Hagearbeid, Solbu, Mia og kurshelg.

Vi var hjemme på Jar noen dager og da ble det både kos med Emmeline en ettermiddag og mye jobbing i hagen.

Kvist og gress blir samlet inn av Jar Vel og måtte settes ut før 2. mai. Det ble hele 8 sekker med løv og 6 bunter med kvist. Epletrærne ble ikke beskåret i år, men det er Arne sin jobb. Resten tar jeg meg av.

Vi gikk turer på Haga Golfbane, Nadderud og på Haslum. Vi må benytte tida hjemme til miljøtrening og til å gå der det skjer endel ting. Anton tar alt på strak labb og er veldig grei å ha med seg. Han bryr seg hverken om syklister eller annet som durer og går, eller folk og unger som vi passerer. Han er bare nysgjerrig på andre hunder og det kommer ikke en lyd i fra han. God og snill, er han ❤ Det er Piamor, også ❤

De blir trøtte når kvelden kommer og Anton går og legger seg for kvelden kl. 21.00. Da har natta startet for han.

Piamor elsker å være hjemme på Jar, særlig nå når det er begynt å bli varmere i været og hun kan gå ut og inn som hun vil.

Jeg skulle holde 1. kurshelg i hundetrenerkurset helga 6. og 7. mai på Nes og tenkte å reise til Solbu torsdag formiddag.

Hos naboen har det vært byggeaktivitet og mye leven det siste 1,5 årene og det er ikke så veldig trivelig å være ute med hundene i hundehagen. Da to gravemaskiner og en lastebil dukka opp ved gjerdet som vi deler onsdag formiddag, pakka jeg bagger og hunder inn i bilen og reiste en dag før. Jeg orket ikke mer bråk og arbeidsfolk som prater og kikker inn til meg. Hundehagen har alltid vært en liten fredet og koselig plett, og det blir den nok igjen, når de endelig blir ferdige med alle prosjektene som de har. Vi skal sette opp gjerde der, men det blir nå utsatt til siste helga i mai. Jeg venter med «lengsel og smerte» til det kommer opp.

Jeg forbereder meg alltid veldig godt når jeg skal holde kurs, og slik ble det til denne helga, også. Jeg har fått tillatelse av Morten Egtvedt til at deltagerne kan benytte seg av grunnferdighetsskjemaet som han og Cecilie Køste har utarbeidet. Jeg har tenkt masse på kurset den siste mnd., og fundert både dag og natt hva jeg skal ta med av teori og praktiske øvelser som henger sammen med teorien. Jeg ble ferdig torsdag kveld, gikk gjennom hele kurset for meg selv et par ganger fredag og kjente at jeg var fornøyd. Lørdag kveld gikk jeg gjennom kursinnholdet til søndagens kurs, og jeg måtte legge til en liten bolk med teori og dertil praktisk trening. Slik blir det gjerne.

Andreas skulle hjelpe meg med å skifte til sommerdekk torsdag ettermiddag, og det viste seg å bli en langdryg og slitsom affære. Jeg hadde et framdekk som var ødelagt og som jeg absolutt måtte få bytta så fort som mulig. Alle de tre andre dekkene ble etter mye om og men bytta, men det som var ødelagt greide vi ikke å bytte. Boltene satt bom fast og lot seg ikke rikke selv med en sterk drill. Da var det bare å reise til Solbu igjen og håpe at dekket ikke var flatt fredag morgen, slik at jeg kunne få hjelp av et verksted da.

Fredag morgen jubla jeg, for dekket var fortsatt kjørbart. Jeg ringte til Bilplaneten i Rukkedalen, der kunne de bare hjelpe meg med å løsne boltene men ikke med å skifte dekket. Dekket hadde jeg med meg i bilen. De hadde ikke tid, pga. at de var en minus på jobb. Da var jeg jo like langt, for jeg hadde ikke utstyret som skulle til, for å bytte dekket selv.

Da ble jeg litt fortvilet, for Andreas hadde reist til Trondheim tidlig fredag morgen og kunne heller ikke hjelpe til. Jeg måtte jo få bytta dette dekket, for jeg skulle kjøre opp/ned til Nes både lørdag og søndag. Løsningen ble å ringe til Nesbyen Bil og Mc (Tore Løkken ) for å spørre om de kunne hjelpe meg. De var velvilligheten selv. Det var bare å komme med en gang, så skulle de hjelpe meg. Da jeg kom inn og fortalte at det var jeg som trengte hjelp med dekket, ble jeg plassert i sofaen, jeg fikk beskjed om at jeg bare måtte forsyne meg med kaffe, deretter ble bilen kjørt inn på verkstedet, dekket bytta, alt på bare et kvarter. De skulle ikke ha betalt og jeg kunne kjøre lykkelig videre. Snakk om service!!

Jeg henta Mia på Låplassen og kjørte opp til Solbu hvor Pia og Anton venta på oss. Mia skulle være sammen med oss fredag – søndag, for Andreas hadde andre planer i helga. Hundene ble lufta og koste seg i hagen en stund, før vi gikk inn igjen. Resten av kvelden forløp rolig, bare avbrutt av enda en liten gjennomgang av av lørdagens kurs.

Fineste Miamin ❤

Anton feira 2 års dagen sin på lørdag. Hipp, hipp hurraaaa for fineste, snilleste, godeste, hoppende, glade, vennlige, morsomste, treningsvillige og rare gutten vår ❤ Han er en fantastisk liten gutt. Nå gleder jeg meg til vi skal trene spor og søk igjen, det kommer til å bli kjempemorsomt.

Det har vært skareføre nå, og Anton kom seg faktisk på veien en morgen. Han sto så fint utenfor gjerdet og venta på meg, for han klarte ikke å hoppe over porten inn til oss igjen. Han er veldig flink til å komme på innkalling, men denne gangen hadde jeg gått inn for å svare på tlf., og hadde ikke holdt et øye med han.

Mia elsker å leke med ball og her har hun funnet ballen til Anton. Da ble det både lek med meg og lek på egen hånd.

Snøen gir nå for alvor tapt for våren og det er bare så deilig. Etter kurset både lørdag og søndag, fikk alle tre hundene et godbitsøk og litt enkel trening.

Anton kunne nok ha tenkt seg at det i en liten del av hagen kunne ha vært snø hele året, for han må hver dag ha et par «gledesruller» i snøen.

Jeg reiser hjem tirsdag eller onsdag. Det er urne-nedsettelse for Kjell, tvillingsøster Mies mann, onsdag i Drammen og det skal jeg være med på ❤ Det er nå 5 mnd., siden Kjell døde, og det er like rart at han ikke er blandt oss mer. Tiden leger alle sår heldigvis, men dagene skal leves til den tid kommer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..