøen som lå i veien.

Det var kjempefint å gå der og kun et par steder hvor det lå snø og is i vegen. Vi støkk opp et par orrhøner, ellers var det lite dyreliv å se.

Det lå et par hytter innover og vi kom også over en nylig oppsatt gapahuk. Det var fine benker både ute og inne, en «veaovn» og en grill.

Det lå ei gammal sag langs veien som nok hadde sett bedre dager 😉

Vi gikk i skogen oppover langs elva og det var ikke så mye utsikt å se. Da vi snudde og gikk ned igjen, så vi allikevel litt av fjorden foran oss.

Pia hang godt med på turen og vi hadde kun ei pause i gapahuken på vei ned igjen.

Turen tok tre timer og Pia og Anton var trøtte og fornøyde da vi kom til Solbu igjen. Hundene sov litt mens jeg laget middag og så bar det avgårde til Låplassen for å holde kurs. Det ble en fin kveld, med god trening, hundehistorier, vi delta erfaringer og så ble det litt latter også underveis. Det liker jeg veldig godt. Hundetrening er tross alt både givende og morsomt.

Da kurset var ferdig og vi kom til Solbu igjen, fikk hundene litt trening:

ANTON: dekk m. forstyrrelser (av både Pia som gikk rundt og søkte etter godbiter og av meg som gikk rundt han) + avlevering av leike. Han er veldig flink til å komme helt inn til meg når han skal avlevere og det er fordi vi har trent mye håndtarget. I tillegg får han alltid en belønning og så får han en ny apportering etterpå. Å avlevere skal ikke bety at det er slutt på leiken for Anton, for han er så veldig glad i å trene apport. Avlevering = ny repetisjon og mere moro.

PIA: kjede av triks, bla. å rygge, snurre, bukke, håndtarget, sitte bamse og slalom mens jeg gikk bakover.

Resten av godbitene som jeg hadde igjen, gikk til et lite godbitsøk. Da tok vi kvelden, etter en veldig fin dag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: