Triksetrening.

Lørdag gikk vi ut og trente triks, hundene og jeg. Pia trener bare på de øvelsene som hun kan og så får hun et lite godbitsøk i tillegg. Da har hun det veldig fint.

ANTON:

SNURR OG SPINN.

Å gå rundt etter håndtarget, både mot venstre og mot høgre. Flere repetisjoner etter hverandre, før belønning. Anton fikk ros underveis.

RUNDT MEG.

Følge håndtarget. Belønne på forskjellige steder og ikke bare når han har gått rundt en runde.

SLALOM.

Både mens vi gikk sammen forover, og mens jeg rygget.

ÅTTE.

Det samme som slalom, bare at jeg står stille og Anton går frem og tilbake mellom beina mine.

BUKKE.

Nesten en ny øvelse, vi har bare trent et par ganger før. Nå fikk vi gjennombruddet! Han har hatt lett for å gå rett ned i en dekk eller bukke et par sekunder for så å slippe seg ned i en dekk.

Det jeg gjorde nå, var et jeg dytta en godbit mellom beina hans. Da måtte han bøye hodet og brystet fulgte med. Han sto slik et lite sekund, jeg sa mitt belønningsord «bra» og belønna mellom beina hans, før jeg raskt sa mitt frisignal og kasta belønningen et par meter fra han. På den måten fikk han ikke lagt seg ned i en dekk.

Vi tok noen repetisjoner til, og på de siste repetisjonene sto han han så lenge at jeg fikk sagt «bukke», «bra» + belønne, bukke, «bra» + belønne, deretter mitt frisignal før jeg kasta godbiten fra meg igjen. Det var så morsomt, for nå begynner han virkelig å å få en forståelse av øvelsen.

HTM (heelwork til Music).

Hunden skal følge fører tett i flere posisjoner ved førers bein. I dag trente vi på å følge på venstre side mens jeg rygga og Anton fulgte med med skulderen mot kneet mitt. Det greide han ganske så bra, og han fulgte tett i 10 – 12 meter før han fikk belønningen sin

Ingen bilder ble tatt, da. Det hadde vært veldig morsomt å ha tatt en film av «bukke-treningen», da. Jeg får se om jeg finner stativet til mobilen min og ta en liten videosnutt en annen dag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: