Kurs og trening.

Anton og jeg har jo lekser som vi må trene på, fra Klickerforlaget: «boosta kontakt og samarbete 2». Denne gangen hadde vi lekse i å trene på «pauseplass» dvs. å sitte i ro mellom beina mine. Det skaper ro for Anton og kontroll for meg.

Vi tok oss derfor noen treningsøkter fredag formiddag i iskaldt vær. Dette er 2. økt. De første repetisjonene står han mellom beina mine og blir belønnet der, de siste repetisjonene lokker jeg han ned i en sitt med en godbit.

Når han sitter fint, kan jeg legge på signalet på øvelsen, som jeg kaller «mellom». Frisignal er viktig og Anton får ikke forlate plassen før han får et «værsågod» fra meg. Da kaster jeg godbiten noen meter foran meg. På den måten blir han klar til en ny repetisjon.

Dette er 3. økt. Her øver vi også inn «pauseplass» foran knærne mine. Det er fordi jeg skal bruke «pauseplass» som en øvelse på grunnkurset som går nå. «Pauseplass» foran beina mine er for hunder som ikke tør eller som er for store til å sitte mellom beina og da er det fint å vise deltagerne hvordan jeg trener inn det.

Pia fikk også trent etterpå. Vi trente på det samme + litt triks og lydighet.

Jeg synes det er veldig morsomt å trene rallylydighet. Jeg satt i styret for noen år siden, da Ebbie og jeg konkurrerte. Fra 2023 er det nytt regelverk og noen nye øvelser er også kommet til. Jeg tar derfor et kurs som heter «regelverkskurs i rallylydighet». Her vises alle øvelsene fra kl. 1 – elite bl.a.

Jeg har holdt flere nybegynnerkurs i rallyLP før, men nå er det kun trening for Pia og Anton som gjelder. Det er allikevel veldig fint å vite at vi utfører skiltene på riktig måte, og at jeg kan regelverket. Det er mye å huske på, men det er bare morsomt. Nye skilt i kl. 1 er på plass og vi begynte så smått å trene litt i høst. Når snøen forsvinner, setter vi i gang igjen.

I mellomtiden er det mange øvelser som vi kan trene på, slik som lineføring (mellom skiltene), dekk, sitt, stå + bli i pos. vendinger (høgre/venstre) og mye annet. Anton og Pia er veldig ivrige når vi trener, men Anton trenger å trene sammen med andre til stede. Det blir nok lettere å få til, utover våren.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..