Helgebesøk av Birk.

Birk kom til Solbu fredag og ble til søndag. Da ville Mathias ha han med seg hjem igjen. Martine m. fam. var jo på Kveldsro med et vennepar og da var det fint at vi kunne passe Birk på Solbu.

De er blitt gode venner, Birk og Anton. Jeg lar dem allikevel ikke få herje og leke fritt. Jeg passer på at det går fint for seg, samtidig som de skal lære seg å oppføre seg fint med hverandre.

Det er morsomt å se hvor like de er i alt de foretar seg. Like hoppende glade foran døra når de skal ut, hvordan de springer med flagrende ører ut av døra i full fart, hvor ivrige de er til å trene når belønningen er riktig (Birk er litt mer kresen, faktisk) og hvordan de leter etter hverandre ute, hvis de ikke ser hverandre.

Birk er en liten «rømmer» og det er han må ha bånd på seg slik at jeg lett kan få tak i han. Når Birk er sammen med oss, lar jeg gutta boys aldri være ute uten tilsyn. Da er det lett at Birk følger et eller annet spor og valser kjekt avgårde.

Her står jeg og holder han i lina, for han hadde veldig lyst til å gå ned på isen og følge sporene derfra. Det er så mye snø oppå isen, at jeg ikke hadde hatt mulighet til å følge etter.

Piamor følger også med, men hun greier ikke å gå i løssnøen lenger. Jeg er aldri redd for at hun skal følge et spor eller gå ut på veien nå.

Lykken er å kunne følge et dyrespor i hyttehagen. Her har det gått både rev og hare.

Vi hadde egentlig planlagt at Birk skulle være sammen med oss noen dager til, men han ble med Mathias hjem igjen til Vøyenenga søndag. De er så gode venner de to, og Mathias savner Birk veldig når han er sammen med oss.

Tirsdag kveld holdt jeg 2. kurskveld på Låplassen. Det var kaldt og vi trente i små bolker. Hundene fikk varmet seg i bilene innimellom og da gikk vi gjennom litt teori og pratet litt generelt om hund. Da vi kom opp til Solbu igjen, var det faktisk 23 kuldegrader her og hundene ble derfor bare luftet littegrann. Vi pleier ellers å trene litt eller så får de søke etter godbitene som jeg ikke fikk «brukt» på kurskvelden.

Jeg håper at kulda snart slipper taket, for nå lengter jeg etter litt varmere dager.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..