Dagens trening!

Fant: 

Målsetting: gå inn i buret på kommando «buret». Vi har jo trent på dette før, så i dag var det avstanden til buret det som var kriteriet.  Jeg begynte med å stå helt nærme buret og bare stå stille. Denne settingen kjente Fant igjen, så han sprang inn, snudde seg rundt og la seg ned. Flinke hunden min! Deretter løste jeg han ut av buret med «værsågod», og så gikk jeg en halv meter lenger fra. Jeg sto stille, men nå ville jeg sette kommando på øvelsen, slik at når Fant begynte å gå mot buret, sa jeg «buret». Dette for å få riktig navn på atferden. Til nå hadde han gjort det frivillig, men nå ville jeg sette navn på atferden. Han var kjempeflink og jeg kunne stå 3 m. ifra og da ga jeg meg.

Vi øvde også på at han skulle ligge i buret med åpen dør mens jeg trente med Ebbie, og det klarte han greit. Han gikk ut av buret et par ganger før jeg ga frisignalet «værsågod», derfor løste jeg han ut litt tidligere de neste gangene og da gikk det mye bedre. Det er jo bedre å belønne riktig atferd (som varte ett minutt), enn å måtte korrigere at han gikk ut av buret (ett minutt og 5 sek.).

Freestyle: jobbet lenger og satte sammen flere moment etter hverandre. Lineføring, slalom, følge fører, poteløft  og bukke tilslutt. Kjempeflink, han logret og smilte og fikk en frolic-bit som belønning.

Ebbie-mor:

Hun ble trent i «sitt» og «sitt/bli». Hun ville gjerne legge seg, for det var det hun fikk belønning for de første dagene hun var her hos oss. Så det å få disse to atferdene  på kommando, er viktig. «Sitt/bli» gikk greit, jeg kunne rygge fra henne 5 meter og jeg kunne også gå fra henne med ryggen til. Hun oppfatter fort. Vi trente også på frivillig dekk, og satte kommando på hver gang hun begynte på denne atferden.

Bur-trening med henne også: hun vegrer seg for å gå inn i buret, derfor kastet jeg en godbit inn i buret og klikket når hun gikk inn. Jeg vet dette ikke er forenelig med klikker-filosofien, (da skal jeg jo vente på at hun frivillig tar et skritt i retning av buret og deretter shape denne atferden), men i og med at hun ikke ville inn, tenkte jeg at det var viktig å skape litt lyst til å gå inn i buret, og gjøre buret litt mere attraktivt for henne. Vi kom egentlig ingen vei, for hun begynte å tilby frivillig «dekk» utenfor buret. Jaja, vi hadde jo trent på dette litt før. 🙂

Ebbie maser litt når vi spiser middag, går rundt og rundt og stikker den lange snuta si opp på bordet, og dette vil jeg ikke at hun skal få gjøre. Marko og Fant lærte seg at de skulle ligge og slappe av under et måltid (legge seg der de selv ville), og så fikk de komme bort til oss etter at vi hadde spist og gitt dem tillatelse til å komme til oss. I og med at Ebbie ikke kan «dekk/bli», kan jeg jo ikke forlange at hun skal kunne dette. Jeg hadde da et bånd på henne (retrieverbånd) og stoppet henne hver gang hun ville komme bort. Slitsomt, men…. Jeg vil ikke at hun skal få vandre rundt og dermed få «tillatelse» til å mase på oss.

Tur på kvelden: Granfos. Vi møtte en stor hund og Fant og Ebbie oppførte seg fint. Jeg slapp dem begge to, fordi den møtende hunden også gikk løs. Ebbie kom på innkalling, og det gjorde Fant også. Han måtte bare passe på at hunden gikk fra oss, før han ville komme helt inn til oss. Ebbie har også skjønt at det lønner seg å komme opp på venstre side når vi er ute og går, («fot» , vi hadde nemlig trent litt på det inne i dag), og kom veldig ofte inn i den posisjonen for å få belønning. Fant gjorde det også flere ganger, for han vet at det lønner seg å gå på den plassen. Nå ble det litt konkurranse om å gå nærme foten min, men det var ingen knuffing, bare glade hunder.

Ebbie satt i buret i bilen mens jeg trente Fant. Det gikk fint helt til Fant fikk pipeball som belønning. Da måtte hun bjeffe litt, og begynte å grave på burdøra. Dette vil jeg ikke at hun skal gjøre, derfor tok jeg ned teppet foran buret slik at hun ikke skulle se oss. Jeg belønna ro med en liten godbit inn til henne i buret. Fant trente på innkalling, «sitt/bli» med utlagt (pipeball) som belønning og «snurr» på kommando. Han var kjempeflink.

Ebbie trente «innkalling fra sitt». Nå satt hun faktisk mens jeg gikk 10-15 meter fra henne, og hun kom som ei kule når jeg ropte på henne. Leke som belønning, som jeg kasta bak meg. Jeg vil gjerne at hun skal opp i et høyt tempo, og det belønner jeg med at jeg roper «bra» når farten er på topp og deretter kaster jeg leken bak meg. Hun skal nemlig ikke bremse når hun nærmer seg meg.

Ellers har de lekt sammen, vært på goddissøk i hagen, sprunget og jaget stakkars Monsegutten og slappet av. Fant blir fort trøtt og sovner lett, Ebbie måtte et par ganger ha hjelp til å komme litt «ned», men da slappet hun også godt av.

I morgen er det kontorjobbing, og jeg tror at Ebbie skal få være med meg inn litt etter turen. Fant slapper nok bedre av i bilen, fordi han synes det er litt vanskelig med fremmede mennesker. Han trenger jo egenlig mest å trene på å være med meg,  men det må være en dag da jeg ikke har så mye å gjøre. I morgen har jeg noen timers arbeid foran meg, derfor har jeg ikke noe særlig tid til å trene med han.

Nå er «ungene» slitne og sover godt.

2 kommentarer

 1. Karoline sier:

  Her har det vært en lærerik dag skjønner jeg!! Så flinke de er til å trene, og ekstra gøy når de er så flinke! ❤

  Nå kommer snart bilde av burtrekket på bloggen min, og på hjemmesiden min imorgen tenker jeg… 😉

  Natti!

 2. birgitta sier:

  Godmorgen!

  Så flinke de er! Med buret , sitt og bli 15 meter og freestyle! Gøy når alt går på skinner!
  Vi går gjerne tur onsdag!
  Tutta har snorklet i hele natt.lurer på hva det er, merkelig…….
  Ha en god jobb dag!

  Birgitta

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..