Besøk på Solbu.

Forrige uke ble kjempefin, med sol og fint vær, og koselig besøk av Mathias m. fam. Birk var selvsagt med, og jeg gikk noen turer med alle de tre firbeinte i løpet av besøket.

Her sitter Anton og koser seg en fin morgen.

Koselig morgenstemning.

Det var veldig hyggelig at Mia og Andreas tok turen og besøkte grava til pappa, den 18. juli. Det var dagen han døde i 1990. Pappa døde forresten på bursdagen sin.

Anton og Pia lader opp til besøk.

Mathias er nå blitt 3,5 år gammel og det ble mye fisking og kos på brygga. Vi gikk også en fin liten tur langs Buvatn og drakk saft og koste oss. Vi fikk ingen fisk, men det ble noen kimber (ørekyte) som ble kastet ut igjen.

Det var veldig trivelig å være sammen med Birk igjen. Birk er veldig flink med Pia, for han er ikke den som egler seg mest innpå henne. Det er nemlig ikke Pia noe glad i. Det var et par varme dager og Birk hadde verdens lengst tunge på tur.

Birk fikk en alenetur med meg en ettermiddag og det var veldig koselig.

Han er fin da, vesle Birken vår ❤ Han blir tre år om et par dager. Det er bare helt utrolig hvor fort de tre årene har gått.

Det går sauer langs vegen her oppe, til min store fortvilelse. Bilene har så liten respekt for dem, og raser forbi. Denne sommeren er det ikke så mange som beiter her heldigvis, kanskje fordi det ble kjørt ihjel ca 15 sauer/lam på veien her i fjor. Dette er veien til Langedrag og det er derfor stor trafikk disse ferieukene.

Anton er så flink, for han står helt rolig og ser på dem. Pia er gjeterhund, men hun bryr seg ikke så mye om sauene nå. Hun er jo blitt ei eldre frøken ❤

Etter turene som vi gikk, tok jeg meg ei lita pause og slappet av litt utenfor bilen. Pia får noen fordeler på sine gamle dager og det var at hun fikk slappe av sammen med meg.

De to smårollingene slappet av i burene sine.

Det var strevsomt å gå med gutta boys sammen, for de var konstant på sporet av noe og dro i veg. Jeg hadde Anton i magebelte som vanlig, mens jeg holdt i båndet til Birk. Vi måtte ta noen småpauser innimellom for det var varmt å gå.

Lørdag ettermiddag kom det plutselig en liten hund på vegen, som virret rundt blandt bilene som kom kjørende på veien. Jeg kastet meg ut i vegen med et bånd og prøvde å kalle på den. Jeg fikk stoppet noen biler, mens andre bare dura i veg. Hunden ville ikke komme til meg, selv om jeg satte meg ned med sida til, pratet forsiktig til den og prøvde å få tak i den.

Heldigvis var det en bil som stoppet og spurte om det var min hund. Det var det jo ikke. Hun kom ut av bilen og tok med seg en av sine egne hunder som hun hadde med seg. Det var Gro Saugerud som jobber på Langedrag og som driver Drammen Hundesenter. Den vesle hunden sprang bort til Gro`s hund og sammen åpna vi porten og fikk den med oss inn i hagen. Jeg henta noen godbiter og fikk lokket hunden inn til meg. Jeg hadde laget ei løkke av båndet som jeg tok rundt hånda mi. Når hunden spiste godbiten, tok jeg løkka nedover hånda og rundt halsen til hunden.

Heldigvis var det to tlf.nr. på taggen som jeg ringte, men det var ingen som svarte. De kjente jo ikke igjen nummeret mitt. Jeg la ut bilde på facebooksida som hører til området her oppe. Ingen respons der, men så prøvde jeg å ringe enda en gang. Da svarte heldigvis eieren og han kom for å hente den vesle, søte hunden sin ❤ Jeg er så glad for at vi fikk tak i hunden og at den ikke ble påkjørt. Uffameg…..

Det gikk veldig fint med Birk og Anton (og Pia også, selvfølgelig) og de koste seg sammen. Det eneste er at Anton kan bli litt vel ivrig og glad og at han derfor ikke helt skjønner når Birk har fått nok. Da sier Birk ifra, heldigvis. Jeg stopper de noen ganger, slik at det ikke skal utarte seg til voldsom lek, for det liker jeg ikke.

De kunne til og med dele ei leike, uten at det ble noen problemer. Flinke gutta krutt ❤

«Så fint som du sitter da, storebror Birk».

En trøtt gjeng tok kvelden.

Birk ble igjen på Solbu hos meg fra søndag til onsdag, da kjørte jeg han hjem til Vøyenenga. Nå er det fredag og helg igjen. Jeg reiser til Låplassen i dag, for å passe Mia og Buffy der. Da blir det «kennel Låplassen» ei uke, mens Tina, jentene hennes og Andreas skal på ferie til Danmark.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..