Snart helg igjen.

Ukene bare flyr avsted. Denne uka har i hvert fall gjort det. Mandag morgen reiste jeg til Jar. Jeg rydda og ordna litt hjemme, før jeg reiste til Sofiemyr for å hente Emmeline i barnehagen. Karoline og Frode skulle i et møte på kvelden og jeg var så heldig at jeg fikk passe herlige, glade Emmeline. Det gikk veldig fint, vi lekte og spiste kjeks (hysj….), spiste kveldsmat og så la hun seg uten en lyd. Mathias til Martine er også like flink til å legge seg og det er veldig deilig. «Ungene» mine var også noen engler til å legge da de var små ❤

Tirsdag formiddag bar det tilbake til Solbu, for jeg skulle holde kurs på kvelden. Kurskvelden ble planlagt søndag, og alt lå klart på Solbu. Det var bare for meg å ta med meg permen med teorien i stikkordsform + treningsplansjer. Jeg har alltid en liten teoristund før den praktiske treningen starter, og da går vi gjennom teorien som de har fått på mail før kurskvelden. Vi tar opp eventuelle spørsmål som deltagerne måtte ha og prater om andre ting som deltagerne måtte ha på hjertet. Kvelden gikk veldig fint og alle hundene har gjort fremskritt i treningen. Det er veldig morsomt å se.

Anton kan sitte og slappe av på trappa en god stund, etter at morgenluftingen er unnagjort. Han koser seg veldig ute, lille vennen ❤

Onsdagen kom, med enda mer snø og sludd. Det legger seg heldigvis ikke nå, for snøen er så våt og det er noen få plussgrader i lufta. Vi tok en tur til Nes for å handel på REMA 1000 og gikk en liten luftetur etter det. På kvelden reiste jeg til Nes for å holde en privattime med to ekvipasjer. Gjett om de var flinke, begge to. Det ble med en observatør også og det ble en riktig fin time.

Torsdag kjørte jeg inn til Pålsbu hvor vi gikk en deilig tur. Det er mildt om dagen nå og Pia fryser ikke lenger på tur. Hun ble med halve turen, før hun ble satt i bilen for å slappe av litt. Hun orker ikke å gå like langt som Anton og jeg gjør lenger. Jeg glemte å ta bilde av henne.

Vi gikk en tur langs demningen og på småveiene inn til noen hytter.

Til våren og sommeren håper jeg inderlig at de lar vannet flomme i Pålsbufjorden og i Tunhovdfjorden, for fjoråret var et skrekkeksempel på hvordan det blir seende ut, når vannet tappes uhemmet ned. Nå kan de i hvert fall ikke skylde på at det er for lite snø i fjellet og at det derfor blir lite vann i magasinene.

Vi oppdaget noen små blodspor i snøen og de fanget selvsagt en sporhunds interesse. Her hadde det hoppet en hare for ikke så altfor lenge siden. Det var bare spor etter blod og ikke mye, heldigvis.

Denne fjelltoppen greier jeg ikke å finne navn på merkelig nok, men fin er den jo.

Vi trener litt på tur også. Dette er «pauseplassen» som vi jobber med. Når vi trener på nye steder, greier ikke Anton å fokusere altfor lenge av gangen. Særlig ikke her hvor det var spor etter både hare og elg. Da måtte jeg belønne litt oftere og gi fri-signal etter noen få belønninger. Det gjorde jeg for at treningen skulle bli vellykket. Det er viktig å trene i de situasjonene som øvelsen skal fungere i.

Fine, lille Antonsen min ❤

Baggen magebelte mitt er sikkert 10 år gammelt nå og jeg fant ut at jeg skulle undersøke om det kanskje begynte å bli litt slitt og om strikken var like god som før. Jeg frykter jo at Anton skal dra av gårde og så står jeg plutselig igjen med magebelte og Anton i full fres fra meg. Det var nok lurt at jeg sjekket på turen i dag, for begge strikkene på siden av beltet var skikkelig morkne og det var faktisk flere hull i strikken. Da var mor ikke sein om å bestille seg et nytt et + ei veske å tre innpå beltet, med en gang vi kom til Solbu igjen. Jeg har ei veske på magebeltet som jeg har nå, men denne veska er større og har flere rom. Nå gleder jeg meg til jeg kan hente det om noen dager.

Det var første kvelden denne uka at jeg ikke hadde planer og da var det veldig deilig å bare sitte ute litt og kose seg. Pia og Anton rusla litt rundt, Anton med en potesokk dinglende fra munnen.

Det var faktisk litt sol da vi var ute og det var helt nydelig. Ellers har det både snødd og regna på Solbu i dag. Det er meldt nedbør de neste dagene, til og fra, men fra neste uke kommer sola til å være fremme litt mer. Da blir det derimot kaldt igjen, men alt er bedre enn mer snø nå.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..