Helgebesøk av Mia.

Andreas og Tina er på møte i Trondheim med nesten alle REMA 1000 kjøpmenn i landet denne helga og da må mor trå til som hundevakt.

Jeg henta Mia midt på dagen fredag og vi reiste rett opp til Tunhovd og gikk en fin tur. Pia og Anton gikk en tur sammen først og så fikk Miamor en alenetur etterpå.

I kveldinga lufta jeg hundene i to puljer. Pia er fortsatt litt skeptisk til Mia, derfor lar jeg de ikke være ute sammen. Mia vokter på leker og annet som har verdi for henne. Jeg må derfor rydde bort alt som ligger av hundeleker osv., hvis alle skal være ute samtidig. Jeg har lyst til å leke /trene litt med Mia når hun er hos meg, derfor blir det til at vi to tar luftingen alene.

Anton sin pinne ble fort populær.

Vi trente litt på apportering av ball, også. Mia vil aller helst ha den for seg selv, men det får hun ikke alltid lov til. Når vi trener, må hun gi den ifra seg 🙂

Skal du ta ballen min, mamsen?

Det ble mørkt da Mia og jeg var ute og skyene fikk en fin, rosa farge.

Lørdag morgen da jeg lufta hundene (i to puljer igjen, det fungerer veldig fint) tok jeg med meg kaffekoppen og boka mi (Apportering til hverdag og fest) ut. Boka er svensk og «stadga» betyr «bli».

Det er morsomt å lese at de anbefaler å trene inn «sitt/bli» slik jeg gjør det med hundene mine og slik jeg ber deltagerne på kursene mine også om å gjøre. Nemlig å si belønningsordet/klikke når stompen settes i bakken + å belønne når hunden er i sitt-posisjon (dobbel forsterkning på atferden). Fri-signal skal også gis når øvelsen er ferdig, akkurat som jeg anbefaler kursdelagerne mine å gjøre.

Etter litt avslapping på hundene og sein frokost på meg, lasta jeg hundene inn i bilen og kjørte inn i Ljøtelende. Jeg la et langt og litt kronglete spor til Anton, med to leiker i og goddis i sporslutt. Mia fikk et litt lettere spor med bare ei leike i. Pia halter litt og hun fikk en liten luftetur alene + at vi trente litt lydighet og triks utenfor bilen. Det syntes hun var veldig fint.

I sporet til Anton la jeg også ut noen godbiter to – tre steder, i håp om at han skulle bremse farten noe. Han går jo på med en iver og fart som er helt ekstrem og jeg må virkelig jobbe for å få han til å gå litt roligere. Anton var mere sikker nå på hva hans skulle gjøre med leikene som han fant denne gangen. Han markerte og tok dem opp og så lekte vi litt. Anton fant også noen av godbitene og bremsa dermed ned litt på tempoet. Det var bra, synes jeg.

Etter sporslutt ville han absolutt ikke inn i bilen igjen, for han hadde lukta sporet som jeg hadde lagt til Mia 😉

Mia har et helt annet tempo når hun går, men i dag rota hun litt et par steder. Det så ut som at hun gikk på overvær og ikke med snuta nede i sporkjærna. Jeg skal tenke litt på hvordan jeg hadde lagt sporet, med vinkler og avstand, for å sjekke om sporet var dårlig lagt. Det er mulig at jeg hadde vært litt slurvete da jeg la sporet.

Mia fant ballen som jeg hadde lagt ut og da ble det litt leik i skogen 🙂

Hun gikk rett på sporslutt og hadde spist opp godbitene som lå der, før jeg fikk sukk for meg.

Lørdagskvelden ble rolig og fin, med sovende hunder, «skal vi danse» på tv, 2 glass rødvin og en sein kveldslufting på de tre fir-beinte.

I dag, søndag, skal Mia hjem igjen. Det blir ikke før utpå ettermiddagen, og det blir nok en liten tur før den tid. Da er det atter igjen ei ny uke. Hvor blir tida av, egentlig?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..