Planlegging og trening med Anton.

Det er viktig å planlegge treningen til Anton og Pia, for da blir treningen (forhåpentligvis) vellykket og treningen går fremover. Kriterier kalles de punktene som jeg setter opp, og som hundene må gjennomføre for å få belønningen sin.

Etter trening tenker jeg gjennom hvordan planen fungerte. Hva gikk bra, hva gikk ikke bra og så lager jeg en ny kriterieplan ut i fra det til neste treningsøkt. Da blir det: PLANLEGGE, TRENE og REVURDERE.

DETTE VAR TRENINGSPLANEN TIL ANTON:

Fra leksa til «boosta kontakt og samarbeid 2», «PAUSEPLASS».

Jeg ønsker å bruke denne plassen når jeg trener sammen med andre og vi har en pause i treningen, når jeg står og prater med noen osv. Når Anton blir plassert der, skal han vite at det ikke skjer noe og at han bare skal sitte der og roe seg.

DAGENS PLAN SÅ SLIK UT (4.øk totalt).

  1. Fortsette å lede inn Anton inn i posisjon, drøye belønningen med noen sekunder og avslutte med fri-signal.
  2. Rette meg opp i kroppen, slik at Anton blir vandt til det.
  3. Fortsette å sette på kommando.

Pia var forstyrrelse da vi trente. Jeg kastet godbiter til henne og Anton satt fremdeles fint mellom beina mine. En gang så jeg ikke at han reiste seg opp, og han fikk derfor belønning for at han feilet. En annen gang rygget han helt ut av posisjon men da bare lo jeg det litt bort og startet på nytt.

Jeg blir aldri sint når hundene mine gjør feil. Det skaper bare frustrasjon hos dem og treningsiveren blir mindre. Jeg legger mye vekt på at treningen med dem skal være hyggelige og morsomme. Selvsagt stiller jeg krav til dem, men jeg blir aldri morsk under trening.

Hvis det gikk bra i 1. økt, ville jeg prøve å lede Anton litt mindre inn i posisjon i 2. økt. Dvs. at jeg skulle fade hånda litt ut for å få Anton inn i posisjon, men da med mindre hjelp. På den måten økte jeg kriteriene litt og litt.

En annen øvelse som vi jobber litt med, er en type av INNKALLING. Formålet med treningen er at innkallingslyden skal bli veldig godt innarbeidet. Derfor jobber vi med få forstyrrelser nå og og at avstanden til meg ikke er så stor. Jeg tok en film av denne øvelsen også, trodde jeg, men den ble det dessverre ikke noe av.

SLIK LA JEG OPP ØVELSEN/KRITERIEPLAN:

  1. Jeg satte ut to skåler med ca. 5 meters mellomrom.
  2. Jeg la goddis i den ene skålen, lot Anton spise opp goddisen mens jeg gikk et par meter mot neste skål.
  3. Jeg sa «brrrr» (som er min super-innkallingslyd) da Anton hadde spist opp goddisen.
  4. Vi sprang sammen mot den andre godbitskåla og jeg la godbiter i den.
  5. Deretter gjentok jeg noen repetisjoner fra punkt 2 til 4.
  6. Pause noen minutter.
  7. Startet opp igjen. Nå sa jeg «brrrr» da Anton sto og spiste godbitene. Da ble det vanskeligere for han å komme på innkallingslyden min. Jeg økte altså kriteriet litt.

Øvelsen skal jeg også gjøre i skogen når snøen har forsvunnet. Det tror jeg er veldig lurt. Anton vil veldig gjerne springe av gårde og søke etter fugler og annet som rører seg i skogen. Han er jo en fuglehund, må vite. Anton er veldig flink til å komme på innkalling der også, men han kan bli enda flinkere enn han er nå. Da må vi selvsagt trene.

– og etter trening måtte lillebror ta seg en liten dubb ❤

Kurskvelden ble planlagt søndag kveld, slik at alt er klart til tirsdagen. Kurskvelden skal i all hovedsak handle om passeringstrening og «pauseplass» mellom øktene. Hvis tida strekker til, blir det innkallingstrening til slutt. VI får se hvor mye vi rekker. Vi skal gjennomgå litt teori på stolen før den praktiske treningen, også. Teorien fikk deltagerne tilsendt på mail forrige uke. Noe de forøvrig får før hver kurskveld.

Det er alltid greit å lage noen illustrasjoner til deltagerne av treningen, for det gjør det lettere for meg å forklare hvordan vi skal trene. Ellers blir det en privattime onsdag kveld i Nes sentrum, med deltageren som hadde privattime forrige uke. Det blir fint.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..